СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 170
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 590
  • София
При повече записване на 1 класиране, би трябвало баловете да паднат с много малко.
И аз това се замислих преди малко. Една позната чака да падне бала за 119, където на нас ни беше второ желание и тя предполагаше, че ние освобождаваме едно място, след като сме се записали по първото си желание. Но ние изобщо не сме стигнали до бройката на децата по второто ни желание. Места се освобождават само от тези, които са Приети, но не са се записали в определена паралелка. Нали така?

# 1 591
При повече записване на 1 класиране, би трябвало баловете да паднат с много малко.

Ох значи, май,май няма да имаме шанс........ но важното е, че поне пробвахме Smirk

# 1 592
Разглеждах обобщената справка на Дидева за цялата страна за минимални и максимални балове на първо класиране. Разликата между София и останалите райони наистина е огромна. Сравнявах с бала на моя син, 441,5 и 446,25 при утрояване на математиката. Та в цялата страна този бал не би му стигнал за 4 или 5 паралелки. В София би му стигнал за почти всички ЕГ, без НЕГ, но само защото е момче. Ако беше момиче, шансовете намаляват драстично.
Нищо чудно, че всички родители в София откачат на тема курсове и предварителна подготовка.

# 1 593
  • гр.София
Много бих се радвала Митко да краси нашето училище,но с все сили ще му стискам палци за ФЕГ -)

Аз се радвам на решителността на децата, вкл. и моето.  Пък че всеки ден ще минавам покрай 1АЕГ и ще ме посвива сърцето ,си е моя глупост.

# 1 594
Определено, където не се преследва нещо супержелано, открояващо се пред всички избирани възможности, повечето влизат в изкушение да се приключва вече и се записват.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 10:17 от solnichka

# 1 595
Места се освобождават и баловете падат не заради учениците, които са се отказали да участват във второ класиране и са се записали след първо, а заради тези, които отиват в училища със самостоятелен прием или не са имали намерение изобщо да се записват, но са участвали в първо класиране. Може би една определена група училища тази година няма да " дръпне" сериозно количество деца с висок бал, но движение със сигурност ще има.

# 1 596
  • София
И аз си мислех за баловете тази година. Като се почне от по-лесната Математика на НВО, мине се през по-големия набор и се стигне до утежнената икономическа обстановка, в която все повече родители ще предпочетат държавно вместо частно училище и нещата отиват към наистина рекордни балове.

Стискам палци на всички, които чакат второ! Струва си да се пробва. То е за това. Hands Plus1

# 1 597
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, ще има движение разбира се, но аз очаквам по-малък спад в точките от миналата година. Исках да сравня за 2 АЕГ, обаче ми се струва, че има промяна на паралелките от 2019 и 2020, по отношение на профилите. Така не мога да засека баловете.

# 1 598
  • о`майна лунна нощ е
И на мен ми е много притеснено. Масово се записват децата, попълват се паралелките ... Да, теоретичен шанс имаме, но реален - все по-унило и притеснено ми е. От друга страна - приети сме на много добро място, в истински желана от детето паралелка, какво повече да искам.
Не се знае като не се е отворила така желаната врата, какво сме си спестили всъщност.
До вчера бях спокойна и оптимистично настроена. От вечерта обаче - пак настана нервното очакване на датата за второто класиране.

# 1 599
  • София
Дам, дори при повече неизчакали второ и записани на първо класиране, може да се окаже, че в някои училища балът ще падне и под очакваното, защото местата ще се заемат от деца с по-долни позиции.
Абе, който рискува само ще спечели! Wink

# 1 600
Балът като абсолютна стойност не е толкова важен, тъй като зависи от различни фактори. Особено за сравнение между две отделни години.  В рамките на една точка може да са събрани пет деца, но може да са и 60. По-важно е колко места ще останат незаети след първо класиране в отделните паралелки. Оттам идва движението.

# 1 601
И аз очаквам съвсем малко движение. 65 поканени и незаписани в АК си е направо плашещо за страха на хората от икономически срив. Предполагам и от други ЧУ може да има отлив, т.е. тези дечица ще си останат в ДУ.

# 1 602
  • Варна

За да може ученик да се придвижи нагоре, трябва деца, приети по негови предишни желания, да не се запишат, но не да участват на второ класиране, а да отидат в училища в самостоятелен прием или други области.

А пък записаните по второ и следващо желание, от една страна заемат място за тези, които опитват да се класират там, но пък от друга намаляват конкуренцията и могат да доведат до прескачане на места за участващите на второ класиране. Така може ако детето е прието по 6-то желание на първо класиране, на второ да се изкачи на 3-то примерно.

# 1 603
  • На морето!
Но от друга страна много деца от провинцията, които са приети в София, няма да се запишат поради същите финансови съображения.

# 1 604
Някъде назад прочетох, че АЕГ ще има нова сграда - може ли да споделите къде е?

Общи условия

Активация на акаунт