СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 849
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 235
Омотах се, но се сетих къде мога да проверя и си мисля, че съм права. В табличката на Дидева с монските стандарти за завършено ниво:

Нивата според мен са: А1, А2, В1.1, В1, В2.1, В2, С1, С2

# 2 236
  • гр.София
hrrisss, това са и моите учебници по НЕ.  Сега погледнах-1992 г.

# 2 237
  • София
Книжките от тази поредица много харесвах. Опитах се да пробутам на децата, но не успях. А такива интересни текстове има, диалози. Така добре е структурирана граматиката, хубави упражнения. Ама не би. Да си учат по шарениите. 😐

Ехеее, това не е ли един от учебниците в Алианса? Много приятно ми стана, като го видях Simple Smile

# 2 238
  • София
Jam, мерси. Аз искам от октомври целогодишно, успоредно с училището. Ще погледна и АВО какво предлагат.
Явно бъркам нивата. В2.1 не е ли преди В2? Защото тя като учи беше така: В1.1, после В1 и т.н. Но може аз нещо да ги оплитам.

мисля, че това е първата част на В2, но не съм сигурна - не ги разбирам тия нива. той в 6-ти клас учи ниво В2 при тях в АВО, после в 7-ми клас пропусна годината и сега рекох да понаваксаме преди новия и труден чужд език. тестваха го и явно не е забравил много, щом пак В2 го изкараха. този курс ми предложиха, не предлагат С1 интензивно за тийнейджъри - имаше го само за възрастни и ми отказаха да го запишат с възрастни.

# 2 239
Да, и аз мисля, че им е рано за С1.

# 2 240
  • София
Мария, изобщо не е това, което търсиш, но все пак хвърли едно око https://ihsofia.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D … 1%8A%D1%80%D0%B8/

# 2 241
hrrisss, това са и моите учебници по НЕ.  Сега погледнах-1992 г.
За мен немският бе втори език, но беше удоволствие. Английски учехме,освен от български учебник, от ксерокопия на английски или щатски такъв. Годините бяха такива.

# 2 242
А аз на тези тестове за нива хич нямам вяра - два пъти правя такива и ме изкрават intermediate, при условие че не говоря английски - изобщо не мога да построявам изречения, но разбирам при четене най-вече покрай испанския, че думите са почти 1:1. Даже един път специално им обърнах внимание в школата, че това ниво не може да е вярно.

# 2 243
Призма, благодаря! А хем ги гледах ИХ и тези интересните с творческото писане и театъра не съм видяла. Ще ги разуча. Има ИХ до нас, та съвсем удобно ми идва.

Самодива, и аз се съмнявам Ния да е В2. Трябва да я тествам и извън нашата школа. Но така се води на база минати нива и учебници.

# 2 244
  • София
А аз на тези тестове за нива хич нямам вяра - два пъти правя такива и ме изкрават intermediate, при условие че не говоря английски - изобщо не мога да построявам изречения, но разбирам при четене най-вече покрай испанския, че думите са почти 1:1. Даже един път специално им обърнах внимание в школата, че това ниво не може да е вярно.

нямам представа ти за какви тестове говориш и какви си правила - има ги всякакви по интернет.

аз видях какви тестове дадоха на сина ми от школата, а накрая имаше и разговор 30 минути с преподавател за окончателна оценка на нивото. тези тестове не са достъпни безплатно онлайн. те нямат интерес да слагат ученик в неподходяща група.

# 2 245

нямам представа ти за какви тестове говориш и какви си правила - има ги всякакви по интернет.

аз видях какви тестове дадоха на сина ми от школата, а накрая имаше и разговор 30 минути с преподавател за окончателна оценка на нивото. тези тестове не са достъпни безплатно онлайн. те нямат интерес да слагат ученик в неподходяща група.

В един свободен разговор може да се ориентираш много по-добре, отколкото в попълване на въпроси с отговори а, b, c.

# 2 246
  • София
Нашите 3 години не отвориха нищо по АЕ. Но купувахме някакви скъпи учебни тетрадки, мотиватори, та дори и книжка с тестове, специална доставка от Лонгман само за децата смг, иначе не можело да си ги купиш. Мъкнах като лудите от Врабча едни помагала и бол пари и накрая греда. Не ми се пише колко много може да се напредне в часовете 5-7 клас по език, ако се употребяват, но минало-заминало.

Това ми бе голяма мъка 5-7 клас в СМГ - наистина толкова загубено време на пусто за този английски, такава... хахавщина за да не кажа друго.  Не съм сигурен учителката ли бе проблема, друго ли... Обаче толкова пропиляно на халост време... но пък нали и СМГ има един кусур - и нека си го кажем. 🙂

# 2 247
  • София
Пак сте извадили динозавърските спомени. Joy

blanc, не си сама- и аз съм от завършилите 73то, когато беше с руски. В първи клас ме посрещнаха от вратата на стаята с руски и така си остана, докато завърших. Не че съм го ползвала после.

jam, току- що разбрах, че "познавам" твоя син. С моя са заедно на английски. Много ме впечатли твоят юнак ( в няколкото пъти, в които минавайки ги чувам какво си говорят)- много е весел, говори без никакво притеснение, много сладък. А моето е точно обратно- мълчи и се срамува да си пуска камерата.

# 2 248
  • София
Добро утро Hug .
В темата винаги става толкова уютно, докато чакаме класиране Grinning .

# 2 249
Ясен Нешов, не ми се дълбае, защото си обещах да не пиша много за СМГ. Не мисля, че е само 1 проблемът на смг, но това си е мое впечатление и няма да влизам в подробности защото не ми се стига до скандали и разправии. За нашия набор и ученето на АЕ също имам мнение и съм убедена, че не е в МОН проблемът. Но всички, били 3 години в смг си знаят плюсовете и минусите и са си преценили дали искат да продължат. Мисля, че тази година не е изключение и отново хората, харесващи смг са повече от разочарованите.

Общи условия

Активация на акаунт