СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 171
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 250
  • София
В АВО специално нивата се делят на две части  - В2 (В2.1+ В2.2) и С1 (С1.1 + С1.2). Курсът В2 е цяла година, като първия срок е В2.1, а втория - В2.2., т.е. като изкараш В2.2 , си взел ниво В2, едно ниво се минава на два курса.
Синът ми в 11 клас след курс С1.1 се яви на изпит САЕ и според броя на точките му присъдиха ниво С1. След което от АВО му предложиха да го запишат направо на курс С2, като прескочи курса им С1.2.

# 2 251
Добро утро, дами,
Само хвърлям по едно око как е при вас, но темата ми стана интересна. Като цяло средното ни образование е далеч от желаното в днешно време и това не е просто субективно мнение, а го показват и резултатите от PISA. В този ред на мисли СМГ не прави изключение, качествените преподаватели намаляват, има доста предмети - дупки, за съжаление и езиковата подготовка в осми клас не е това, което трябва да бъде, но...но...категорично според мен си остава най-доброто училище 5-7 -ми клас и едно от най-, най- добрите в гимназиален курс. Това е заради средата (подбора на децата), традициите и... средата. Grinning А мафиотщините около курсове и прием са най-болезненият проблем и нанасят страшни щети на името, атмосферата и преподавателския състав.
За езиците много се говореше дали децата ще ги научат в гимназията, как трябвало да дозаписват курсове в езикови гимназии и т.н. По мои наблюдения си зависи не толкова от конкретното училище, а от конкретния преподавател в осми клас и усилията, които полага самото дете. И записване на школа на същия език в осми клас е излишно, прибързано и объркващо. В училище с 18-21 часа седмично динамиката е много по-различна. За школа за втори език си зависи от детето дали ще се справи с натоварването. Не забравяйте, че чисто човешки след тая лудница в седми клас децата се отпускат и това е абсолютно нормално, да не кажа задължително. Grinning
Успех на всички, които участват на второ джуркане. Hug

# 2 252
Учила съм и аз по зеления и оранжевия, но на курсове. После една година учих в САЩ, в гимназия.
Не се смилиха да пуснат класирането снощи. Този път не се бях настроила, за да не се разочаровам. Още два дни някак ще издържа...
А това е първият ми учебник по английски.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 08:50 от Betty L.

# 2 253
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро от Варна. Много харесвам този град. Обаче толкова празен лятото не съм го виждала никога. Вчера вечерта бяхме в заведение в Слънчев ден - целият курорт не работи, нито един хотел, няма коли, празни улици и тишина 😯
Междудругото ядох най-добрите миди, които съм опитвала някога.

# 2 254
Кой рефрешва, искам да знам Sunglasses

Аз рифрешвам. Чудя се защо мамите със спомени от младините не си направят друга тема?

# 2 255
  • Пловдив
А пък е по това някой ако е учил и е оцелял, лично ще го черпя Аперол:

Като на картинката бяхме през целия 11-ти клас.
То бяха едни уроци за устройство на автомобила, едни ангренажни ремъци - ужас. 😁

И аз съм учила по него, както и по предните - за 8, 9 и 10 клас

# 2 256
Допускам, че е възможно да не съм полагала достатъчно усилия, но спомените ми са за едно безкрайно лутане на учителите  по английски - стигаме до определен етап, после пак наново. Имаше един период, в който май и споменатата от Мария учителка отсъства дълго. Синът ми не се оплаква от смяната всяка година на учителите в школата, но той продължава да твърди, че не учи от учители, а от личен интерес английски и няма смисъл да ходи в школа. Казва, че там само научава как се казва някое правило, а иначе знае отдавна как да го прилага. Рядко му се случвало и да научава нова дума. И допълва, че щом държим да си даваме парите, да ги даваме... щял да ходи.  Не знам обаче как ще е с френския, никога досега не го е учил. Дано да не закъса много, ако е дигитално обучение, защото и той е от децата, които не обичат да се показват на камера.

# 2 257
gadamer,приятна почивка! И аз обичам Варна,но от преди две години имам много неприятни спомени - страхотни задръствания,не можем да стигнем до хотела и се отказахме.Отидохме до Св.Константин и Елена -същото,от там на Златни пясъци ,още по-голяма тълпа и реших да отидем до приятелка в Каварна,но ММ каза - Тюленово и когато се озовахме там децата ни ,които бяха на почивка онемяха.Изобщо не ни очакваха. Yum Сега нищо не може да ме убеди да почивам на нашето Черноморие.Следя новините за Гърция и ....тази година явно ще сме на терасата в басейна! Yum

# 2 258
  • София
Аманда,По отзиви от ученици,тази година на ДО много добре им се е получило с френския.Дсй да се тревожим когато /ако имаме повод

# 2 259
Не,че съм от Варна,ноо Варна си е Варна.Истината е ,че  и аз  не съм я виждала толкова празна през лятото.За съжаление сега не мога да и се порадвам.

# 2 260
sssani, така е. Аз все намирам за какво да се притеснявам....Трябва да ги отпуснем вече тия души... Ако и се престрашим за море, ще е супер. Вчера ми се наложи да отида по работа на протест, а от морето се страхувам...

# 2 261
И в нашата школа задължително всяка година са с нов учител. Не напускат, а целенасочено ги сменят. При нея школа по АЕ е необходима. По математика и по бел за нуждите на покриване ниво, изисквано от мон ставаше самостоятелна подготовка, но високо ниво по език не би се справила самостоятелно. Много се притеснявам дали ще се справи с новия, напълно непознат език. Но тя е толкоз доволна и така пълноценно си кара ваканцията, че се чудя защо се тревожа за нероден Петко. Каквото има да става, ще стане.

# 2 262
  • София
Аманда, беше си супер на морето, онзи ден се върнах. Пълното друг път Поморие беше доста празно, лесно се сновеше с колата насам-натам, понеже трафикът не беше толкова активен, на охраняван плаж заради вятъра и малкото туристи в един от дните нямаше дори спасител.  Невероятно е даже, че при ползване на чадър и шезлонги никой не се появи да ни таксува в друг от дните. В следващите дни се понапълни вече  и все пак беше далеч от  натовареността по това време в минали години. На тъмно се виждаше по малкото светнати лампи колко хотели са празни..

# 2 263
  • София
Учила съм и аз по зеления и оранжевия, но на курсове. После една година учих в САЩ, в гимназия.
Не се смилиха да пуснат класирането снощи. Този път не се бях настроила, за да не се разочаровам. Още два дни някак ще издържа...
А това е първият ми учебник по английски.

Ей, този учебник!
Преди няколко години установих с изумление, че илюстрациите са на Евгений Босяцки.
Представяте ли си - нищо и никакъв учебник за първокласници, илюстриран от един от най-добрите графѝци.

# 2 264
  • София
А пък е по това някой ако е учил и е оцелял, лично ще го черпя Аперол:

Като на картинката бяхме през целия 11-ти клас.
То бяха едни уроци за устройство на автомобила, едни ангренажни ремъци - ужас. 😁

Аз Simple Smile Но не помня устройството на автомобила Grin

Общи условия

Активация на акаунт