СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 192
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София, Лагера
О, помня една зелена тухла по АЕ, която се минавала първи срок в АЕГ. Бях си я купила да уча АЕ успоредно с персийския. Ама нещо не ми се получи самообучението.
О, учила си фарси!!! Зависсстт!  Винаги съм мечтала да бях израснала в тази част на света  (като дете на дипломат, не като местна мома)!
Приятелят на баща ми Пиер беше консул къде ли не из региона, докато ние се мъкнахме по еднообразна Европа. Те винаги бяха пълни с истории... от времето преди Интернет...
Аз учебници не пазя. Наскоро открих забравен учебника, по който си бях писала дипломната работа. Сетих се как съм превеждала непревидими термини и понятия. Очевидно никой не ми е чел работата 😁😁😁

# 2 191
  • София
А пък е по това някой ако е учил и е оцелял, лично ще го черпя Аперол:

Като на картинката бяхме през целия 11-ти клас.
То бяха едни уроци за устройство на автомобила, едни ангренажни ремъци - ужас. 😁

# 2 192
  • София
Ох, Ред Joy
Представям си, какво ще се случи, ако днес излезе учебник с такава корица!
Както казва една ромка: "ще се самообеся или ще изчезна безкрайно..." Joy

# 2 193
Хах, корицата е трепач Simple Smile

# 2 194
  • София
А пък е по това някой ако е учил и е оцелял, лично ще го черпя Аперол:

Като на картинката бяхме през целия 11-ти клас.
То бяха едни уроци за устройство на автомобила, едни ангренажни ремъци - ужас. 😁
Аз Simple Smile Веднага го познах по лилавата корица и това човече. Обаче незнам какво е Аперол... Blush

# 2 195
  • София
Джобния речника да Не е един с думи завършващи на ъ? Леле...ще взема да изровя архивите.И не,не е излишно да имат хартиен речник .В телефона има няколко значения,без разяснения,без значение по области...Абе...Консерва съм

# 2 196
О, речници...какви тухли "четворки" имам в майка ми- фразеологическия руско/български ми беше любим( "съйграт в ящик"- "гушна букета" , "опъна петалата"), и сумати разговорници (Р/А, А/Р, Б/Р, Р/Б)- някои дори сигурно не съм ги и отваряла , но - да ги има...много обичах да се разхождам в руската книжарница на "Славейков" и в мъничката по диагонал на Съдебната палата.

# 2 197
  • София
Аз! Аз! Аз!
Имам джобен речник от дядо, с думи завършващи на "ъ". 😁

# 2 198
  • Варна
English Grammar in Use я подарих на една колежка преди 10тина години и миналата година купих на набора ново издание. Не я е отворил нито веднъж. Надявам се някога да получи вдъхновение

# 2 199
А пък моя дядо си пишеше с други дядовци по света на есперанто Simple Smile. Та имам и такива речници вкъщи.

# 2 200
  • гр.София
Мария,и моят . Даже се чудя какво да правя с известно количество книжки. Но не ги изхвърлям.

denyil, аз пък завърших 73то в руския му период.,  Така се учеше, че  във 2-ри клас прочетох " Витя Малеев....", а нашите сега 7 години в уж руско училище и не могат да стигнат да прочетат книга.  Изцяло го отдавам на програмите и учебниците.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 22:43 от blanc

# 2 201
Ех, Мария ..., аз и есперанто една година съм учила в нещо като "кръжок".Спомням си , че идеята беше точно такава- да си пиша с хора от различни държави на "универсален" език, но нямах учебници и речник , а " листове на циклостил"( леле какъв съм динозавър- сигурно повечето не са чували за такава дума/техника).

# 2 202
  • София
А в крайна сметка какво се случи с Есперанто? Просто замря идеята, или?

# 2 203
  • София
Baba Vida Fortress в кой учебник беше, а? Simple Smile

# 2 204
Сега погледнах. От 1975 ми е речникът. А имах едни правописни останали от майка ми, от 60-те години. Много ми бяха интересни. От тях съм си правила справки като дете.
Книжките от тази поредица много харесвах. Опитах се да пробутам на децата, но не успях. А такива интересни текстове има, диалози. Така добре е структурирана граматиката, хубави упражнения. Ама не би. Да си учат по шарениите. 😐

Общи условия

Активация на акаунт