На море в Гърция 2020 - V

• 64 647
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
На корабите маската е задължителна (спазва се криво-ляво), попълва се една декларация преди бординг - сега надникнах в сайта на Athos Cruises, същите правила важат и за тях.
Не виждам какъв риск може да има при седене на открито и носене на маска.

Още повече, че на Атон отсядат само туристи, минали през Промахон, а там пиле не може да прехвръкне без два-три отрицателни теста за Ковид.

# 556
Тези, които са се разхождали с разни параходчета или ферибот, може ли да споделят дали има промяна, носят ли се маски, има ли дистанция? Майка иска да направи екскурзията с корабче покрай манастирите на Атон, но аз нали съм хипер притеснителна, все го мисля дали е по-добре да не пропусне тази година.
Не мога да коментирам маските, но мога да ви кажа, че това е най-безмислената екслурзия, на коята съм била. Корабчето минава много далеч от сушата, и манастирите се виждат в далечината, само като сгради, почти не се виждат детайли или каквото и да е друго. Вярно, че постоянно говорят на няколко езика, но 3 часа лашкане на студ и вятър (както се случи при нас) или на пек, не са оправдани, според мен.

# 557
Мерси ви за коментарите. Ситара, и аз мисля по-скоро като теб, но за човек на възраст мисля че е добре. За майка ще е уморително да ходи на екскурзии, където спират за плаж, за скачане във водата, разглеждане на други селца. Затова се е насочила към Атон. Просто за кефа да се повози Simple Smile

# 558
В открито море винаги духа (или пече, а най-често и двете едновременно). Всеки път ме изненадват коментарите, че някой умрял от студ. За нас, като хора от сушата, е трудно да се прогнозира предварително кое от двете ще е, затова - връхна дреха, шапка, слънцезащитен крем, пък което потрябва.

Често по този маршрут се виждат делфини. А с бинокъл (ако има човек такъв) - и манастирите.

# 559
В открито море винаги духа (или пече, а най-често и двете едновременно). Всеки път ме изненадват коментарите, че някой умрял от студ. За нас, като хора от сушата, е трудно да се прогнозира предварително кое от двете ще е, затова - връхна дреха, шапка, слънцезащитен крем, пък което потрябва.

Често по този маршрут се виждат делфини. А с бинокъл (ако има човек такъв) - и манастирите.
Параход, такъв ден ни се беше паднал, много студен, затова и бяхме на екскурзия, а не на плаж, то си беше и след средата на септември. Иначе и аз тръгнах точно с нагласата за делфини, уж плували до корабчето при всеки круиз, но с моя прословут късмет, ни делфин, ни дявол Simple Smile

# 560
Подкрепям мнението на Параход - и ние правихме тази екскурзия преди няколко години в един облачен ден, но тъкмо не ни печеше, не беше и студено. лично аз видях манастирите достатъчно добре и ми беше интересно, а децата се забавляваха с делфините, които ни съпровождаха през цялото време. Явно е въпрос и на късмет.

# 561
Здравейте, моля, за коментари от тези от вас, които са си правили pcr тест. Секретът се взима от гърлото или от гърлото и носа? Самата процедура неприятна ли е за малко дете? В коя лаболатория правихте теста. Виждам, че различните лаболатории работят с различни срокове на изпълнение на резултата. Ние, ако пътуваме, ще е в неделя.

# 562
Здравейте, моля, за коментари от тези от вас, които са си правили pcr тест. Секретът се взима от гърлото или от гърлото и носа? Самата процедура неприятна ли е за малко дете? В коя лаболатория правихте теста. Виждам, че различните лаболатории работят с различни срокове на изпълнение на резултата. Ние, ако пътуваме, ще е в неделя.
Секрет се взима от двете ноздри и гърлото. Неприятно е за възрастен, следователно и за дете. С лаборатория не мога да съм ви полезна, тъй като тестът е правен в чужбина.

# 563
  • София
В Мецово ядох много вкусни кокореци в To Katoi - на площада.
Най-вкусните, които съм пробвала -
https://www.google.com/maps/place/To+Katoi/@39.769745,21.1827223,224m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x13596350b190a0fd:0xcb727d95cbb273a7!8m2!3d39.769726!4d21.1828885
В Το Κουτούκι του Νικόλα нямаха кокореци този ден, а аз си бях решила, че това ще ям и точка.

В Το Κουτούκι του Νικόλα ни дадоха претоплени кокореци и контосувли. Бяхме много разочаровани. Тъкмо си мислехме колко по-приятна и уютна е обстановката, а отношението на персонала по-любезно в сравнение с тези на площада. Бяха запалили и камината (септември). Следващият път пак ще сме на площада.

# 564
  • София
За неделя е малко сложно е спазването на 72 часа. Трябва да направите тест в четвъртък и в събота да го вземете, така че ви трябва лаборатория, която работи в почивните дни. Рамус или Цибалаб, по-добре първата, че по-бързо излизат резултатите.

# 565
  • софия
В сряда правих pcr в Пирогов и не беше неприятно. Явно зависи кой взема пробата.

# 566
В сряда правих pcr в Пирогов и не беше неприятно. Явно зависи кой взема пробата.
Тази сутрин правих в София Мед .В 17.30 резултата беше готов в сайта. За съжаление не се тествах за почивка и не ми трябва преведен. На хората ,които пътуваха за Гърция им казаха утре да отидат след 13 часа за резултата. Проверете и там.

# 567
  • София
Нафплио и бугенвилиите му. Flowers Hibiscus
Апартаментът, в който отседнахме, беше съвсем-съвсем в сърцето на стария град. Удоволствието да се разхождам по празните му улици сутрин беше изцяло мое. Simple Smile
Градът се оживяваше вечер, но може би далеч по-малко от всяка друга година по това време.

Снимки, нащракани набързо с телефона - без всякакви претенции:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 22:53 от Vivi

# 568
Тази сутрин правих в София Мед .В 17.30 резултата беше готов в сайта. За съжаление не се тествах за почивка и не ми трябва преведен. На хората ,които пътуваха за Гърция им казаха утре да отидат след 13 часа за резултата. Проверете и там.
В СофияМед само с часове ли приемат? За резултат искате да кажете, че и в събота ли работят?
Много ли чакахте в Пирогов? За съжаление, не работят в събота.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:41 от AnMary

# 569
Нафплио и бугенвилите му. Flowers Hibiscus
Апартаментът, в който отседнахме, беше съвсем-съвсем в сърцето на стария град. Удоволствието да се разхождам по празните му улици сутрин беше изцяло мое. Simple Smile
Градът се оживяваше вечер, но може би далеч по-малко от всяка друга година по това време.

Снимки, нащракани набързо с телефона - без всякакви претенции:

Скрит текст:

Красота

Общи условия

Активация на акаунт