СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 118
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 385
# 2 386
  • Plovdiv
Тоест, за 3 класиране трябва да отпишеш детето, след което в системата да се отрази, че детето не е записано никъде и тогава да подредиш желанията отново?
За трето класиране има два подхода за действие:
Първи - не се записва детето в училището, в което е прието на второ класиране. Ден след приключване на периода за записване на приетите от второ класиране се обявяват свободните места останали за трето класиране.
Тези места са различни всяка година. Тоест, може да се надявате на място в Н-та гимназия, но да няма такова свободно за трето. Родителите и детето нареждат отново желания в онлайн системата на МОН. Подават по този начин заявлението си. В този варант, мястото на детето от второ класиране е в обявените за трето.
Втори - записва се в училището, в което е прието на второ класиране. Не са решили твърдо, че искат да участват на трето. Изчакват обявяването на местата за трето класиране. Местата ги удовлетворяват, решават да опитат и отписват детето от училището и подават заявление за трето класиране в училище-гнездо, това от минали години. В този вариант, мястото, което е освободило с отписването си не участва в трето класиране. Остава свободно за четвърто класиране, което е с класиране в самото училище.

И в двата варианта: Желанията се редят от обявените свободни места за трето, каквото е останало незаето след последното класиране и записване. Може да видите какви места е имало за трето минали години, за да добиете представа.

Четвърто класиране се провежда по училища. Всяко училище обявява свободните си места след трето класиране и реда за кандидатстване. Тук отново може да се наложи да се отпише детето, ако вече е записано някъде, защото искат оригинал при кандитстването, но може и да не се, ако искат копие. Прави се класиране във всяко училище, обявило свободни места. След, което местата се запълват от първите по бал. Видяхте вече.
 Ако се откаже отново някое дете след това класиране, не се запише или отпише, мястото отново се обявява и пак има класиране. И така до запълване на местата. Като това може да се случи и септември.
На сайтовете на училищата се обявяват свободните места и процедурите и резултатите. В повечето случи.

Надявам се, че съм разбираема и полезна Grinning  Важно е да прецените като родители, дали си заслужава и какво ще загубите, ако не спечелите. Ако не губите много и ще спечелите повече или еквивалент на загубеното, значи трябва да се опита. Разсъждавам си.
Успех още веднъж на всички.

# 2 387
Ния, благодаря много!!!Беше напълно изчерпателна.

# 2 388
  • София
Момичета, малко извън темата, това ММЦ най южната част на Южния плаж ли е и има ли къде да се паркира в близост? Че и ние тръгваме след 3 дни Hug , след като запишем младежа.

# 2 389
  • у дома
Момичета, малко извън темата, това ММЦ най южната част на Южния плаж ли е и има ли къде да се паркира в близост? Че и ние тръгваме след 3 дни Hug , след като запишем младежа.
ММЦ е сякаш по-близо до Китен,на мен ми харесва цялата плажна ивица между Китен и Приморско-тази година бяхме не точно в ММЦ,а в апартхогел Златни дюни-на 10 мин пеша от Приморско е,плажа беше през пътя,имаше много малко хора.Иначе според мен ако тръгваш от Китен към Приморско плажа на ММЦ е след Атлиман,а с плажовете на самото Приморско хич не съм запозната.
По цялата плажна ивица между двата града има къде да се спира за плажуване.При нас имаше две охраняеми и една неохранявана зона между др две-не знам защо така.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 21:20 от svetlaem

# 2 390
  • у дома...
Паркират до самия плаж, от двете страни на пътя. Няколко години подред ходим в Приморско. Миналата година изневерихме и решихме да отидем в Китен. Дълбоко съжалихме. Добре, че сме с кола та ходихме на Южния плаж и на ММЦ.

# 2 391
  • у дома
Като гледам любителите на този плаж предлагам догодина форумската среща да е там...Аз имам много мили спомени-там се запознахме с Бети от нашата тема.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 21:16 от svetlaem

# 2 392
Бързо възстановяване на таткото на мама Мони!
Прекрасни морски снимки!
Има ли онлайн тестове за определяне на ниво, безплатни, но достатъчно достоверни? Или сте правили към различни курсове, вие и децата?

Аз съм учила в ЕГ във време, в което нямаше нива. Наскоро, на стари години по една европейска програма на работа ни проведоха курс и изпит за сертификати на разл нива.
Но онлайн тест със съответните качества и много точен е ТЕСТ. БГ(Опитах се да го излъжа за нещо, не ми се получи) Много е добър, по два езика го правя.

# 2 393
  • София
Имаме случай около нас на дете с много висок бал. В крайна сметка рискуват, отказват се от едно от най-желаните училища в София и се записват в АК. От втората група поканени, тоест финансови условия не са договаряли към момента.
Доколкото ми е известно таксата от 7000 евро е доста над възможностите им и предполагам разчитат на сериозна отстъпка. Но пък са с частен бизнес, а явно АК не са особено щедри в подобни случаи.
Не знам как ще им се развият нещата, но със сигурност има и други подобни случаи.
Та в крайна сметка по подобен сценарий ли е възможно да се появят децата с дяволски висок бал на трето и четвърто класиране? Понеже не се сещам за друго, освен естествено другия вариант на някаква лошо съобразена подредба на желания?

# 2 394
Ако това дете не е било прието по първо желание е възможно да не рискува и да е подало заявление за второ класиране. Тогава ще има време да реши и евентуално да запише на второ. Но ако е било прието по първо желание и е рискувало с АК, където ако не са му отпуснали финансиране и им е непосилно е точно случаят на висок бал и трето класиране.
Може да има и размислили деца с висок бал (тази година май е често срещано) и изведнъж много да искат да учат в английската, а не в СМГ (примерно) и теглят и играят на трето.

# 2 395
  • София
Прието по първо желание, Мария.
Доколкото проследих, за договаряне на финансови условия с АК ще са необходими поне десетина дни за втората група поканени. Тоест за когото те не са ОК, веднага се оказва на трето класиране.

# 2 396
Любопитно ми е, до какъв процент стигат отстъпките в АК. И с какво ги плашат, до сега не съм чула някой да си коментира финансовите условия, сякаш 👅 изтръгват от АК, ако споделиш😁

# 2 397
Има ли онлайн тестове за определяне на ниво, безплатни, но достатъчно достоверни? Или сте правили към различни курсове, вие и децата?

https://learnenglish.britishcouncil.org/online-english-level-test

Ами пак казвам не мога да говоря на английски, не мога и да пиша, а винаги ме определят като средно ниво.

Мога да преведа обаче типов договор от английски на немски, но там фразата е съвсем изчистена и няма времена, сложни изрази и т.н., най-много някой специфичен термин, но така или иначе има речници за целта.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 22:45 от SamoDiva

# 2 398
  • София
Любопитно ми е, до какъв процент стигат отстъпките в АК. И с какво ги плашат, до сега не съм чула някой да си коментира финансовите условия, сякаш 👅 изтръгват от АК, ако споделиш😁
Това е конфиденциална информация. Аз лично не бих я споделила, а пък във форум - изключено.
Но човек като чете, косвено може да предположи приблизителен порядък.
Дъщеря ми изобщо не е кандидатствала в АК, просто доста четох м.г. и някак придобих представа какво бихме получили теоритично ние.

# 2 399
За трето класиране има два подхода за действие:
Четвърто класиране се провежда по училища.

Интересно е, по каква процедура тук там паралелките набъбват до 32 души Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт