СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 003
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 920
  • София
Аз съм отново на пангара с набор 2012. Няма да го мисля отсега, нито знам колко е многоброен, нито нищо.
Винаги съм се питала защо се пускат децата по-рано на училище? Не се заяждам, просто не виждам предимствата. Особено пък за момче. Моят е роден на 2 януари и си върви с набора. Като го гледам каква шамандура е, определено съм взела правилното решение.
Заедно ще сме и аз имам един младеж 2012, ама м.Септември.

# 1 921
  • София
И ние сме на опашката за Първа.
Но пък във Втора е приета с желания НЕ, така че в крайна сметка не съм сигурна кой е по-добрият вариант.

# 1 922
Понеже нтбг с ае е и наш избор, а сме пропуснали например фег и испанската, просто е хубаво училище с нито един лош отзив, с удобна за нас локация и подходящо за моето дете. Съвсем удачен избор ако не държиш на нов чужд език и детето не се протеснява от профилираните предмети. Моето например отсега може да преподава по тях...така че е удачен избор, ако за другите училища не му стига бала.

# 1 923
  • София
А заедно с второ класиране излизат ли и свободните места за всяка паралелка?

# 1 924
  • София
Здравейте, знам че само тук мога да получа компетентни отговори и съвети.
В много голяма драма съм преди второ класиране, защото чак сега осъзнах какво съм направила. Случаят е следния:
Момче прието на първо класиране в 125 - Хуманитарна паралелка. В по-горните желания съм посочила 12 и 119 /хуманитарна и интензивно руски/, но чак снощи установих, че вероятно по-големият шанс за промяна е за паралелката в 119 с руски - 11 точки разлика, а той не иска в никакъв случай да учи руски. Моя е заблудата, че първи език е руски, а не английски. Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е на второ класиране да се преодолеят тези 11 точки и да го приемат в паралелка, в която не желае? Да, възможно е, вие сами сте го забелязали вече. На този етап няма какво да се направи
2. Ако това се случи, какви са рисковете да участваме в трето класиране  с идеята да се върнем по първо желание или в 81 - хуманитарна паралелка? Рискувате да загубите мястото от 2 класиране. Но ако е толкова нежелано, не знам колко голям риск е това.
3. Ако го запиша в 119 след второ класиране кога мога да го преместя ако има свободни места в 125 или 81? Ако е записан след второ, не знам дали има право да кандидаства на 3-то. В схемата на Дидева на 1 стр. пише, че има такова право, ако НЕ се запише на второ. Дано някой с опит или повече информация за процеса се намеси тук. Миналата година хуманитарната паралелка на 119 е имала 4 своб места преди трето, но мин бал на трето е бил с 3 т. по-висок от второ, т.е. поне тогава този риск не си е струвал. Но пък през септ. са обявили още едно своб. място
4. Какво се случва на четвърто класиране? То е т.нар. директорско - училището обявява на сайта си места, когато има такива, дава срок за кандидатстване, който често е кратък и в това време трябва да изтеглите документите от училището, където е записан и да подадете в желаното училище. Ако се стигне до там, обадете се в училището и внимателно проучете колко е прозрачно всичко и преценете шансовете си.
Объркана съм какво да правя, за да избегна прием в нежелана паралелка.
Благодаря за отговорите!

# 1 925
  • София
И мен ме вълнува балът за схн в НПМГ дали ще падне 5,5 точки (2019 - 10, 2018 - 6,5), но в понеделник ще се разбере хубавецът къде ще учи. Не ми е много ясна схемата с обявяване на местата за трето класиране. Дано не стигаме дотам, а и сме на море от 25-ти, така че се надявам да сме записали дотогава.

# 1 926
  • Варна
Гледам, обсъждали се изпити в университета и познания. Пък в медицинския как се взимат изпити и какво могат колегите - не е за разправяне.
Моят мъж е общопрактикуващ лекар, нашият шкаф с алкохол е предизвикателство за професионалисти. Чудя се като започнат купоните в гимназията, къде ще го крием. Добре поне, че са 5 момчета в класа, ще има повече за всеки

# 1 927
  • София и там където не се пуши
И мен ме вълнува балът за схн в НПМГ дали ще падне 5,5 точки (2019 - 10, 2018 - 6,5), но в понеделник ще се разбере хубавецът къде ще учи. Не ми е много ясна схемата с обявяване на местата за трето класиране. Дано не стигаме дотам, а и сме на море от 25-ти, така че се надявам да сме записали дотогава.

Обадете се и питайте самите тях, те винаги отговарят на такива въпроси, може и вече пред училището да има колко са незаписалите и свободните места.

# 1 928
Първата и буква със завъртулка....докато се подписваше спомена, че е ужасен и ще го сменя....😅

# 1 929
  • София
Жалко,че не са писали 2 АЕГ за всеки случай.
Ох и ние не сме я писали, защото е на повече от час, училището в което е приета е желано, но не толкова.
Още повече, че има и личен фактор който се появи неочаквано, та съвсем си иска 1АЕГ.

Нали съвсем скоро пускат метро до 2 АЕГ, така няма ли да стане по-удобна като локация?

Живеем в краен квартал, до който метрото няма и да има, за да стигне до 2 АЕГ ще трябва да смени 3 превозни средства. Пътуването е много неприятен момент изпитала съм го на гърба си и ми се иска да ѝ го спестя.

# 1 930
То има две страни - колко няма да се запишат за там, за където чакаш и колко не са записани за там, за където те чакат.
Дори и извън София в умаления модел, не се засича някаква логика и зависимост, пък при вас там съвсем.
При традиционното балаообразуване може да видите в статистиката, колко деца има между вас и минималния бал на желаната паралелка. Така е стряскащо Simple Smile, но естествено, че не всички чакат вашето място.
Най-добре е да се хвърли един боб. Grinning

# 1 931
  • sofia
Надежда, щом има и личен фактор и това ви е най- голямото желание, ще стане!😀 Все пак не ви стигат само няколко точки. Успех!
    Успех и на близкото девойче на Мария77bg!

# 1 932
  • София
Браво, браво, на мене никой не пожелава "успех".
Фръц!

# 1 933
На нас пък 2 аег ни е много удобна Simple Smile и затова чакам за нея Wink

# 1 934
Браво, браво, на мене никой не пожелава "успех".
Фръц!
На тебе целия форум ти стиска палци!

Имаш ли шкаф?😂

Общи условия

Активация на акаунт