СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 101
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 560
Има..напиши в търсачката 164

# 1 561
  • София
Didia, умна, красива и талантлива! Да ви е жива и здрава "японката"!

Звънче, вярвам, че твоята девойка ще намери страхотни приятели в АК.

И малко извън темата да питам- дали бих могла да подам документи за ЛК на младежа ден преди рождения му ден? Мислех да пътуваме за морето, но май ще трябва да отложа с 2-3 дни, че РД му се пада в събота, а пък няма да се приберем в следващия месец и не ми се иска да ни глобяват.

# 1 562
  • София

Благодаря. Намерих, написах, не ги искат. Благодаря все пак!

# 1 563
  • у дома

Питайте в някоя библиотека дали ги искат.

# 1 564
  • София

Питайте в някоя библиотека дали ги искат.

Не вярвам, единственото може да питам в самата 164 гимназия.

# 1 565
дали бих могла да подам документи за ЛК на младежа ден преди рождения му ден? Мислех да пътуваме за морето, но май ще трябва да отложа с 2-3 дни, че РД му се пада в събота, а пък няма да се приберем в следващия месец и не ми се иска да ни глобяват.

Мисля, че не може, но за по-сигурно питайте по телефона. Във Варна има удължено работно време и възможност документите да се пуснат в което и да е РПУ, не задължително по адресна регистрация  - не знам в каква връзка, но е добре, че са въвели тези облекчения.
Иначе ако заявявате само лична карта, е достатъчен и един родител.
Ходих в понеделник - стана за около 10 минути въпреки пропускателния режим от по двама-трима в сградата. Температура не мериха.

Децата почти се намериха - вече се "запознаха" 16 от тях, предполагам, че има няколко, които ще бъдат издирени в близките дни, а останалите може би ще се пробват на второ класиране. Ниската бройка на момчетата е притеснителна.
Днес имаха близо час видео чат - повечето са приети по първо или второ желание. За неделя имат уговорка за среща на живо.

Калкулирах колко ще дойдат като цена учебниците - около 220 лв. с учебните тетрадки, ако вземем нови - само по език не знам цената, заложила съм около 35 лв. Другите варират от 8 лв. до 16,50 лв., като най-скъп е учебникът по Предприемачество. Утре ще ходим в една книжарница, където предлагат и втора употреба и ще видим. Отделно има доста оферти от горния курс, но в книжарница можеш на спокойствие да им видиш състоянието.

Униформи също утре ще купуваме. Възнамерявам да взема една тениска и една риза, после според кое ѝ е по-удобно, ще се купува още. Радвам се, че нямат и парадни униформи като в Хуманитарна и че не изискват сака, пуловери и т.н. дрехи, които дъщеря ми не ползва - тя и през зимата ходи по къс ръкав.

# 1 566
  • Пловдив
Дидиа , страхотна е! Да е жива и здрава и да сбъдва мечтите си!
пкрасимира, абсолютно си права!
И дойде последния ден от първото джуркане. На късмет да е 💓

# 1 567
Късмет на всички деца! Пожелавам им да бъдат по-удовлетворени и доволни след второто класиране!

# 1 568
Вълнува ме следният въпрос! 🤪
Възможно ли е балът за паралелката в НПМГ - МАТ/НЕ да падне с 14 т.?
През 2019 г. е паднал със 7,5 т., а през 2018 г. с
10,5 т.? 🤔

# 1 569
  • София
И малко извън темата да питам- дали бих могла да подам документи за ЛК на младежа ден преди рождения му ден? Мислех да пътуваме за морето, но май ще трябва да отложа с 2-3 дни, че РД му се пада в събота, а пък няма да се приберем в следващия месец и не ми се иска да ни глобяват.
Можете. Ние така направихме. Даже не един ден, а месец преди да навърши 14 г. Дадоха ни я след като ги навърши.

# 1 570

Калкулирах колко ще дойдат като цена учебниците - около 220 лв. с учебните тетрадки, ако вземем нови - само по език не знам цената, заложила съм около 35 лв. Другите варират от 8 лв. до 16,50 лв., като най-скъп е учебникът по Предприемачество. Утре ще ходим в една книжарница, където предлагат и втора употреба и ще видим. Отделно има доста оферти от горния курс, но в книжарница можеш на спокойствие да им видиш състоянието.

Учебниците за ИИЧЕ миналата година струваха около 160-170лв, не помня точно, но там някъде. Предполагам, че и учебниците за РИЧЕ са също толкова. Не бързайте да купувате по език, обикновено по езика се купуват общо и се прави отстъпка, но да, скъпички са. За ИИЧЕ са три учебника, три уч тетрадки и три граматически, като към учебника също има малка тетр за попълвоне. Отделно дискове, но те обикновено не се купуват от учениците, а по тях се работи в училище, предоставят се за работа от учител. Иначе само 1 диск струва 5лв, (за 1 учебник). Не вярвам да има голяма разлика, защото мин година когото питах, все там някъде посочваше зена160-170лв, някъде май и повече.

# 1 571
Ние вчера се записахме. На въпросите за  униформи и учебници казаха, че ще получим информация на родителската среща на 10. 09.
Дидиа, внучката Ви е прекрасна и сцената и отива!
В момента не налагат глоби за паспорт , заради ситуацията, а иначе понеже са безплатни ги правят за 2-3 дни.
Успех на всички деца и родители, чакащи второ класиране! Да имат късмет да попаднат на правилното място, което ги удовлетворява дори да не е първото им желание!
На вече записалите се слънчево и спокойно лято, и да имат възможност децата да се заредят с положителни емоции и  сили за предстоящите предизвикателства на есен!

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 08:07 от mama_mia_ma

# 1 572
Цяла нощ спах неспокойно, сънувах класирания. Явно до понеделник ще съм си така.
Дидиа, прекрасно момиче! Да е жива и здрава!

# 1 573
  • София
Добро утро 😊 И ние отиваме да се записваме след малко. Свито ми е всичко, но щом той си е взел решението, аз нищо не мога да направя повече. Говорихме, чухме примери за другите училища, но... не иска да се пробва на второ класиране.

# 1 574
  • София
Моя човек смени на 180 градуса стратегията си. Сега говори за основен руски език и втори английски, а до скоро беше обратно. Вадих снощи таблици, за да му покажа, че няма смисъл английски като втори за него. Пък за какво първи руски?
Направи ми впечетление, че и интензивното и разширеното все до едни нива на езика стигат - не е ли странно?
Оказа се, че познавам едно от децата с най-високи резултати за София.

Общи условия

Активация на акаунт