СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 794
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 325
Ако всички училища организираха коректна информационна кампания, въпросите в тази тема, както и във ФБ групите щяха да намалеят или да станат една идея по-смислени. Но дори и тогава пак ще има неразбрали, неотишли на родителска среща или превратно тълкуващи чутото и прочетеното.
И ще си позволя една лична вметка. Участието ми в тази и останалите образователни теми не се ограничава само с пускането на линкове. Поне аз не го виждам така.

# 2 326
  • София
Blanc, не, не е погрешно да очакваш това.
Обаче именно тук става ясно, че държавата с всичките си институции всъщност е незаинтересована.
Никой не си е направил труда да организира, квалифицира и мотивира широкомащабно учителите, които от своя страна да започнат да напътстват учениците си в правилната спрямо способностите на всяко дете посока.
И изобщо има много ниско ниво на обществено доверие у нас, знаете. За жалост не безпочвено.

# 2 327
Добре,де,махнете думата провинция.
Има бедни родители,неграмотни родители,  лошите ги споменахте-безхаберни родители.
Тук всички сме окабелени и с устройства. Ровим,информираме се .  Дидева не пуска преразкази на наредби ,а линкове-отваряме-четем.
Погрешно ли е да очаквам от училището да информира коректно онези,заблудените?
В нашия клас в кварталното училище преди две години също имаше бедни и много неориентирани родители, които наистина въобще не бяха наясно. Няма лошо , наистина не можеха да се справят сами, но след една информативна РС за матурите ме спряха и попитаха всичко което не беше ясно. Просто го обясних разбираемо за тях и те взеха правилни решения. Така че има начин за всеки който проявява интерес.

# 2 328
Аз пък се замислих какво значи бедни и дали не попадаме в тая графа. Богати не познавам много...

# 2 329
  • София
Има бедни родители,неграмотни родители,  лошите ги споменахте-безхаберни родители.
Тук всички сме окабелени и с устройства. Ровим,информираме се .  Дидева не пуска преразкази на наредби ,а линкове-отваряме-четем.

О, (почти) всички родители са окабелени и с устройства, независимо от дълбочината на провинцията. Въпросът е за какво ги ползват. За съжаление те (устройствата) се оказват по-голяма ценност от образованието за доста хора. И, не, естествено, че не е грешно да се очаква от училището да информира коректно, но понякога и най-големите капацитети (в някаква област) се случва да допуснат грешка. Затова за мен е нормално човек да си сверява информацията. Но, както става ясно, хора всякакви.

# 2 330
  • гр.София
Дидева, аз не те възприемам като пускач на линкове.   Мисълта ми е,че  информацията ,която пускаш е коректна,понеже води до най-точния й и актуален източник.    
/Твоето присъствие във форума за мен лично носи съвсем друг смисъл.  В крайна сметка, сайтовете на РУО и МОН някак ги преборвам ,при нужда. /

# 2 331
  • София
Тоест, Azzy, вашите хора са се отказали от опцията "прилично училище"?
Ами жалко, ако е така, но всеки си има глава на раменете. Отдавна сме приели факта, че животът е несправедлив.

Да, разбира се. Примерът беше доста поучителен за дъщеря ми. Мен биха ме изненадали по-скоро с обратното решение. И двете страни сме наясно, че сме в различен гьол. Нито моето дете ще се татуира и ще друса гюбеци, нито другото дете ще заграби бумагите и ще мечтае да следва в Харвард.

Аз не съм сигурна, че училището не ги информира правилно. Според мен, по-скоро си търсят оправдания за собствената незаинтересованост и все някой друг им е виновен. Учителите, училището, държавата и все в този дух.

# 2 332
Тоест, Azzy, вашите хора са се отказали от опцията "прилично училище"?
Ами жалко, ако е така, но всеки си има глава на раменете. Отдавна сме приели факта, че животът е несправедлив.

Да, разбира се. Примерът беше доста поучителен за дъщеря ми. Мен биха ме изненадали по-скоро с обратното решение. И двете страни сме наясно, че сме в различен гьол. Нито моето дете ще се татуира и ще друса гюбеци, нито другото дете ще заграби бумагите и ще мечтае да следва в Харвард.

Има бедни родители,неграмотни родители,  лошите ги споменахте-безхаберни родители.
Тук всички сме окабелени и с устройства. Ровим,информираме се .  Дидева не пуска преразкази на наредби ,а линкове-отваряме-четем.

Аз не съм сигурна, че училището не ги информира правилно. Според мен, по-скоро си търсят оправдания за собствената незаинтересованост и все някой друг им е виновен. Учителите, училището, държавата и все в този дух.
ЧУ, в което учеше дъщеря ми, не организира нито една РС след ДО

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 13:00 от reni999

# 2 333
  • София
Ми не знам.
Имаше статия тези дни - семейство от ромското гето в Пазарджик емигрира в Холандия.
Там явно сериозно ги приклещват в ъгъла, и искат, не искат, децата чинно ходят на училище. Девойката взема, че поддава и в момента завършва гимназия като отличничка. Кани се да следва медицина.
Преди време писах за друга подобна случка, но в общи линии това се случва в цивилизованите общества. Държавата се намесва във всеки един случай, в който будно и умно дете е имало малшанс да се роди в незаинтересовано семейство.

# 2 334

Моето да ти кажа , както си мечтае за медицина в престижен университет и заляга над бумагите и испанския така мечтае и за татуси. Разни деца Blush

# 2 335
  • София
Ми не знам.
Имаше статия тези дни - семейство от ромското гето в Пазарджик емигрира в Холандия.
Там явно сериозно ги приклещват в ъгъла, и искат, не искат, децата чинно ходят на училище. Девойката взема, че поддава и в момента завършва гимназия като отличничка. Кани се да следва медицина.
Преди време писах за друга подобна случка, но в общи линии това се случва в цивилизованите общества. Държавата се намесва във всеки един случай, в който будно и умно дете е имало малшанс да се роди в незаинтересовано семейство.

Да, четох го. Силно вдъхновяваща история. У нас девойката щеше да е сексуално ограмотена още преди да навърши десет, след това на дванайсет да се "ожени", роди, трупа трудов стаж на Околовръстното, докато позволяват физическите и данни, след това да взима взима детски от 4-5 деца. Или като просякиня или джебчийка.

# 2 336
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, може ли на лични информация за курса по английски? Аз още не съм решила как да процедирам с английския. И Ема е В2, но ми се иска да надгражда като лексика и умения да се изразява на английски. В ВС август започва записването.

# 2 337
  • София
Е, да не пропускаме факта, че и в Нидерландия има доста необразовани роми и не само. Този случай си е изключение, такива има и у нас. Но в масовия случай трудно се излиза от средата, независимо къде.

# 2 338
  • София
Около над 100 мнения изчетох, но не запомних всичко, което исках да кажа. Joy
За допълните курсове в 8 клас, дали ще са натоварващи или не, зависи от детето и навиците му. В 8 клас обаче, има една емоционална страна - превъзбуденост от новото, трупане на впечатления, интеграция, време за опознаване, която не е за пренебрегване и е хубаво също да й се обърне внимание.
За Дидева и линковете, Дидева може да те научи на много, ако знаеш какво да питаш! А за да знаеш какво да питаш, трябва да положиш някакво усилие да попрочетеш линковете и да можеш да разбереш, поне в общ смисъл, за какво иде реч.
А, да, за бедните родители... Joy
Аз познавам и богати такива, които нямат представа, защо са се родили и защо са се размножили. Бедността не е порок и не е мерило за отношението към децата.

# 2 339
Промяната в статуса се отразяваше в раздел Класиране, който в момента не е активен преди второ класиране. Затова не виждате нищо.
Благодаря ! Аз съм от онези , които сте коментирали по-напред - в такава ситуация съм , че трябва да решавам 100 важни неща в движение . Информирам се на скорост , отмятам един проблем и минавам на следващия . Та след като направих всичко необходимо за участие във второ класиране , бях убедена ,че всичко е наред . Само това с отразяването на статуса ми е убегнало .Ако имах възможност , сигурно щях с удоволствие да се гмурна в майчински трепети , но съм ги свела до минимум и отношението ми е по-скоро прагматично .

Иначе за момента , не отчитам грешка  нито при избраните паралелки , нито в поредността на желанията . Детето от сега има силно изявени интереси , няма главоблъсканици , писали сме само профили , които желае и има смисъл да учи задълбочено .Естествено , аз направих пресявката с възможностите - той избра поредността .
Не се притеснявам ,че може да попадне в по-неелитна гимназия - така или иначе ще е с ИИЧЕ . При него дори няма значение какви са преподавателите , няма значение конкурентната среда - и сега сам си учи , просто защото го кефи и то много .

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 14:31 от oska

Общи условия

Активация на акаунт