На море в Гърция 2020 - V

• 65 821
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Откога затваря за румънци
Пътуваме тази нощ и ще елудница ако е така

Излезе като надпис в поле на BG on air, още няма официална информация никъде.

# 151
  • София
Току-що прочетох на сайта на МВнР, че се изискват и PCR тестове на децата от всички възрасти.

# 152
Много подробно са разписали всичко, препоръчвам да се прочете от тепърва пътуващите!

https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26006

Помолих и модератор да го добави в поста на 1-ва страница.

# 153
  • Там където
Leo, ма то и Сен Тропе е било просто рибарско селище, докато баба ти Бриджит Бардо не е разходила нявга божественото си тЕло там... Simple Smile Сега к'во и него ли да плюем Simple Smile Ракошни снимки от Кефалония, дами! А, дано да ми излезе късмета да отида там септември, както е по-план. Относно животинският свят, аз с моето скромно Фанари съм доволна, че има миди... не бях събирала миди от 16 години и досега не съм виждала плаж с миди в Гърция.

# 154
Не съм си правила тест за корона вирус, до сега. Преди няколко дни попаднах на това видео https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=14mRmD8zHOk … feature=emb_title
, странно ми е че в САЩ взимат назален секрет, а доколкото знам при нас бъркат в гърлото.
Аз си правих тест. Вземат от гърло и от двете ноздри. Неприятно е, защото трябва да се бръкне дълбоко, за да е меродавно изследването. Клечките- тампони са дълги. Въобще не докосва лаборантката мен или нещо по мен( за които се притесняват от зараза). Беше облечена със специална престилка, маска и шлем. Ние си правихме пул- тест. За 5 човека струва 130 лв. Сутринта в 7 дадохме проби. В късния следобед бяха готови. Отиваш си, чакаш ред като за други изследвания( то си е нормална лаборатория, не само за Ковид).

# 155
  • Варна
 пул- теста е най - хитрото решение щом За 5 човека струва 130 лв.

# 156
Само да получим потвърждение, че ще го приемат. Вчера пробвах безуспешно да се свържа с гръцкото посолството. Засега чакам утре някой да пише. Стискам палци Blush

# 157
  • Варна
На много малко места правят пулове. Отделно нямам идея ако излезе положителен, то после дали РЗИ няма да ви накара да си платите и тестове поотделно, че да знаят кой да карантинират. По принцип е най-добре човек да не прави тестове на своя глава, защото нашата държава само наказва при положителен тест, слага ти карантина. Може би идеята е да не се тестват много хора и да държим ниско ниво на официалните данни за заразата у нас.
Относно резонния въпрос за PLF-то, още не е активно за коли, а за утре със сигурност вече има хора с готови тестове на които им текат 72-те часа. Има ли вести кога щр пуснат PLF-то и за коли?

П.П. Моя грешка, така става като чета 2 теми едновременно.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 09:26 от MariaNova

# 158
  • София
Няма ти питането, защото е в турската тема.😂
От оная ФБ група казват, че минават с попълнени на място декларации.
За пуловете били питали на Промахон-щели да ги приемат, стига да са изписани всички членове на семейството на английски език.

# 159
  • Варна
Току що пуснаха и сухоземния транспорт в PLF-то, браво.

# 160
  • София
Само да получим потвърждение, че ще го приемат. Вчера пробвах безуспешно да се свържа с гръцкото посолството. Засега чакам утре някой да пише. Стискам палци Blush
Не разбирам защо трябва да питате дали приемат поол тест. Той се прави по абсолютно същия начин като за 1 човек със същите китове. Защо да не се приема? Издават документ на всеки поименно , че е отрицателен и никъде не пише че е поол пср. Ако излезне положителен така или иначе се проваля почивката на цялото семейство. Ако е положителен да идва РЗИ да тества кой е болен. И в изискванията на Гърците е да се направи в лицензирана лаборатория не само за Ковид. На нашите така им е по-изгодно щото влиза в статистиката ако се направи в една от 36-те лаборатории от списъка .

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 13:41 от nellyli

# 161
  • софия
За пуловете били питали на Промахон-щели да ги приемат, стига да са изписани всички членове на семейството на английски език.
Но от Цибалаб се изхитрили да дават резултатите от пуловете до 72 часа.

# 162
  • София
Сега някакъв пише, че е на опашката и му казали, че ще станат за 18 часа, максималния срок бил 48 часа.

# 163
  • Варна
Може и да имат основание. Ако пробата се взема от 4-5 човека и само единия е заразен, то количеството на вируса в самата обща проба е малко и най-вероятно трябва по-дълга амплификация (май така се наричаше, така четох) за да се увеличи количеството на РНК-то на вируса за да може да се засече. Не съм специалист, но явно си има причина.

# 164
  • софия
Може и да имат основание. Ако пробата се взема от 4-5 човека и само единия е заразен, то количеството на вируса в самата обща проба е малко и най-вероятно трябва по-дълга амплификация (май така се наричаше, така четох) за да се увеличи количеството на РНК-то на вируса за да може да се засече. Не съм специалист, но явно си има причина.
Да, печалбата.

Общи условия

Активация на акаунт