На море в Гърция 2020 - V

• 64 592
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
Някой попадал ли е на официална информация за бебета и пср? Нашето е на два месеца и срещам много разнопосочни мнения. Някои минават без, на други им искат.

# 601
Еднозначният отговор от властите е, че трябва тест за абсолютно всички преминаващи. Но явно някои хора (по информация от групата във ФБ говоря, не знам доколко е достоверна) тръгват на риск, може би за бебета не се заяждат много.

# 602
И аз точно в групата чета за бебетата, че минавали. Хайде, каката е ясна, тя е на седем, ама двумесечното хич не искам да го подлага на пср.

# 603
  • Bristol
Параход, и аз това си помислих, че може би на сухопътната граница е различно, но самите самолетни компании ги карали да проверяват също формулярите, още преди да качат пътниците. И тъй като отказали да качат семейство, защото нямало отделна бланка за детето, тръгнаха да пишат на консулството и това бил отговорът... Реших да го споделя, за всеки случай. Но все пак пътуващите от Англия ги гледаха под лупа миналата седмица... 🤪

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 16:46 от Merry

# 604
  • София
Строят нови стълби на плажа Егремни на Лефкада.
https://www.facebook.com/404966946372318/posts/1312612435607760/?d=n

# 605
  • София
"Гърция е рай. Обиколил съм света, ходил съм на най-красивите места в света. Нито едно от тях не превъзхожда Гърция."
Това са думи на Том Ханкс.
Източник

# 606
Ама Том Ханкс е мъж под чехъл, гръцки зет. Ко да каже Stuck Out Tongue

# 607
  • софия
Том Ханкс дали плямпа на гръцки?

# 608
Не знам, ама съм чела, че наш Хасан Ибрахимов (тъстът, родопски помак-мюсюлманин) е приел гръцкото православие веднага щом го е настъпила гъркинята в САЩ.
И после Моята голяма тлъста гръцка сватба и айдеее.

Иначе в Терминалът каза няколко думи на чист български, пак научени от тъста явно.

# 609
  • Пловдив
В Гърция за разлика от нас когато имаш момиче трябва да и построиш дом а родителите на момчето да направят така ,че след това да може тя да е задоволена финансово и да си гледа мъжа и децата.Което според мен е супер за всички.

# 610
Да, така е. Гледат да подсигурят момичето първо или то остава в бащината къща. На принципа са, че дъщерята няма да ги изостави.

# 611
  • Бургас
Преди две години и аз се дивях на младо гръцко семейството с около едногодишно бебе. През цялото време таткото се занимаваше с него, мама чукаше лафче с приятелки. Накрая нейната роля се сведе до това да вземе изкъпаното и обуто в памперс и дрешки дете и да го закара в колата. Тати прибра играчки, хавлии, басейни. Не че няма сигурно и БГ мъже да го правят, но моят не е сред тях и затова може би много се впечатлих.
Извинявам се за отклонението, не знам от телефона как да скрия текста.

# 612
Абе добре, добре, ама колко да е добре. Не всички жени желаят да са презадоволени домакини, само да вметна Simple Smile

# 613
  • Варна
решихме да си направим вкъщи пълнени с моцарела и сушени домати калмари.
Е, по-голяма гадория не съм правила 🤪.
Надуха се като балони и  станаха жилави като ластик. 👀

Уффф хайде малко гръцки красоти и вкусотиики , аман от корони  Simple Smile
Калмарите са много презготвени.Както и други меса : пилешко , риба ..... малко да се пресготвят и стават или за подметки или в случая за прашки Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Много обичам панирани хрупкави калмари и си имам чалъми Simple SmileНарязаните на колелца калмари  бланширам за 50 - 60 секунди ,  не повече.Внимавам водата да е достатъчно , огъня силен и пускам по малко за да не спира да ври.Панирам във врящо олио пак за минутки докато станат златисти , хрупкави отвън и мекички отвътре.Пълнени с моцарела  , фета , други сирена , сушени домати и други възможни пълнежи пак   бланширам за 50 - 60 секунди и сетне на много гореща , буквално пушеща скара по за 2-3 минути от всяка страна , но това с малко опит защото зависи от дебелината и големината на калмара.За във фурна не съм сигурен , че няма да ги изтърва Simple Smile
Колкото до татковците дето си гледат децата моите зетьове са такива Simple Smile Пък аз съм такъв дядо Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 09:06 от peterky2002

# 614
И моя мъж е такъв, не че поема изцяло грижата като по-горния пример, но ако го оставя сам се оправя идеално да не кажа по-добре от мен, а когато сме заедно си делим ангажиментите.

От всичко изчетено за Закинтос не можах да си харесам място за настаняване. Ще гледам да не е в двата големи курората, макар че тази година сигурно ще е по-спокойно там, но щом сме с кола и целта е всеки ден да сме на различно място, в кои населени места ще е най-удачно да се огледам за настаняване?

Общи условия

Активация на акаунт