На море в Гърция 2020 - V

• 64 627
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
В сряда правих pcr в Пирогов и не беше неприятно. Явно зависи кой взема пробата.
Много ли чакахте в Пирогов? За съжаление, не работят в събота.
Правих пробата служебно.

# 571
В сряда правих pcr в Пирогов и не беше неприятно. Явно зависи кой взема пробата.
Тази сутрин правих в София Мед .В 17.30 резултата беше готов в сайта. За съжаление не се тествах за почивка и не ми трябва преведен. На хората ,които пътуваха за Гърция им казаха утре да отидат след 13 часа за резултата. Проверете и там.
В СофияМед само с часове ли приемат? За резултат искате да кажете, че и в събота ли работят?
Аз бях без час и мисля, че няма значение.  Всеки си чака реда. Много бързо става всичко, 1 човек минава за около 2 минути. Взеха ми проба само от гърлото. Относно получаване на резултатите в събота ,така чух от хората около мен. Не ми трябваше за чужбина/ преведен/,затова си проверих само в сайта. Звъннете на телефоните и от регистратурата ще ви кажат. Ходих в Младост.

# 572
Тази сутрин правих в София Мед .В 17.30 резултата беше готов в сайта. За съжаление не се тествах за почивка и не ми трябва преведен. На хората ,които пътуваха за Гърция им казаха утре да отидат след 13 часа за резултата. Проверете и там.
В СофияМед само с часове ли приемат? За резултат искате да кажете, че и в събота ли работят?
Аз бях без час и мисля, че няма значение.  Всеки си чака реда. Много бързо става всичко, 1 човек минава за около 2 минути. Взеха ми проба само от гърлото. Относно получаване на резултатите в събота ,така чух от хората около мен. Не ми трябваше за чужбина/ преведен/,затова си проверих само в сайта. Звъннете на телефоните и от регистратурата ще ви кажат. Ходих в Младост.
Благодаря за отговора. Къде в Младост? Аз знам, че имат приемна само в Люлин  и в Дървеница (до метро станция Г. М. Димитров). Аз като им звънях ми казаха, че без часове не може, но явно пускат.

# 573
Колега се оплака, че в държавна болница е имал положителен тест, а в частна лаборатория - отрицателен. Вие къде ходите предимно (от София съм).

# 574
  • София
Колега се оплака, че в държавна болница е имал положителен тест, а в частна лаборатория - отрицателен. Вие къде ходите предимно (от София съм).

В Рамус - взимат PSR проби почти във всички лаборатории и манипулационни в София, и ако не е в Централата - не се чака. Хубавото е, че работят и през почивните дни, за тези които са избрали да пътуват тогава. Не мога да сравня с други лаборатории, здщото само там съм ходила.

# 575
Виждам, че в тази тема се обсъждат повече красотите на гръцките плажове. За да не спамя темата, знаете ли да има други групи, където се обсъждат подробностите по подготовка на пътуването (тестове, ситуацията на границата и др)?

# 576
# 577
Виждам, че в тази тема се обсъждат повече красотите на гръцките плажове. За да не спамя темата, знаете ли да има други групи, където се обсъждат подробностите по подготовка на пътуването (тестове, ситуацията на границата и др)?
Странно:-) аз пък виждам че предимно тестовете се обсъждат и тук-там има от плажовете , за което искрено страдам

# 578
  • София
Странно:-) аз пък виждам че предимно тестовете се обсъждат и тук-там има от плажовете , за което искрено страдам
Е, някои все още не сме се добрали до плажовете.😒
Удължиха срока за тестовете за българи и румънци до 4 август. https://www.kathimerini.gr/1089323/article/epikairothta/ellada/k … poies-xwres-afora

# 579
  • софия
За да стигнем до плажа, трябва да се направи тест `сепак.

# 580
Гърция ще изисква отрицателен тест и за пристигащите с полети от България

От вторник (28 юли) Гърция въвежда изискване за представяне на отрицателен PCR тест и за пристигащите с полети от България и от Румъния. Досега ограничението важеше на сухопътните граници.

Тестът следва да е направен до 72 часа преди влизането в страната, съобщава Министерството на външните работи. Пътниците без сертификат за отрицателен тест няма да бъдат допускани в Гърция.

# 581
Все още поне ни пускат с тестове, щото Дания ни затвори.

# 582
На мен ми се струва обратното Simple Smile
А иначе всичко най-важно го има още на първа страница с удебелен шрифт. Повече актуални подробности за ситуацията на Кулата и за лабораторните дела - в посочената група във ФБ.

# 583
  • София
Здравейте, днес  минахме границата и по-точно в 00:30.  С две декларации бяхме за мен и мъжа ми , а децата записах в нашите. И двете започваха с 13 и жената каза  само един от нас да тестват по желание. Естествено аз нямах желание SmileНе сме се бавили повече от 10 мин. с теста включително. Искаха ни и резултатите от отрицателните тестове от бг.
Правихме тестове в Геника. Много съм доволна  от тях. Работят само със записан час и не сме чакали изобщо. Пробата се взима  през едно прозорче и не  се влиза в самата лаборатория. Взимат секрет от двете ноздри и от  гърлото. Не е приятно , но не е и болезнено.Резултатите ни бяха готови за около 24 часа. Направиха ни отстъпка за семейство и излезна 356 лв. за 4-мата.
Снимки от Лефкада ще покажа по-късно

# 584
  • Бургас
А ние се завърнахме от Маказа. Толкова празно по пътя до там. Границата я минахме за минута, забавихме са малко защото трябваше да попълваме декларация на влизане. Имена на пътниците един номер на ЛК на съпружето по един автограф и напред към БГ реалността. На магистралата от Стара Загора колиии, имах чувството, че всички СА се пренасят на черноморието и всеки кара в лява лента нищо, че от дясно няма никой.
Снимка преди потегляне от Саранта

Иии една писана от Фискардо

И от Xi Елла беше ни домашен любимец.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 20:52 от maya_76

Общи условия

Активация на акаунт