СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 104
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 605
Да, но зависи тези 420 класирани дали са от София област или просто цъкнали София за проба. 420 ми е малка бройка, дори и половината просто да са се пробвали.

# 1 606
  • у дома...
Повечето са от Софийска област. 900 деца са се явили тази година на НВО от областта. Така, че 420 деца са почти 50% от набора. Ботевград, Правец и може би още един или два града от областа имат добри училища.
Ние сме от Софийска област. Пътя от нас до 30 СУ е около 45 минути.

# 1 607
  • София
На консултациите в Регалия казаха, че заради новия начин на проверка на НВО (разбъркано из цялата страна) е по-малък броят на децата извън София с достатъчно високи резултати, че да заемат места в столицата.
Интересно дали има статистическо потвърждение на тази теза.

# 1 608
  • sofia
Някъде назад прочетох, че АЕГ ще има нова сграда - може ли да споделите къде е?
   Ако питаш за 1 АЕГ, новата сграда е до старата, на същото място

http://citybuild.bg/news/gotov-noviiat-korpus-pyrva/40417

# 1 609
  • София
Обикновено се дразня на хейта, обаче не мога да не си кажа.
Изненадам се, че това е "новата" сграда. С нищо не ни привлече, когато обикаляхме училищата.
И защо са сложили физкултурния салон над учебните зали, засенчвайки слънцето?! Пропускам ли нещо? Thinking

# 1 610
Момичета, коя Христоматия за 8- ми клас ще препоръчате?

# 1 611
  • София

Бисе, аз взех тази https://hermesbooks.bg/hristomatija-po-literatura-za-8-klas-prosveta.html. някой тук в темата я беше препоръчал. Има хубави сравнителни таблици за отделните периоди, които ще са им от полза.

П.П. Ей, благодаря че стискате палци за Митко. Чак неудобно ми става.

# 1 612
Моето дете поиска изрично тази на издателство БГ учебник.

# 1 613
  • София
На нас ни завещаха ето тази, чисто новичка, неотваряна Joy

https://hermesbooks.bg/hristomatija-po-literatura-za-8-klas-bg-uchebnik.html

# 1 614
  • у дома...
На консултациите в Регалия казаха, че заради новия начин на проверка на НВО (разбъркано из цялата страна) е по-малък броят на децата извън София с достатъчно високи резултати, че да заемат места в столицата.
Интересно дали има статистическо потвърждение на тази теза.
Ред, едва ли метода на проверяване на изпитните работи е причина за това. Има си доста високи оценки и на деца извън столицата. Има и доста ниски, но причините за това са някъде в триъгълника родител - учител - ученик. И заради ДО може би.

# 1 615
Сметнах набързо за сбор 190 и повече. Миналата година са били горе-долу по равно София - останалите области, сега София води с около 35 бройки. Но това нищо не означава. Важното е колко високи балове пробват в София без намерение за записване.

# 1 616
  • София
О, аз изобщо не застъпвам тази теория.
Затова питах дали евентуално се потвърждава.
Това, което казаха от Регалия е, че критериите на проверяващите в София по принцип са малко по-високи и затова сега има промяна в общата успеваемост.

# 1 617
  • София
И аз очаквам съвсем малко движение. 65 поканени и незаписани в АК си е направо плашещо за страха на хората от икономически срив. Предполагам и от други ЧУ може да има отлив, т.е. тези дечица ще си останат в ДУ.
Сред моите познати от частни училища, тези които са класирани в по-високобаловите държавни училища - избират тях, но тези които са с по-нисък резултат се записаха в частното. И аз не очаквам голямо спадане на бала. Настроих се и подготвям и детето, че разлика от 1,5 т. в сбора на резултата от НВО може да се окаже непреодолимо препятствие до по-желаната от нея паралелка.

# 1 618
Аз пък връчих книгите направо. Но ми отказа да чете на този етап, искал да си почине. Само не разбрах от какво ще почива, ама като е рекъл.... Брат му поне прочете една-две книги.

# 1 619
  • sofia
Обикновено се дразня на хейта, обаче не мога да не си кажа.
Изненадам се, че това е "новата" сграда. С нищо не ни привлече, когато обикаляхме училищата.
И защо са сложили физкултурния салон над учебните зали, засенчвайки слънцето?! Пропускам ли нещо? Thinking
    Илит, вие къде сте? Предполагам сте избрали с най- хубавите битови условия.

Общи условия

Активация на акаунт