СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 026
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
marmotche - много благодаря за отговора. Ако се случи да го приемат в нежеланата паралелка ще го запиша и ще следя какво има септември и тогава ще го местя.

# 1 936
  • София
Успех на всички чакащи и особено на Red Stuck Out Tongue Winking Eye !

# 1 937
  • София
Айде, от мен да мине, може и да ви почерпя от моя шкаф.
Ако не го изпия до понеделник, де. 😁

# 1 938
Аз пиша от магазина, зареждам шкаф Joy Стискайте и на мен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 939
  • sofia
Браво, браво, на мене никой не пожелава "успех".
Фръц!
  Red, извинявай, пропуснала съм нещо, че и вие борите 1  АЕГ😀   Успех, успех, успех, нека училището се напълни с най- готините девойки!🤩

# 1 940
Ред, силно стиснати палци от мен!

Успех на всички!

# 1 941
Много са ви хубави трепетите за понеделник! Малко ми е тъжно, че не се получи и при нас така, както го мечтаех. В момента не кме наясно единствено в 127-мо ли ще остане или ще се придвижи към 7-мо. Май е все едно. С този бал - 338, не мисля да се втурваме към следващи класирания, да не стане по-зле.
Отчитам много грешки и у мен, и при набора, от изминалите три години. Надявам се с набор 2009 да имаме малко по-различни вълнения, макар с тази промяна в изпитите да е още по-объркващо.
Успех в понеделник на всички в понеделник!

# 1 942
  • София
НТБГ

2018 - първо класиране, момчета, минимални балове:
Банково дело - АЕ - 393,50
Банково дело - НЕ - 387,50
Разлика - 6 т.

2019 - първо класиране, минимални балове:
Банково дело - АЕ - 397,00
Банково дело - НЕ - 394,00
Разлика - 3 т.

2020 - първо класиране, минимални балове:
Банково дело - АЕ - 411,00
Банково дело - НЕ - 389,50
Разлика - 21,5 т.!!!!!!!!

Някой сеща ли се за някакво логично обяснение за резкия скок между баловете в двете най-желани паралелки в НТБГ? На какво се дължи това доста голямо увеличение в бала на паралелката Банково дело - АЕ? Другата паралелка - Банково дело - НЕ - запазва сравнително еднакви балове в последните три години и при нея такъв гигантски скок няма.
Моето обяснение е многото момчета с бал в сегмента 400-430. Много от тях най-вероятно са писали НТБГ с английски език, след едната или двете английски гимназии. Колкото повече са заявили тази паралелка, толкова повече се вдига минималния ѝ бал. Така си обясних и скока в минималния бал за 22 СЕУ, +28 спрямо миналата година.

# 1 943
  • София
Ако до понеделник не се опиянчим, значи от нас алкохолици няма да станат.

# 1 944
Моето обяснение е по-простичко - ако човек иска да учи чужд език, различен от английски, по-рядко би записал професионална гимназия, би предпочел специализирана езикова. И там ще идат точно тези, с високите балове, искащи освен английски, да научат добре поне още един чужд език.
Професионалната е предпочитана основно заради професията и е по-лесно да се кара изучаваният и популярен английски, отколкото да се учи там И един нов чужд език.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 13:51 от Judy

# 1 945
Днес не трябва ли да излезе справка със свободните места след първо класиране? По нея може да се ориентира човек донякъде дали и с колко могат да паднат баловете.

# 1 946
  • София
Нямам спомен да е излизала такава справка след второ класиране.

# 1 947
  • София
Е, хубава работа! Специално на Ред пожелавам успех, от сърце, по-точно, като завършена вещица, изпълнявам желания, само да са формулирани правилно, че това умение най-много време ми е отнело в този живот.

Разбира се, на всички останали майки и деца, също, независимо от разминаванията с първоначалните очаквания.

Между другото, добавих се в една популярна група във ФБ за след 7-ми клас. Виждам, че и тук се спряга, следя я още от началото и бих казала, че е доста поучително да се следи, макар да е доста сериозно изпитание, особено за майките на момичета.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 10:58 от Azzy

# 1 948
Е такова не знаех, че правят.

# 1 949
Хм, че за какво им е на Туес или НПМГ да се пънат за матура по Бел?

А НГДЕК къде я слагате по ешелони, че ми стана интересно?

Аз не виждам 22 в топ 10 през 2019 г. На 10 позиция е 133, на 11 е 35, на 12 е НТБГ.
Защото влиза в общата оценка от дипломата. Все още. И въпреки че са СТЕМ училище, НПМГ имат среден резултат по БЕЛ веднага след този на НГДЕК, която е чисто хуманитарна - 5,30 за НГДЕК и 5,28 за НПМГ. И между другото, ТУЕС, въпреки че са технологично училище, имат по-висок среден бал от НТБГ (ДЗИ БЕЛ 2020) - 5,06 за ТУЕС срещу 5,00 за НТБГ.  (от ексела от сайта на Дидева)

A къде гледаш? По кой критерий и кой източник? По входящ бал НВО 2019 аз гледам от тук:
https://www.vesti.bg/na-uchilishte/obiaviha-pyrvo-klasirane-10-t … gimnazii--6097500
"....На девето място е 22-ро Средно езиково училище "Георги Раковски" с минимален бал 388,000 точки, който през миналата година е бил 381,000 точки. На десето място - сега, а и през 2018 г., в София е 35-то Средно езиково училище "Добри Войников", ......"

НТБГ я няма в топ 10 по входящ бал 2019 от източника и не знам къде е в тази класация.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 11:15 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт