Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 388
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Нищо нередно не виждам баш с гаража.

Ам погледни тавана от какво е направен - ламарина и под нея изолация. Ако това е гараж в самата сграда, както би трябвало да е при строителство от 2017г. няма причина да има гола изолация, още по-малко ламарина на тавана. Трябва да е тухла, респ. бетон, отгоре изолация, и отгоре замазка.

Таванът си е бетонен таван ( в друго не може да се захванат релсите на вратата по този начин), за него са закрепени опорите/релсите за подвижна гаражна врата с дистанционно отваряне и тази ламарина, която виждаш, е именно вратата във вдигнато положение.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:12 от Черна станция

# 511
Това е вратата, не е ламарина Simple Smile

# 512
Съгласих се - сега като каза, и като се вгледам по-добре, ламарината наистина е по-надолу от "гладкия" таван. Под тоя ъгъл на снимката има известна оптическа измама, ако не се вгледаш в релсите изглежда, че това което всъщност е горната напречна греда на вратата, е "ръба" на плоскост, лепната на тавана, и на нея виси лампата.

# 513
А пък къде ще е телевизора и шкафчетата, е последния проблем, това и без друго всеки ще си го направи както си иска.

Ако дам толкова пари хич няма да ми е последен проблем. Rolling Eyes
Да си прередя хола, да си купя секция, да си взема още горни кухненски шкафове, да се монтират, да не говорим, че плота можеше да се продължи още. Да си дообзаведа спалнята, ама и детската ако имам деца, ако не - офис примерно и още някакви такива разправии.
Това си е мое мнение, защото за мен 160 000 евро са много, ако беше 120 примерно нямаше да съм толкова взискателна. Smiley

А къде се намира малко брокери казват още от обявите.

# 514
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15742537193436 … k=5u19az&f1=1

Здравейте ,как Ви се струва този имот?

# 515
  • София
Прилича ми, като 10 години "аха" да вземе акт 16, но още 2 месеца му остават.
Някак много странна смесица, довършени общи части, преустройства, стърчат тухли, кабели, гипсокартон, мазилки.
Не му е чиста работата.
Иначе, сега есента като паднат с 20% цените и ще стане апартамент-убиец!

Гледам и плочата, земята отдолу каква е черна, и на какви дупки е, това железобетон ли е, или са разбърквали пясък, чакъл и цимент, като за умрЕло?

# 516
Най-скапания вид тухли.

# 517
  • София
Този блок го строиха преди десетина години; стоя полудовършен години наред. Преди година-две пребоядисаха фасадата в безумни цветове. Можете да проследите еволюцията в Гугъл мапс, адресът е "22-ри септември" №3.

# 518
# 519
Така, отгоре отгоре вторият е много по-добра опция. Но детайлите решават нещата.

# 520
Е по-добра, щото е обзаведен и не се вижда какви са тухлите и плочите отдолу... Кой знае и там ква бакия е...
Дори да е бил перфектен, е на 30г. вече.

# 521
Е по-добра, щото е обзаведен и не се вижда какви са тухлите и плочите отдолу... Кой знае и там ква бакия е...
Дори да е бил перфектен, е на 30г. вече.

30 години за една сграда значи, че таман е излязла от пубертета и и е минало акнето, т.е. слегнала и няма да има повече пукнатини и може да се ремонтира добре, с плочи без фуги и т.н. Иначе наистина не се знае какво е, но разпределението и други неща ми хванаха окото. Има много за ремонт, ама пък  няма начин да е с тухли форати. Но всичко зависи от огледа. За мен е жалко, че няма ТЕЦ.

# 522
# 523
30 години за една сграда значи, че таман е излязла от пубертета и и е минало акнето, т.е. слегнала и няма да има повече пукнатини и може да се ремонтира добре, с плочи без фуги и т.н.

Това е вярно, ама важи само за грубия строеж (структурата).
Повърхностните слоеве като мазилка, боя, дограма и т.н. за 30 г. почват да заминават. Керемиди (в случая отпада) почват да се чупят, улуци ръждясват, мазето почва да пуска влага и да мухлясва (зависи от мястото и как е строено). Вътрешните връзки като ВиК, парно, ел. мрежа също почват да усещат възрастта, дори привидно да работят без проблем. Банята в най-добрия случай ще изглежда демоде, евентуално ще има счупени плочки, бойлера ще е ръждясал и провиснал.
Отделно за толкова време технологиите (дори в бавен бранш като строителството) напредват и цялата сграда се "усеща" стара. Изолация и да има, ще е минимална, дограмата ако е оригиналната, ще е чудо да е стъклопакет, и то от най-първите, ще чуваш съседите си повече отколкото е "прието" в днешно време, радиаторите ще са неефективни. (На тези снимки радиаторите са чугунени, същите като в къщата на баба ми от 1960г.)

Да, всичко това е поправимо, ама ако искаш да го направиш, трябва да смъкнеш всичко до тухла и оттам нагоре наново.

# 524
1990 г. означава, че не е и с Итонг, кооперацията е започната по соц-а, а Итонгът беше модерен в зората на демокрацията. Което пък означава, че "чуването" на съседите е по-малко, отколкото в много от сегашните НС.
И ми е интересно, какво точно остарява на елинсталацията, т.е. на медните кабели?
Козметичен ремонт е правен 2018 г., така пише в обявата. Като гледам, правили са банята, но плочките не са УАУ.
Вратите също ми изглеждат за смяна. "Уютът" на прасковния цвят по стените на мен ми пречи да добия представа за апартамента. Който мисля, че сме го коментирали преди няколко месеца поне. Имаше някакви съществени възражения от хората, познаващи квартала, но не си спомням подробностите. Дали пък не беше някъде на или около Цветна градина?

Така или иначе, в сравнение с проблемния и ненаселен много време апартамент в Гео Милев, този поне по документи има повече потенциал. И си иска оглед на живо, ако някой има реален интерес (и пари).

Общи условия

Активация на акаунт