На море в Гърция 2020 - V

• 64 728
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
Добрахме се вчера до Гърция, успяхме да покрием всички изисквания и сега се наслаждаваме на прекрасното тюркоазено, синьо море на о-в Тасос. Минахме около 10ч. границата за 30 минути общо. Имахме направен пул тест в гр. Бургас на стойност 130лв. Касовата бележка нарочно не я показах,задържах си я, за да видя дали ще я поискат. Никой не я потърси. Съпругът ми беше изтеглил късата клечка и неговият QR код започваше с едно. Не знам дали е легенда, но него изследваха повторно. Пул тестът го погледнаха, без да се задълбочават и директно насочиха ММ към лицата, които тестват. Ние бяхме спокойни за пътуването, защото всичко ни беше изрядно. Благодарение на тази група и групата във фейсбук бяхме подготвени перфектно. Не знам дали бих рискувала, ако не сме покрили някое от изискванията Confused  Надявам се през 2021г. всичко да е по старому. Успех на всички!

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 16:34 от Daisy81

# 421
  • София
Ние бяхме на този круиз преди няма и две седмици. Цената бе 30 без храна и 40 с храна. Храната бе две шишчета със салата, пържени картофи и хляб.
Идеята за обяд във Фискардо е добра, но имайте предвид, че мястото не е евтино. За 2 аперола платихме 18 евро.
Ние спряхме на Егремни, на Итака също спряхме на плаж, а не в град. Скорпио се обикаля с кораба, не се слиза там.

# 422
Някой да е минавал днес с Пул тест?
Ние , но вчера ..... С пул или с индивидуален - не питат, просто тестват наред.

А в коя лаборатория направихт пула?
Cibalab 132 лв

# 423
Уважаеми пациенти, Считано от 17.07.2020г. лаборатория Цибалаб преустановява извършването на PCR анализ за SARS-CoV-2 по метода на пуловете. Единичния тест Coronavirus (SARS coronavirus 2 RNA) е с цена 110лв. и срок на изработка 48 часа. PCR анализ за SARS-CoV-2 с ускорен срок не се работи! Материал

Туко що видях това в сайта им

# 424
  • София
Ние бяхме на този круиз преди няма и две седмици. Цената бе 30 без храна и 40 с храна. Храната бе две шишчета със салата, пържени картофи и хляб.
Идеята за обяд във Фискардо е добра, но имайте предвид, че мястото не е евтино. За 2 аперола платихме 18 евро.
Ние спряхме на Егремни, на Итака също спряхме на плаж, а не в град. Скорпио се обикаля с кораба, не се слиза там.
Еха! Тези са се уляли! Миналата година през септември дъщеря ми се качиха с приятеля ѝ за 40 евро двамата с ядене. Simple Smile Билетите включваха и някакво вечерно парти, но след ден-два и не можаха да отидат.

Във Фискардо има и гиросчийница на нормални цени. Голям ресторант със сервитьори е. Просто не е до водата, а е под едно дърво на втора линия. Но може да има "промоция коронавирус" като при корабчетата.  Joy Няма да се учудя на такива чисто туристически места да се опитват да си избият загубите с високи цени.

# 425
Аз също съм била на въпросния круиз, не помня точната цена, но от порядъка на 20-25 евро без храна.
За един ден хванах тен колкото за останалите три.
Разчитахме да хапнем във Фискардо, час или малко повече беше престоят там, но не успяхме - имаше страшно много хора и заведенията не смогваха.
Накрая за десетина минути да не сме капо седнахме за две кафета и десерт./ Като погледнах снимките на ЕваНиколова, точно в заведението от последната й снимка бяхме/.
На мен лично ми хареса, като се има предвид , че не съм се възползвала от скокове и плуване.

# 426
Тaня67, ха точно щях да напиша, че на Фискардо обядвахме в един ресторант, доста голям, в който имаше гироси със съвсем нормални цени, даже и бири пихме там. Доста бързо обслужваха. Може и същото заведение да е. Имахме време, но не се мотахме много по магазинчетата Simple Smile

# 427
Здравейте морски,
Много ми се ходи на красивото гръцки море Simple Smile  Мечтая си!
Благодаря на всички мечтатели за прекрасните снимки!
Може ли да ми препоръчате лаборатория в Плв за пул тест! Би трябвало да го правят и вКаспела и Пълмед и ВМА, които са в списъка...Трябва ли да взимам час?
Не виждам смисъл от тестовете, щом си здрав и прав! Смисъла е че лабораториите ще пълнят чували с пари...Нали и на границата тестват...
Може ли снимка от теста, които сте показали на границата.. на лични.
Има ли и на български и на англ. То е САМО важна датата май. Не знам как ще го вмъкна 2 дена преди пътуването. Ами като е в неделя пътуването, дали ако го направим в петък ще се получи резултата  ДО НЕДЕЛЯ??
Отделно пътуване и отпуск 1 ден го окръжния град Пловдив....
 "Свободно движение на хора и капитали"
Извинете за спама! Прегръщам ви!

# 428
Този сайт хич не го обичам, че е доста жълт, но информацията е от гръцката Гражданска защита уж. Числата са интересни и хич не говорят добре за нас, нито за бъдещите ни пътувания към Гърция до края на лятото.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/21/greece-coronavirus- … testing-visitors/

А.. и тезата, че от близо 100 000 теста по летищата си изкарали само 70 положителни... не знам Wink Хич не го вярвам.

# 429
Параход то сега става по-забавно те още тестват, а минаващите имат отрицателни тестове.
Ако сега откриват, ще бъде лошо.

# 430
  • София
Този сайт хич не го обичам, че е доста жълт, но информацията е от гръцката Гражданска защита уж. Числата са интересни и хич не говорят добре за нас, нито за бъдещите ни пътувания към Гърция до края на лятото.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/21/greece-coronavirus- … testing-visitors/

А.. и тезата, че от близо 100 000 теста по летищата си изкарали само 70 положителни... не знам Wink Хич не го вярвам.
И аз го четох на друго място. Къткат си ги англетата, чистички все излизат.

# 431
То не е много ясно англета ли са, защото данните са за 1-19 юли, а англичани пуснаха от 15.07. чак. И на мен ми е интересно от кои страни са. Излиза, че в тия страни Ковид-19 НЕМА, и със свещ да го търсиш. Изобщо каква е тая глобална пандемия, ясно е, че само на Балканите са заразни... айде стига офтопик, че се ядосАх.

Йованка, и аз поразрових и го намерих и на други места, информацията е същата, но повече подробности не се намират, жалко.

# 432
  • София
Параход то сега става по-забавно те още тестват, а минаващите имат отрицателни тестове.
Ако сега откриват, ще бъде лошо.
То не е невъзможно, защото все пак има 3 дни между теста и влизането в страната. Не става въпрос за фалшиви резултати.

# 433
  • София
То не е много ясно англета ли са, защото данните са за 1-19 юли, а англичани пуснаха от 15.07. чак. И на мен ми е интересно от кои страни са. Излиза, че в тия страни Ковид-19 НЕМА, и със свещ да го търсиш. Изобщо каква е тая глобална пандемия, ясно е, че само на Балканите са заразни... айде стига офтопик, че се ядосАх.

Йованка, и аз поразрових и го намерих и на други места, информацията е същата, но повече подробности не се намират, жалко.
Всъщност си права за англичаните, на кого направиха толкова много отрицателни тестове?

# 434
  • София
И на мен ми изглежда съмнителна тази информация - как ни изкараха повече от румънците и почти колкото сърбите. При първите 2 случая на Тасос се вдигна врява, а за следващите 61 - нищо. Аз мисля, че статистиката след 15.07 ще е различна и дано не налагат забрани. Може и съвестните да изгорим, заради тези сънародници, които считат, че са над правилата.

Общи условия

Активация на акаунт