На море в Гърция 2020 - V

• 64 763
  • 784
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ново изискване от 16 юли за влизане през единственият достъпен Промахон.
Към отрицателният пср тест на айнглийски език и задължително и прикрепен касов бон от лабораторията на английски език!  

Информацията е спорна от към достоверност.
При изоскванията на гърците го няма, за това пък Нова създадоха нпвина от един пост, че са им поискали каспвия бон. После го доокрасиха, че трябва и на английски да е касовия бон.

# 346
Ние минахме границата снощи. За съжаление чакахме над 4 часа. Аз си помислих, че заради изискването за касов бон има някакви проблеми и затова ни бавят. В крайна сметка, бон никой не ни поиска, ние и без това нямахме. Направиха на двама човека от колата тестове и това беше.

# 347
  • ВАРНА
за това пък Нова създадоха нпвина от един пост, че са им поискали каспвия бон. После го доокрасиха, че трябва и на английски да е касовия бон.
[/quote]

Е какво излиза  сега? 
- 20 минути скъпо прайм тайм време отделиха голяма телевизия като Нова тв. за тези касови бонове на Промахон.

# 348
  • София
Че те 20мин са им целите новини в събота. Само за Гърция ли са говорили?!
От известно време изобщо не гледам Нова, след като засяках за една новина да изопачават  нещата.

# 349
Добър ден от Xi Кефалония

Най после пясък, но тук атмосферата е някак все се едно съм на Китен, Приморско. Големи хотелски комплекси, които са празни и неподдържани. Няма ги китните планински селца с подредени дворчета и градинки, типичните къщички на един или два етажа в бананово розова разцветка или бели. Тук сме в един комплекс от къщички, не съм Уау. Съжалявам че ще сме 4 дни тук, но ще обикаляме, а има супер удобен ферибот Аргостоли- Луксори за 30мин. си от другата страна.
Пълно е с румънци.
Организираната част на Кси ми навяваше същите асоциации, въпреки че я сварихме с малко хора, основно гърци.
Може да се разходете до Аргостоли някоя сутрин, да видите как закусват костенурките на пристанището. На мен поне ми беше интересно да ги погледам отблизо.

# 350
  • Бургас
Утре към 10 ще отидем до Архостоли, хем на разходка хем ММ да се види с колега грък местен. Очаквам да ни препоръча от къде да си купим зехтин и Робола местно бяло вино. Страшно съжалявам, че не купих зехтин и маслини от Пелопонес.

# 351
Някой да има път към Кодогенада?

# 352
  • София
Очаквам да ни препоръча от къде да си купим зехтин и Робола местно бяло вино.

Ако не ви препоръчат друго място..... и ако решите да отидете до манастира Агиос Герасимос (светецът - закрилник на острова) който се намира тук - https://goo.gl/maps/BLM9RVtqFtyFx39y9 ...... - съвсем до манастира има винена изба - https://www.orealios.gr/
Ние си взехме робола от там.
Роболата ми е едно от най-любимите гръцки бели вина. Heart

За манастира - след като прочетох "Мандолината на капитан Корели" реших, че просто не може да не отидем до там. Simple Smile

# 353
За винарна - http://gentilini.gr/index.html
Иначе Робола има и в почти всеки магазин в Аргостоли.

# 354
За зехтин тук Liocharis Olive Oil
Επαρχιακή οδός Αργοστολίου - Κεραμειων, Livatho 281 00, Гърция
+30 2671 069034
https://maps.app.goo.gl/KqX359FST3J4Cjv46
Малко фабрика за зехтин, спахме в къщата за гости на собственика. Разказа ни за производството на зехтин, направи ни и дегустация, на изпроводяк ни подари два литра. Е, ние купихме и тенекия зехтин де. Интересното беше, че го добиват на Кефалония,  а го бутилират на Пелопонес.

# 355
Здравейте отново, сигурно сте коментирали и се извинявам, ако се повтарям, но бих искала да попитам - за фериботите между Миконос, Наксос, Санторини дали е необходимо да си купуваме предварително билети и дали с наближаване на датата цените ще си останат същите или се променят? Без кола ще сме.

Благодаря предварително Simple Smile
Ева,
И аз проучвам дестинацията. Това което намерих като информация е, че тази година само една фирма работи. По--бързите и по-скъпите. Цените са доста високи според мен. Час пътуване до Наксос 37.8 на посока. Изобщо май е доста скъп остров.. Но си мисля, че може и по бюджетно да се получи.
Избрала ли си хотел?

# 356
Ivanova,
така е за съжаление - само Seajets пътува Миконос-Наксос тази година, предишна сме пътували и с Golden Star Ferries (но сега те стигат само до Парос).
За Наксос-Санторини вече може с Blue Star.
Без да се заяждам обаче бих си позволила една забележка - Миконос е доста скъпа дестинация и ако 37 евро за ферибот са проблем за бюджета, по-добре не тръгвайте натам, за да не останете неприятно изненадани.
Иначе Seajets са стандартно около два пъти по-бързи и два пъти по-скъпи от нормалните фериботи (и три пъти по-лашкащи и ненадеждни при вълнение).

# 357
Зачудих се - билетите за ферибота от къде се купуват примерно предния ден? На пристанището ли да отидем и да търсим съответния офис или онлайн?

ivanova 1234,
да, и аз това намерих по разните търсачки Миконос-Наксос е 38 евро, след това Наксос-Санторини 20 евро. Ние ще останем само 1 вечер на Миконос, кацаме рано сутринта и цял ден ще сме там. Колкото да се фотографисаме на вятърните мелници, да се разходим, ще спим и на следващия ден - към Наксос. Там букнах някакво хотелче, но може и да го сменим. Гледам да не се хвърлям на скъпи хотели, че и без това не е ясно какво ще се случи. На Наксос имаме 3 нощувки и след това 3 нощувки на Санторини. От Санторини се връщаме към София - 80 евро е полета в момента.

Ето ги хотелите, това са цени за 4 човека:

Studio Eleni
8 септ. – 9 септ.·2 стаи·Миконос·Безплатно анулиране
Потвърденo
BGN 334
Разгледайте резервацията

Iliovasilema
9 септ. – 12 септ.·Наксос Хора·Безплатно анулиране
Потвърденo
BGN 326
Разгледайте резервацията

Golden Star
12 септ. – 15 септ.·2 стаи·Фира·Безплатно анулиране
Потвърденo
BGN 723
Разгледайте резервацията

# 358
Зачудих се - билетите за ферибота от къде се купуват примерно предния ден? На пристанището ли да отидем и да търсим съответния офис или онлайн?
Онлайн винаги може - но офисите за билети са лесно разпознаваеми на пристанището, а в Миконос - и в града (тъй като пристанището е извън града, в Наксос например си е баш на крайбрежната улица). Разписанията са изнесени отпред, обикновено няколко агенции продават билетите на редовна цена, не е нужно точно в офиса на Blue Star да влезете.

# 359
  • Пловдив
https://trafficnews.bg/turizam-i-kulinariia/plovdivchani-nea-per … po-prazen-184035/
Като чета коментарите не знам дали е вярно но Созопол бил пълен нямало къде да си сложиш хавлията.Гърците голяма услуга направиха на нашите курорти.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:53 от slavei4e

Общи условия

Активация на акаунт