На море в Гърция 2020 - V

• 64 674
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ама и калинките от Външно така са написали съобщението, че накрая преписвачите съвсем оплескаха новината.

# 496
Пак съм аз.А от кога важат тези 72 часа за пср теста-от датата на даване на пробата или от датата на получаване на резултата?

# 497
  • софия
От датата на даване на пробата естествено.

# 498
Благодаря!

# 499
Ама и калинките от Външно така са написали съобщението, че накрая преписвачите съвсем оплескаха новината.
Да, факт. Прочетох и съобщението на Външно, там е описано че се пропускат туристи през Кулата, както до сега, с PCR тест. Явно този път dir.bg са се подвели...

# 500
  • София
Пак съм аз.А от кога важат тези 72 часа за пср теста-от датата на даване на пробата или от датата на получаване на резултата?
На мен лично не ми става ясно от написаното на https://travel.gov.gr/#/ от кога важат, може да се тълкува двузначно.
На наши приятели им взеха проби миналия петък сутрин, а заминаха в понеделник. Минаха границата в 11,20 часа, чакали са около 30 минути. Гръцкия митничар изобщо не им е гледал тестовете. Само разлистил и казал 4 човека, 4 теста...

# 501
  • Русе
Rododafni beach,  Евия

# 502
Момичета, сега ви открих Hug благодарности за темата!
Връщам се назад да ви чета, но преди това да ви попитам: не откривам информация дали ПУЛ ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНАВИРУС се правят и в други градове извън София? Преди седмица-10 дена някъде чух, че за момента само няколко софийски лаборатории ги предлагат.
Надявам се да няма допълнителни рестрикции и да имаме късмета да стигнем това лято до Гърция...

Да, правят се и извън София...поне в Бургас да! Simple Smile. Ние се върнахме в събота от Гърция и заради една хрема и леки болки в гърлото (най-вероятно заради студените и газирани напитки Simple Smile ) си направихме такъв. Цената е 130 лв. за пуул до 8 човека в лаборатория Лина. Нямаше голяма опашка и сме чакали не повече от 30 мин.

Просто трябва да провериш лабораториите в града, в който си дали предлагат Simple Smile. Успех!

# 503
Здравейте, последно, някой разбра ли до кога (коя дата) се изисква предварително правене на PCR тестове за минаване в Гърция. Беше до 29.07., но удължиха ли го? Не намирам инфо за това на страницата на МВнР.

# 504
Точно от страницата на МВнР е информацията, не сте я търсили достатъчно внимателно. До 4.08. е удължено засега.
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26064

# 505
Аз смятам, че тестовете няма да отпаднат поне до началото на м. септември.
Вече мисля , че ще се откажем от нашата почивка в края на м. август .
До колкото разбрах лабораториите в София, вече не правят пул тестове на семейства.
Ако трябва да дадем 500 лв за 4 теста и в последният момент се окаже някой от нас положителен …...лятото мина . На всичкото отгоре ,вместо отпуска -  оставаш под карантина.
Каквото планирах тази година , всичко пропадна .

# 506
  • Пловдив
toni1 - за съжеление си права - обективната картинка не е весела
 А и тия тестове са ... едно към гьотери
Имам вече две познати семейства с по един член положителен - другите 3ма отрицателни ? - уж силно заразен тоз вирус?
В едното жената е ветеринар - та се чудя дали не засичат всички над 300 вида корона вирус вкл. и животинските - не само тоз високо патогенния и заразния ??????
Да го е страх човек уж и здрав да се тества

# 507
  • софия
Е как става така в едно семейство един да е положителен, а останалите отрицателни?
Аз тъкмо се успокоих, че съм - и няма да дам 300 лв. на вятъра.

# 508
Simple SmileБлагодаря, Параход. Ами гледала съм на друго място, може би старо съобщение. Иначе тази информация я чух в медиите, но обявена по различни начини, включтелно, че се зaтварят въобще Simple Smile и затова исках да я видя официално. Но и това до 4.08. явно е предпоследно.

# 509
  • София
То съобщението на Външно е така шантаво написано, че трябва сто пъти да го прочетеш и пак звучи неясно, защото по средата на текста за Промахон пише, че остава по старите условия. 😳 И в европейския портал датата е все още 29 юли https://reopen.europa.eu/bg/map/GRC?fbclid=IwAR2wb4T2ylDwqjCa0BB … WpJs-KjIsOp1rJQQw

Общи условия

Активация на акаунт