СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 085
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 620
Блягодаря, момичета!

Мони, Хепи, стискам палци на момчетата!
Ще успеят!🍀

# 1 621
Не мисля, че от форума можем да направим извод колко се записват и колко не. Всеки един отказал второ може да значи, че няма свободно място в желаната от теб паралелка, но може и да е от тези между теб и бала на същата и на практика да ти увеличава шанса.
Не мисля, че тези на малко разстояние от предно желано се отказват току така.

# 1 622
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз да си кажа, но Ема я приеха и в Софтуни междувременно. Те са в нова сграда, която е много хубава, чисто нова и луксозна, откъм база няма какво да кажа, обаче....защо в Дружба? Даже към Гара Искър....Ние така сме се разглезили семейно - гледаме всичко да ни е на пеша разстояние, работим на 5 минути от вкъщи, на 10 минути до НДК, до метро сме и ни е много важно да не пътуваме всеки ден. Аз едно време пътувах до Модерно предградие за НГДЕК и ужасно съм намразила загубата на много време в път.

В понеделник ще стане ясно какво е положението с баловете и дали ще има по-високи балове на 3 и 4 класиране, както миналата година.

# 1 623
След едно прочетено сравнение между СофтУни Светлина - СМГ и НПМГ, направено от...ще се сетите кого, имам много особено мнение за това училище. Joy

# 1 624
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм го изпуснала това сравнение. Какво беше то?

# 1 625
gadamer, къде към Гара Искър ? До самата гара ли? Сещам се за коя сграда говориш, ако е там Познавам я вътре как е, базата наистина е страхотна.... Сега си представи, че синът ми ще пътува от този район до 18 СУ:smile: Луда работа.

# 1 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, къде към Гара Искър ? До самата гара ли? Сещам се за коя сграда говориш, ако е там Познавам я вътре как е, базата наистина е страхотна.... Сега си представи, че синът ми ще пътува от този район до 18 СУ:smile: Луда работа.

Хаха, значи е точно за вас. Ние сме в тотално друг край на София и няма удобен транспорт до там.

# 1 627
Ще цитирам малка част от описанието на СМГ:
 Елитна гимназия, но държавна, с всичките си минуси на такава: остаряла система, не всички преподаватели са на топ ниво, остаряла методика, остаряла материална база, недостатъчно развитие на бизнес и социални умения, липса на преподаватели-практици от фирмите, липса на професия, само базова подготовка, неподготвеност за реалния живот след гимназията.
Особено последното силно ме впечатли.

# 1 628
  • у дома...
По-скоро това желание, на което е прието и записано след първо класиране, е истинско желаното първо желание. А не училища за да не похабим бала на детето или щото мама/тате иска така. Има родители, които в момента истерясват за глупости от рода на "Защо твоето дете е прието по първо желание, а моето със 100 точки по-висок бал е приета на последно, 15-то желание". Ми защото ние правилно си подредихме училищата.

# 1 629
Ние и от Гара Искър сме отдалечени на няколко километра... Девет дни път с камили ще е Simple Smile Вероятно ще го караме поне до метрото в Дружба

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 11:29 от Amanda.D

# 1 630
  • София
Обикновено се дразня на хейта, обаче не мога да не си кажа.
Изненадам се, че това е "новата" сграда. С нищо не ни привлече, когато обикаляхме училищата.
И защо са сложили физкултурния салон над учебните зали, засенчвайки слънцето?! Пропускам ли нещо? Thinking

На мен ми изглежда много добре даже, под салона не са учебни зали май. За децата от училището това е голяма хубава крачка напред по отношение на материалната база. Ако правилно си спомням информацията от приятелско дете в 1 АЕГ, в новия корпус имат и нови добре оборудвани кабинети по природни науки. Учат и в двете тела на сградата, има топла връзка между стария и новия корпус, дворът им е станал много приятен - игрища с нови настилки, пейки, зеленина наоколо. Да са живи и здрави и да учат сериозно, вече имат по-добри условия.

# 1 631
  • София
Обикновено се дразня на хейта, обаче не мога да не си кажа.
Изненадам се, че това е "новата" сграда. С нищо не ни привлече, когато обикаляхме училищата.
И защо са сложили физкултурния салон над учебните зали, засенчвайки слънцето?! Пропускам ли нещо? Thinking
    Илит, вие къде сте? Предполагам сте избрали с най- хубавите битови условия.
Сарказмът е излишен, googlish. Изобщо нямах предвид самоцелното изтъкване на негативното.
Просто си мисля, че щом сега се е направило, можеше да е по-рационално, като например да се осигури пряка слънчева светлина в класните стаи на втори етаж. (Така пише в статията, че залите са на втори етаж, а на трети е салонът с по-голяма площ и видимо стърчи на снимките). Сигурна съм, че все е по-добре от преди, просто се чудя на такова решение.

Иначе у нас сме като gadamer, много разглезени откъм локация. Затова и чудесни училища като НГДЕК и дори АК не ни бяха в полезрението. Вероятно, ако можехме да избираме, бихме предпочели 1АЕГ пред 2АЕГ, пак заради локацията, въпреки на вид по-хубавата база на втората.

# 1 632
  • София
Много мога да говоря за материалната среда в ДУ.
Много е тъжно положението - най-вече с безобразно некачествените ремонти, извършвани от некадърни фирми, но за жалост с достатъчно позиции, за да печелят поръчки по ЗОП. Скубя си косата от миналата година с едни такива "изпълнители".
Също така нямам никаква идея как е възможно да са похарчени милиони за нова сграда на Втора АЕГ, а да са спестени пари от акустични окачени тавани в класните стаи.
По принцип не може да се учи без адекватна акустична среда, това е нещо като АБ на училищните сгради.
От снимките на Първа АЕГ поне това са направили, явно защото проектът е нов.

# 1 633
По-скоро това желание, на което е прието и записано след първо класиране, е истинско желаното първо желание. А не училища за да не похабим бала на детето или щото мама/тате иска така. Има родители, които в момента истерясват за глупости от рода на "Защо твоето дете е прието по първо желание, а моето със 100 точки по-висок бал е приета на последно, 15-то желание". Ми защото ние правилно си подредихме училищата.
При подреждането на желанията са важни желанията, а не точките. Всичко друго са някакви филми.

# 1 634
Училищата не се подреждат, за да си приет по предно желание, а по ЖЕЛАНОСТ.
Може този по първо желание да се е прецакал, докато е редял с мисъл как да е по първо желание.
Този с 15. желание е извлякъл максисума - сега е в най-желаното, за което има бал.

Ама пък този с 15. желание явно не е държал да е по първо, та случката не ми е реалистична. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 11:43 от solnichka

Общи условия

Активация на акаунт