На море в България 2020 г.! - 5

• 38 641
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Относно храната нз дали сме бедни щом сме на ОИ...,но ядем всяка вечер миди и всякакъв вид риба / дори акула/ Simple Smile
Акулата е изключително безвкусна риба, на всичкото отгоре  пълна със живак, така че не е за реклама, че се предлага точно тя.
Не рекламирам нищо, просто констатирам,че в БГ има качествен ОИ на фона на критиките,които чета !!

# 391
  • В градината...
Румънците много отдавна са плъзнали. Почти целогодишно пътят Русе-Варна е с натоварен трафик заради тях, карат като луди. И не ходят само по хотели, но и в къщи за гости, навсякъде.

# 392
  • There I was on a July morning
Да, и във Велико Търново обичат да ходят. Бях свидетелка как в един хубав ресторант си запазиха маса за след една седмица. Явно всеки уикенд прескачат.

# 393
Странна работа, вместо да се радваме като Ангелкова, че ни уважават чуждите туристи, тук недоволстваме! И аз включително де...Ами разваля ми се почивката, на тези хора масово им липсват първите седем. Чак се учудих като разбрах, че на Топола скайс били тихи и възпитани...направо невероятно.

# 394
Странна работа, вместо да се радваме като Ангелкова, че ни уважават чуждите туристи, тук недоволстваме! И аз включително де...Ами разваля ми се почивката, на тези хора масово им липсват първите седем. Чак се учудих като разбрах, че на Топола скайс били тихи и възпитани...направо невероятно.
За поляци ли идеше реч? И аз се учудих, че имало и такива, масово се оплакват от тях, а и ние миналата година бяхме озвучавани от едно семейство с врякащо дете.

# 395

След като в 5 звезден хотел на българското Черноморие не можех да чуя семейството си на моята маса от крещящите румънци на съседните маси, се отказах окончателно. А бях избрала хотел с отлична репутация, все пак съм родена и израснала на морето и имам представа кои хотели са добри. Не само това ме отказа, има и други неща, но те не са за тази тема.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:57 от finеsse

# 396
За четвърта година сме в Топола и съм свикнала да съм заобиколена от тях...Първите години имаше няколко " дружена Полска" шумни компании,но винаги са ни забавлявали,а не обратното. Тази година обаче всички са тихи и възпитани.Честно казано никога не сме имали проблеми с чужденци,дори и в останалите хотели,в които сме били...По скоро ме дразни Бай Ганьовщината в чужбина и съм умирала от срам....

# 397
  • В градината...
Румънците рано сутрин си слагат хавлиите по шезлонгите, за да стане ясно, че са заети. И подобни. Но съм срещала и възпитани. Като нас, общо взето са, но доста по-шумни като цяло.

# 398
  • В.Търново
Румънците и аз не ги обичам. Руснаците и те много шумни и нахални. Три пъти съм махала хавлии от шезлонги и веднъж от басейн на Серенити на едни чехи. Ще го наоравя и тази година на Албена, ако трябва.
Ядосвам се и аз на българските хотели. Колко може да изяде един човек на ден, колко вода да изразходи, че да му струва 250-300лв дори 500лв на ден.? Не е нормално за мен.
На една приятелка в активен сезон за 6 нощувки за 2+2 за хотел Жерави в Приморско Визит им дават цена 1200лв.Ами съпруга й не е съгласен, било скъпо, скед като миналото лято в хотел само с нощувка, с басейн на плажа, дадоха 1000лв. Този път хотел Жерави пуснаха добра отстъпка в активен сезон.

# 399
Относно храната нз дали сме бедни щом сме на ОИ...,но ядем всяка вечер миди и всякакъв вид риба / дори акула/ Simple Smile
Акулата е изключително безвкусна риба, на всичкото отгоре  пълна със живак, така че не е за реклама, че се предлага точно тя.

Така е, но повечето туристи, които не са от морето, не знаят това, а от риба до риба има огромна разлика, в All inclusive в българските хотели се предлага само нискокачествена риба.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 11:53 от finеsse

# 400
Бях питала за плаж северно от Варна за един следобед. Намеренията ни бяха Константин и Елена или Слънчев ден. Само, че накрая пропуснахме и се озовахме в Златни пясъци. Не бяхме ходили 17 г. в курорта. И очаквах да видя нещо променено, различно. Е, всичко си беше така, както си го спомням. Дори си гледах после снимките от онези години.Но сигурно заради вируса беше пусто ( четвъртък), тук- таме туристи, затворени обекти на плажа и по крайбрежната. Разходих се по брега от Адмирал до най-северната част х-л Берлин  - видях на три сгради този надпис.( преди не беше ли Чайка?)
Плажа - ами не ми хареса. Въобще не препоръчвам за малко дете. Натрошени миди, камъни тук- таме във водата, става бързо дълбоко.Доволно се охлузихме. Но гледайки снимки в темата от Константин и Елена си мисля, че направихме по- добрия избор. Поне беше по- широко. Аз сравнявам плажа на Албена и Кранево с този на Златните и не ми хареса.
Паркинг- ползвахме този пред х-л Адмирал. На всеки започнат час 2 лева. Предупредиха ни на входа на Зл. пясъци, че паякът действа.
Кафе1.80лв. - от някакъв маркет -нямаше никой, освен персонала, който беше без маски, само момичето , което е на каса, имаше такава.
За цени на чадър и шезлонг забравих да видя. Ние си носихме наш чадър.

# 401
  • SF
Румънците рано сутрин си слагат хавлиите по шезлонгите, за да стане ясно, че са заети. И подобни. Но съм срещала и възпитани. Като нас, общо взето са, но доста по-шумни като цяло.

Това е много разпространено поведение в чужбина и даже се счита за вежлив начин да си запазиш място.
Аз се сблъсках с него за първи път на един ферибот. Возихме се на палубата, заваля дъжд. Огромният салон с масички, дивани и фотьойли беше празен и решихме да пием по едно кафе докато спре дъждът. Изненадващо разбрахме, че няма къде да седнем. На всяка маса имаше оставена шапка, книга, кърпа, калкулатор!!!, калъфче за очила, туристическа карта. Когато пътниците влязоха заради дъжда, всеки се отправи културно към масата с неговия предмет. А ние имахме ограничен избор заради това, че не съм сложила половин час по-рано една бутилка от минерална вода на някое диванче. На връщане първо това направихме и не сме имали проблем, когато искаме да ползваме местата за сядане, някой да ни ги е преместил, да каже, че не ги е виждал, че на тази маса не е имало списания или минерални води, да вдига рамене, да се прави на ощипан...

Да, много е дразнещо това, да станеш рано, да отидеш на плажа и да видиш, че на всеки шезлонг има кърпа, а за тебе са останали тези до кофите за боклук или до детския кът, но е малко по-културно, отколкото да отиде някой изнервен киселяк да ти казва: тези са заети, и тези са заети, и онези там са заети, и тези на първия ред са заети. Чакаме хора!"

Важното е да свикнем и с мисълта, че е непопулярно някой да ти открадне кърпата за плаж или поясчето и топката на детето. Българите събират катуна и ходят с него на обяд. По това се познават. Чужденците зарязват всичко на шезлонгите и не се притесняват, че някой ще им забърше плажното масло.

# 402
  • There I was on a July morning
Бях питала за плаж северно от Варна за един следобед. Намеренията ни бяха Константин и Елена или Слънчев ден. Само, че накрая пропуснахме и се озовахме в Златни пясъци. Не бяхме ходили 17 г. в курорта. И очаквах да видя нещо променено, различно. Е, всичко си беше така, както си го спомням. Дори си гледах после снимките от онези години.Но сигурно заради вируса беше пусто ( четвъртък), тук- таме туристи, затворени обекти на плажа и по крайбрежната. Разходих се по брега от Адмирал до най-северната част х-л Берлин  - видях на три сгради този надпис.( преди не беше ли Чайка?)
Плажа - ами не ми хареса. Въобще не препоръчвам за малко дете. Натрошени миди, камъни тук- таме във водата, става бързо дълбоко.Доволно се охлузихме. Но гледайки снимки в темата от Константин и Елена си мисля, че направихме по- добрия избор. Поне беше по- широко. Аз сравнявам плажа на Албена и Кранево с този на Златните и не ми хареса.
И аз съм разочарована от морето на Златните. Ходила съм преди 10 години /в същия хотел, където и сега/ и нямам спомен да е било толкова дълбоко, явно през годините е издълбано в северния край на плажа. Хотел Берлин по спомен беше 1 сграда, сега са 4, според мен са новопостроени. Грифид Мареа също е дострояван. Беше 1 хотел - Иберостар, сега е разделен на два - Мареа и Енканто.
Цените на шезлонгите и чадърите на Златните са по 2 лв.

# 403
Практиката с хавлиите е популярна в цял свят, не е патент на румънците.
А румънци и поляци не могат да стъпят на малкия пръст на израелци като кофти поведение. Гърците пък са много шумни и омитат храната за нула време..
Да не забравяме обаче, че българите също не сме цвете.
Разликата идва не от националността, а от големината на компанията - едно е да сте семейно някъде, друго компания от 4-5 семейства. Разбира се, може и 3-членно семейство да вдига шум като за 5 такива, особено ако са решили, че точно сега е моментът да си възпитават детето.

# 404
  • София
Бях питала за плаж северно от Варна за един следобед. Намеренията ни бяха Константин и Елена или Слънчев ден. Само, че накрая пропуснахме и се озовахме в Златни пясъци. Не бяхме ходили 17 г. в курорта. И очаквах да видя нещо променено, различно. Е, всичко си беше така, както си го спомням. Дори си гледах после снимките от онези години.Но сигурно заради вируса беше пусто ( четвъртък), тук- таме туристи, затворени обекти на плажа и по крайбрежната. Разходих се по брега от Адмирал до най-северната част х-л Берлин  - видях на три сгради този надпис.( преди не беше ли Чайка?)
И аз съм разочарована от морето на Златните. Ходила съм преди 10 години /в същия хотел, където и сега/ и нямам спомен да е било толкова дълбоко, явно през годините е издълбано в северния край на плажа. Хотел Берлин по спомен беше 1 сграда, сега са 4, според мен са новопостроени. Грифид Мареа също е дострояван. Беше 1 хотел - Иберостар, сега е разделен на два - Мареа и Енканто.
Цените на шезлонгите и чадърите на Златните са по 2 лв.

Най-северния хотел е стар, казваше се "Гларус", от няколко години мина към "Берлин...еди какво си". За останалите два присъединени нямам спомен, но мисля че не са новопостроени, с риск да греша.

Общи условия

Активация на акаунт