На море в Гърция 2020 - V

• 65 826
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз съм решена да ходя в Гърция.
Едно пътуване в чужбина вече ми пропадна и ми прецака плановете. С второто няма да стане. Най-вероятно се спираме на Корфу.
Дори и да затворят границите пак няма да отида на море тук. Не заради друго, просто от малка не ми харесва. В България си обичам планините.

# 211
  • Sofia
И аз съм решена да ходя в Гърция.
Едно пътуване в чужбина вече ми пропадна и ми прецака плановете. С второто няма да стане. Най-вероятно се спираме на Корфу.
Дори и да затворят границите пак няма да отида на море тук. Не заради друго, просто от малка не ми харесва. В България си обичам планините.
И ние сме така. Обожаваме всичко гръцко, но преди три години случайно отидохме на хотел в Албена и много ми хареса! Ако ходим някъде тук - то задължително е в същия хотел Simple Smile Дано да облекчат мерките и да направим и Гърция към края на сезона, но сме с четири деца и не ми се дават 600 лв за тестове, да не говорим за рисковете там някой да се разболее...

# 212
https://topnovini.bg/novini/864191-prodavat-falshivi-pcr-testove … a-sreshtu-40-evro

Хаха, винаги съм се възхищавала на българската предприемчивост.

# 213
  • Русе

Хриси Акти, Евия

# 214
  • Пловдив
БРАВО на водещия в сутрешния блок по гръцката телевизия Алфа, който успя да накара шефа на здравноосигурителния институт на Гърция(ЕОДИ), да признае в ефир, че за българи и румънци на ПРОМАХОНА изискванията са много строги, а за англичани и сие от утре едва ли не вход свободен, ЗАЩОТО ВИЖДАТЕ ЛИ СТОЯЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ!!

ПРЕВЕЖДАМ - онези носят пари, а ние проблеми, затова не им пука за нас!

Естествено, че с тази дипломация наша друго не може и да се очаква! За тях сме трета категория хора!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217288969880544&se … S17nYanIntzyM-zfi

# 215
  • Варна
MAMA GALQ, човекът може така да е казал, но последните мерки за Промахон гърците ги взеха по други причини. Основната разлика между полетите от Англия например и минаването на българи през Промахон е времето на престой. Българите масово ходят за по 1-2 нощувки за уикенда само, или дори само на плаж през деня. Което е и най-рисковия вид туризъм откъм разнасяне на зарази. Затова вкараха случайното тестване на границата, но с нашенските туристи не случиха. Какво като го тестваш, а човека отива на плаж през деня и се връща вечерта, дори не спазва 24 часа самоизолация? Напълно безсмислено пилеене на пари от страна на Гърция и то не малко за 3000 теста на ден. А Англичаните с полет определено няма да отидат само за 1 или за 2-3 дни, а поне за седмица, което определено е по-добре за Гърция.
Така че разликата е голяма. Сега с предварителните тестове Гърция поне ще отсее краткосрочните и свръхкраткосрочните български туристи. При румънците няма много краткосрочни заради дългия път.

# 216
Изненадва ме, че толкова хора се тестват за да заминат;
Аз лично смятах,че 99% ще се откажат да пътуват;

# 217
  • София
Добър ден ! Днес ми излезе спомен във фейса от Парга миналата година

Надявам се съвсем скоро да ви показвам снимки от там Smile
На 22.07  сме на тест  и  на 24-ти срещу 25-ти пътуваме към Лефкада , ако всичко е наред Hands Pray

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 11:38 от nellyli

# 218
Моля, за информация хората, който минат границата с направен PCR тест с пулове, да пише дали Гърция признава този вид тестове?

# 219
Добър ден ! Днес ми излезе спомен във фейса от Парга миналата година

Надявам се съвсем скоро да ви показвам снимки от там Smile
На 22.07  сме на тест  и  на 24-ти срещу 25-ти пътуваме към Лефкада , ако всичко е наред Hands Pray

И ние почти така, тъпо и упорито не се отказваме. Планираме в ранните часове на 24ти да минем границата,  дестинация Закинтос Surfer

# 220
  • ВАРНА
Според обедната емисия новини на Нова тв:  вече трябва да е качен на сайта емисията.   
Семейство българи се е оплакало пред телевизията че въпреки стриктно направения точно 72 часа преди стъпване на Промахон Пср тест -  на Промахон  им направили нов полеви тест!!!

# 221
Според обедната емисия новини на Нова тв:  вече трябва да е качен на сайта емисията.  
Семейство българи се е оплакало пред телевизията че въпреки стриктно направения точно 72 часа преди стъпване на Промахон Пср тест -  на Промахон  им направили нов полеви тест!!!

Това го казаха още снощи, че те ще правят на случаен принцип тестове въпреки че изискват такива. Какво толкова нали им е отрицателен и няма да плащат гръцкия? Сега ще видим достоверността на нашите тестове.

# 222
  • ВАРНА
Струва ми се доста гадно два пъти за три дни да ти бъркат на 10-12 см. в гърлото с гадното тънко  "желязо" .

Отделна тема е изхабените над 200 лева за тестове на тримата...които не са никак малко за обикновено семейство.

# 223
Струва ми се доста гадно два пъти за три дни да ти бъркат на 10-12 см. в гърлото с гадното тънко  "желязо" .

Отделна тема е изхабените над 200 лева за тестове на тримата...които не са никак малко за обикновено семейство.
Така или иначе предупредиха- бяха коректни, всеки си преценява сам. То си беше ясно, че лесно и безпроблемно море в Южната ни съседка това лято няма да има - или тест, или 5 ч на граница, или още пари или чакане Дали си позитивен, все неудобства и то значителни. Аз примерно нямам пари за тестове, ще чакаме септември ако отпаднат.

# 224
  • Sofia
Зашо тогава да плащаме пак за тестове като гърците искат отново да тестват. Според мен тази глупост я измислиха след като Външно мимистерство привика гръцкия посланик - според мен нашите са в сценария.

Общи условия

Активация на акаунт