СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 175
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 265
Не мисля, че спомените са нашия проблем Simple Smile
Класирането ще излезе в чак понеделник, със или без спомени Simple Smile На нас чакащите, нищо не може да ни успокои душичките Simple Smile
Това ми напомня за една случка, преди 20 години. Мъжът ми "малко" си чупи крак и след всички преживявания (два дни го боли, но не иска да иде на лекар, висене в Пирогов, гипс до коляното, заради глезена) се прибираме у дома. Едва се настанил на леглото и малчо (на 3 години) пристига с албума  със снимки, беше ритуал да си ги гледат. Мъжът ми е нервен "Махни ми се от главата с тези снимки! Кракът ме боли!".   Малчо кротко каза "Е, няма да те заболи повече, ако гледаш снимки, я!" Simple Smile

Като в стария виц: Мъж нервно друса количка с бебе в парка:
- Спокойно, Данчо! Спокойно, Данчо!
- Но, господине, бебето е малко! Гушнете го, дайте му вода и то ще се успокои!
- Госпожо, аз съм Данчо!

# 2 266
  • София
Без да съм психолог и съвсем по дилетантски си мисля, че спомените винаги дават усещане за сигурност.
И вероятно затова ги вадим от джобовете преди класиране. Действат ни успокоително. 😊

# 2 267
Моите спомени не ми действат особено успокоително. Всичките са в посока, че човек научава само това, което му е интересно. И в най- доброто училище да попадне, пак ще е така ..Но аз съм мързелива, склонна съм да полагам много усилия в някакъв период, после всичко ми се струва безсмислено и го изтривам.
Русалка, сигурно ще отидем в началото на септември за кратко. През август ще почиваме в една вила в планината.

# 2 268

Като в стария виц: Мъж нервно друса количка с бебе в парка:
- Спокойно, Данчо! Спокойно, Данчо!
- Но, господине, бебето е малко! Гушнете го, дайте му вода и то ще се успокои!
- Госпожо, аз съм Данчо!
Жената стоеше на опашката в супермаркета след дядо с внуче, чиито шепи бяха пълни с бонбони и други лакомства. Детето не спираше да вика, да нервничи и да се тръшка.
- Спокойно, Евгени, потърпи още малко, ето идва нашият ред… Бъди добро момче. – говореше възрастният човек, опитвайки се да запази самообладание.
Детето продължаваше да буйства, да скача и да привлича вниманието на всички върху себе си, а дядо му отново пусна в действие тихия си глас:
– Всичко е наред, Евгени. След малко ще сме у дома. Потърпи още малко, човече!
Платиха на касата и малкият дявол изхвърча като тапа на шампанско от магазина, втурвайки се към колата, където да разтовари безценните си съкровища.
Дядото отново запази самообладание и с още по-спокоен тон каза:
– Успокой се, Евгени. Приятелче, не се разстройвай! Пет минутки и сме у дома, само се успокой, моля те!
Жената, която ги наблюдаваше остана силно впечатлена. Тя последва дядото с внучето и преди да потеглят, каза на възрастния мъж:
- Със сигурност не е моя работа да ви давам оценка, но вие се държите с внука си невероятно, успяхте да запазите спокойствие и му говорихте уравновесено, тихо и смислено, дори след като той премина всякакви граници на търпението.
После се обърна към момченцето:
– Евгени, ти си истински щастливец с такъв дядо!
Дядото я погледна и широко се усмихна:
- Много благодаря за милите думи, госпожо, но аз съм Евгени, този кретен на задната седалка е Мартин!

Аз така го знам този виц, любим ми е

# 2 269
  • София
Учила съм и аз по зеления и оранжевия, но на курсове. После една година учих в САЩ, в гимназия.
Не се смилиха да пуснат класирането снощи. Този път не се бях настроила, за да не се разочаровам. Още два дни някак ще издържа...
А това е първият ми учебник по английски.

И моят!  Няма да казвам преди колко години, че ще шокирам. С прекрасните картинки на Евгени Босяцки, които много ме стимулираха навремето... започнахме от 4ти клас.

# 2 270
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има го и във вариант с хирург "Спокойно, Данчо, спокойно, това е само един разрез" "- Ама докторе, аз не съм Данчо!"
"- Знам, знам, аз съм Данчо!" Joy

# 2 271
  • София, Лагера
Аз съм на каравана на къмпинг Якото място. И тук, и съседния къмпинг Юг е пълно. Казаха ми, че Арапя се пука по шефовете. Но... онзи ден минах през Созопол - сякаш е октомври. В Лозенец и Китен е рехаво откъм туристи, половината магазини и заведения не работят. Този вирус утрепа бизнеса на хорицата Confused
Народът се изнесе по каравани и бунгала. Хем почивка, хем дистанция.

# 2 272
Ние ходим винаги на бунгала на определено място, но тази година всичко беше запазено от много рано, а аз не знаех как ще се развият нещата около класирането и колко ще чакаме. С куче сме и не сме за хотели, пък и не обичаме. Дано през септември да намерим хубаво местенце на бунгала.

# 2 273
Ама и София е празна... Къде да хората?!

# 2 274
  • София
А ние от край време летуваме предимно на палатка. Не че не сме ходили и по курорти, но дори децата се научиха да питат къде ще ходим на палатка тази година.

# 2 275
  • Някъде в Европа...
За Созопол потвърждавам - за 8 дни от понеделник само в неделя беше пълен плажа, а хора в града имаше по-слабо петък вечер, и в събота и неделя..Явно тази година хората предпочитат морето да е на уикенди....

# 2 276
Хората са в Гърция, явно
Само аз съм на работа, в София и чакам класиране...явно Joy Наистина не знам какво може да ме успокои на този етап
Може да се включа със спомени като извадим грозните учебници по немски...
Добро утро Simple Smile

# 2 277
Здравейте, имам един лек спор с две познати. Техните деца са във “въртележката” в момента и от кварталното им бивше училище са им казали, че имат право на само 5 желания. В следствие на това едното дете се е закачило на косъм, а другото не е прието никъде. Преди 2 години когато кандидатствах с каката нямаше ограничение, не вярвам и сега да има. Но все пак да питам. От малък окръжен град сме. Много съм озадачена

# 2 278
Няма ограничения, може да напише абсолютно всички училища! Има указания на сайта, а и тук съм писала,че имахме към 80 желания, после ги смалих до 16
За момента няма как да им помогнеш де, освен да знаят за 3 класиране, ако се наложи

# 2 279
Аз ще ходя на творческо писана в ИХ от 20.07.Ще споделя как е

Общи условия

Активация на акаунт