На море в България 2020 г.! - 5

• 38 677
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
От тази сутрин снимка от плажът пред Азалия, частта, която се вижда от терасата на стаята ми.

Сега и фул навсякъде.

# 316
Скрит текст:
Скандалният репортаж на немската РТЛ излъчен преди два дни  за Златни пясъци се оказа  заснет 2019 г.!  

Германската телевизия РТЛ  излъчи кадри от дискотека в Златни Пясъци в която един до друг стоят стотици германски тийнейджъри на по 18-21 г.  и взема  интервюта с лекари които са шокирани от гледката която им е представена че е от вчера.

Проверка на няколко институции показа че това е напълно нереално това лято!  

Димитър Стефанов  - собственик на дискотека на Зл.пясъци  е изумен от действията  на германската телевизия  и ни показва пред репортер на БНТ  в петък вечер 23.30 ч. 17 юли празните улици из курорта днес!  

За съжаление кадрите са от 2019 г.  много вероятно. Тъй  като това лято дори средата на юли  германските туристи почти липсват.  Има шепа румънци и малко българи идващи през уикенда.

И без това положението е трагично това лято на Зл.пясъци и сега ни дойде и този репортаж на РТЛ до главата.
Кому е нужно това на германската телевизия?
На поръчков репортаж намирисва. Нищо чудно да е от конкурентите в слънчака. Laughing
Но вместо да се тюхкате, вземете си оправете хотелите, че като чета посланието на
Thierry Breton European commissioner for Internal market
, следва
Цитат
Together we will have to reinvent and rethink a sustainable, digital and resilient European tourism sector
Който може да чете, ще разбере за какво става въпрос.

# 317
  • Варна
На поръчков репортаж намирисва. Нищо чудно да е от конкурентите в слънчака. Laughing
Но вместо да се тюхкате, вземете си оправете хотелите, че като чета посланието на

То не му е тук мястото.. ама..... НАШИТЕ хотели?

# 318
Разликата идва от собствеността. В Гърция говорим за малък-среден бизнес, за хора, които стопанисват собствените си хотели.

В България тези хора, с малки изключения, продадоха земите си на мутрите за да издигнат хотели на пясъка.
В България има хиляди хотели и хотелчета. Абсолютна лъжа е, че повечето са на мутри. Даже бих казал, че хотелите държани от мутри са нищожно малко.

# 319
  • Sofia
Спорът е излишен. Говорим за различен тип почивки, факт.
Аз също не успях да намеря в БГ еквивалент на гръцката ни почивка (хубава къща с басейн до плажа за 10 човека на цена 600лв/вечер). Просто няма такива. В Гърция са доста.
Както и в Гърция не успях да намеря AI, на който сме свикнали в БГ.
И двете страни имат плюсове и минуси, не е в това въпросът, а че наистина за някои неща няма еквивалент в БГ.

# 320
Аз също не успях да намеря в БГ еквивалент на гръцката ни почивка (хубава къща с басейн до плажа за 10 човека на цена 600лв/вечер). Просто няма такива. В Гърция са доста.
И двете страни имат плюсове и минуси, не е в това въпросът, а че наистина за някои неща няма еквивалент в БГ.
Дали е удобно линк към хубава къща на плажа с басейн за 300 евро. Мои приятели търсят такава. Даже на тях не им трябва да е чак за 10 души. Искат да е хубава. Благодаря предварително.

# 321
  • München, Deutschland
То да беше само по РТЛ репортажът... Онзи ден по АРД (нещо като българския БНТ) имаше 30 мин предаване, от което >10 бяха отделени на Слънчев бряг и как там никой не спазва нищо, камо ли маски да слага. Беше противопоставено на немските плажове на Северно море, където хотелите не приемат толкова туристи, за да могат да спазват мерките.

Миналите 2 седмици също се споменаваше България в негативен аспект в тази връзка, а снощи няколко големи ежедневника публикуваха снимки на Б. Борисов, който на срещата на върха на ЕС си държи маската под носа и как Меркел му била направила забележка...

Та не е само единият репортаж, споко. Wink

# 322
  • ВАРНА
Само че има огромна разлика между наистина  случилото с маската на тиквата под носа - което е истина!  

И фалшивия долнопробен репортаж на РТЛ - който е достоен само за квартална кабеларка от Пакистан!

-  как германците танцуват един до друг и това е 2019 - а предсттавено сега!  

Стана ясно едно -   дори големи германски телевизии пускат поръчкови фалшиви репортажи и не им се търси сметка за бруталните лъжи!

От ден на ден все повече се убеждавам че съвременните германци се превръщат в европейски талибани!
 Вече нямат нищо общо със старите възпитани немци.

# 323
  • München, Deutschland
Партитата от Слънчев бряг, които гледах онзи ден, със сигурност са от тази година - имаше табели за маски, дистанция, интервю с български хотелиер, няколко интервюта с почиващи там на алкохолен туризъм немски младежи и пр.

# 324
  • Sofia
Дали е удобно линк към хубава къща на плажа с басейн за 300 евро. Мои приятели търсят такава. Даже на тях не им трябва да е чак за 10 души. Искат да е хубава. Благодаря предварително.

За съжаление собствениците на къщата решиха, че няма да работят тази година, заради вируса Sad
Та не знам доколко има смисъл от линк, ние бяхме резервирали и отпадна почивката.
Иначе мога да пратя на лично, за да уважим, че темата е за БГ.

За да не е спам да споделя, че като алтернатива решихме да почиваме във Вега Вилидж, св.Влас, апартамент без храна. Познаваме комплекса, ходили сме и друг път, хубав, спокоен, до плажа и има басейни.

# 325
Разликата идва от собствеността. В Гърция говорим за малък-среден бизнес, за хора, които стопанисват собствените си хотели.

В България тези хора, с малки изключения, продадоха земите си на мутрите за да издигнат хотели на пясъка.
В България има хиляди хотели и хотелчета. Абсолютна лъжа е, че повечето са на мутри. Даже бих казал, че хотелите държани от мутри са нищожно малко.

Абсолютно права си. Само, че. От хилядите хотели и хотелчета ние тук коментираме една много малка част-тези 5 звездните, 4 звездните тези с ОИ. Та точно тази малка част която ни заема 90 процента от коментарите, те вече са основно на мутри или на белите якички като Милен Велчевци и други подобни. Работил съм на Слънчев Бряг като строителен надзор преди 13 години когато ги строяха и знаех всеки един голям хотел на кой е.
Така, че хотелите на мутри са нищожна част както казваш, само големите и скъпите Simple Smile
P.S. Погледнах хотела, който си ми предложила и да наистина, хотел явно на ниво с много положителни отзиви, близо до плаж, благодаря за предложението. Видях го и през гугъл земя и там вече не ми хареса, прекалено застроено наоколо-все едно си в София.
https://www.southpearlresidence.com/bg/#aboutus   -това ми се вижда с достатъчно пространство около него, но е с лоши отзиви. Би рискувал с лоши отзиви стига да има въздух. На Каваците е, там как е плажа и има ли много хора сега, някой знае ли?
Вили в Гърция  до морето колкото искаш, по-рядко са с басейн, но басейн не ти и трябва там, защото морето е топло, чисто, много по-добре от басейн, според мен искаш да видиш дали има такава вила на такава цена-има не една Simple Smile
https://www.booking.com/hotel/gr/five-winds-home.bg.html   ето предложи на твоите познати тази, на първа линия е. Бях миналата година-3 семейства . 300 лева на вечер. Къде да го намеря това в БГ и как да си избера нещо като съм бил там.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 14:24 от axxxelll

# 326
  • София
Само че има огромна разлика между наистина  случилото с маската на тиквата под носа - което е истина!  

И фалшивия долнопробен репортаж на РТЛ - който е достоен само за квартална кабеларка от Пакистан!

-  как германците танцуват един до друг и това е 2019 - а предсттавено сега!  

Стана ясно едно -   дори големи германски телевизии пускат поръчкови фалшиви репортажи и не им се търси сметка за бруталните лъжи!

От ден на ден все повече се убеждавам че съвременните германци се превръщат в европейски талибани!
 Вече нямат нищо общо със старите възпитани немци.

Навсякъде в Европа ни мразят, включително и съседите. Затова и си позволяват да пускат фалшиви новини, ако мине-мине. Веднъж като кажат, че сестра ти е к...а, ходи обяснявай, че нямаш сестра.

# 327
  • гр. Варна
Не знам за вас, но за мен, след години митарстване по българското черноморие, мога да кажа, че нещото което не можах да намеря по нашите курорти е добро обслужване и свястна храна. Последно преди 4 години бяхме и се отказахме повече да търсим. В Синеморец например са прекрасни плажовете, но храната в заведенията е отвратителна. Ето защо ходим в Гърция и Турция. Различни като концепция, но никога не сме останали разочаровани за разлика от България. Тази година, предвид обстоятелствата, избрахме Созопол и ще видим дали нещо се е променило.

# 328
  • Варна
Навсякъде в Европа ни мразят, включително и съседите. Затова и си позволяват да пускат фалшиви новини, ако мине-мине. Веднъж като кажат, че сестра ти е к...а, ходи обяснявай, че нямаш сестра.
Хаха... абсолютно е така..
Винаги сме виновни, а ако не сме то е защото лъжем..

# 329
  • Сф
Направо се изумявам с тая храна като почнете..е да не сте тръгнали на кулинарно пътешествие? И после..в някакво затънтено село няма как човек да очаква 10 качествени ресторанта.Човек ще каже че всеки ден закусвате в Хилтън..

Общи условия

Активация на акаунт