СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 148
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 370
  • София
Аз имам впечатления, че и за София важи същото. Само тук, във форума, се прокрадва някаква ерес, че е срамота да редиш желания, не според Желанието, а според бала! Smirk

# 2 371
А, и аз съм си качила скриншот във фб. Зная, че много мои приятели се вълнуват и интересуват. Много се обаждаха да питат какво сме решили. И така ми е по-лесно да уведомя. А и аз се радвам на скриншотове на приятели, за да не подпитвам всеки къде и какво е решил.
След като го качих имам над 10 съобщения защо си хаби бала, според тях щял и за друго да стигне Joy, как пък не съм видяла Simple Smile. Днес попаднах на едно клипче на уча.се "Защо да учиш... френски?" и много ми хареса. На ръба бях да си го споделя в профила, защото водя един и същ разговор с различни хора, а там много простичко са обяснени предимствата на ФЕ.

# 2 372
Бети , аз съм доволна от  теста в IH , виж и него
https://ihsofia.bg/blog/2017/08/22/%D0%9D%D0%B0-%D0%9A%D0%B0%D0% … 1%81%D0%BA%D0%B8/
Големият ходеше при тях 3-4 години и съм с много добри впечатления.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 22:22 от denyil

# 2 373
На мен ми излезе спомен от една "доброжелателка", когато дъщеря ми е споделила че е приета там, как да се готвим за яки частни уроци и прочие...е...игнор и толкова

# 2 374
Аз не съм сигурна, че училището не ги информира правилно. Според мен, по-скоро си търсят оправдания за собствената незаинтересованост и все някой друг им е виновен. Учителите, училището, държавата и все в този дух.
[/quote]
Аз съм от дълбоката, бедна, северозападнала България и мог да заявя с чисто сърце, че миналата учебна година училището( в лицето на кл. ръководител) обещаха две допълнителни родителски срещи по повод кандидатстването в 7 клас. Такива не се проведоха и бяхме оставени да се оправяме сами. Добре, че оттук-оттам подочувах нещо през втория срок и най-вече открих миналогодишните бгмами и разбрах цялата не толкова сложна процедура.
Така че не обобщавайте - нито училищата си гледат всички добре работата, нито ние от дълбоката провинция сме толкова невежи.
“С питане и до Цариград с стига!”

# 2 375
  • София, Лагера
Ако някой иска да се изживява като жертва, винаги ще намери начин.
Аз пък имам немалко позната от "бедната северозападнала България " , които са си съвсем добре, изучени, реализирани, доволни...
И пак: защо не четете, хора, а чакате някой да ви каже? Наготово. Не разбирам!

# 2 376
  • у дома...
Интелигентна жена, на ръководна длъжност. Изпадна почти в истерия защо моето дете е прието в първото си желание, а нейното чак на 15-то. Опитах се да обесня, че ние сме си написали желанията спрямо резултатите. Дъщеря ѝ е приятелка с моето дете. Балът, който твърди, че има дъщеря ѝ би стигнал за прием в две от елитните гимназии в София (подредбата на училищата им видях на скрийн шот). Държи детето и да учи в елитно училище. Самото дете не знае какво иска да учи, положението е "мама каза". Всичко с класиранията било лъжа и измама, опитваше се да ме убеди, че трябва да пишем писмо до МОН. Не можело с бал 450 детето да не бъде прието в елитно училище. Най-вероятно детето лъже майка си за оценките си, за да не я разочарова, че иначе - лошо. А родителката беше оставила момичето само да се оправя с кандидатстването. Едва ли е погледнала въоще ДПП и сайта. Така, че някои хора постоянно си живеят в някакъв свой свят и причина за това не е социалният им статус.

# 2 377
  • Пловдив
googlish, снимката е от плажа на ММЦ в Приморско. Винаги съм била на мнение, че нашите плажове са много хубави, което не ми пречи да харесвам и други, чужди, разбира се.
Ау и ние сме тук 🤗 Младежа постоя малко на плажа  и се изнесе. Ама нали е приет и записан.. да прави каквото иска
Ха наздраве от нас и стискам палци на чакащите  🥂🤞

# 2 378
Не се вживявам в ролята на жертва.
Мисля, че като човек извън сферата на образованието не съм длъжна да се образовам по всичките им въпроси. Аз не съм всичколог! Предполагам, че това което работя и което засяга всички работодатели не им е ясно, но за разлика от вас аз ги информирам за това, което не знаят нищо ,
че трябва да го знаят.
Щом има кандидатстване училището е длъжно да инфрмира за начина както родители, така и деца.
И аз като вас се ровя и чета- въпроса е да имаме и време за това!
И просто споделих моя опит и изказах мнение.
И избягвам да обобщавам, че и аз греша Wink

# 2 379
Тоест, за 3 класиране трябва да отпишеш детето, след което в системата да се отрази, че детето не е записано никъде и тогава да подредиш желанията отново?

# 2 380
И пак: защо не четете, хора, а чакате някой да ви каже? Наготово. Не разбирам!
Може би защото този " някой" има някакви задължения в тази връзка. Малка извадка.
8. Училища, които осъществяват обучение на ученици до VII клас:
 провеждат дейности за кариерно ориентиране за учениците съвместно с професионалните гимназии;
 участват в информационните кампании, организират срещи с родители, посещения в професионални гимназии и в предприятия „Отворени врати“ и други инициативи за информиране на учениците за възможностите им за образование и обучение след VII клас

Ако справочниците и наредбите сами по себе си бяха достатъчни, тази тема, а и не само тя, щеше да се движи с далеч по-малка скорост.
Може да изглеждам добре информирана, но и аз задавам въпроси във форума.

Тоест, за 3 класиране трябва да отпишеш детето, след което в системата да се отрази, че детето не е записано никъде и тогава да подредиш желанията отново?
Тоест, ако детето е било записано и после отписано, не можеш да подредиш нищо в системата, защото ще ти изпише Грешка! и съобщението, което бях качила като снимка по-назад. Трябва да отидеш в училище гнездо с оригинала на свидетелството за основно образование. Така беше досега, но винаги могат да ни изненадат с нещо ново.

# 2 381
  • у дома
По-напред в темите коментирахте какви книги четат децата ви. Някой спомня ли си в коя тема беше, че не намирам.
...
Аз споделих доста,но в коя тема идея нямам-ако искаш виж в профила ми назад мненията и ще попаднеш и на това...
За момичетата ще питам племеницата и ще допиша.
Дописвам-каза Семейсгво Роял -няколко книжки са,Перфектна химия и още 2 от авторката на същата.

Май сме доста любители на плажа на ММЦ...Ние от 10год някъде си ходим все там,миналата неделя се върнахме.

На мен най-множо ми харесва,че не е в населено място поради което не е толкова посещаван.Мразя навалиците по плажовете.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 20:24 от svetlaem

# 2 382
Книгите на Юлия Спиридонова-Юлка са страхотни за тийнейджъри. Тя ни е съфорумка.

# 2 383
  • София

Леле, майко!  Благодаря, Дидева.

........ На четвърто, изведнъж с появяват още четири деца с драматично по-нисък бал.
Аз мога и поименно да ги изброя тези деца, защото те в класовете си ги знаят, само, че така и не разбрах директорите продават ли си ги тези директорски места, или се раздават като бонус на парламентарно ниво.
                  Тъй ,като балът им е "драматично нисък" тези деца не губят нищо,като кандидатстват на 4-то.Предполага се ,че в у-щата,в които са били приети пак ще ги приемат или най-лесно е да останат в тези,в които са били до 7 кл.Ако имаш и близък в у-щето ,за което кандидатстваш и ти пусне инфо какви са баловете на кандидатите за 4-то изобщо не поемаш риск.Мачът вече е свирен!
                  Ние миналата година кандидатствахме на 4-то,защото у-щето не искаше оригинал и се кандидатстваше с копие на свидетелството.В този случай риск няма.Не се отписваш и дори да не те приемат мястото ти е сигурно в у-щето от второ класиране /в нашия случай/.На 3-то обаче не рискувахме,защото беше задължително отписването и....загубихме.... балът беше с около 35 т по-нисък от нашия.Или това дете не е било прието в нито едно от желаните у-ща или до 7 кл си е учило в същото и си го познават.

Благодаря, мила Didia!
Има риск- не приемат копия и се налага да отписвам детето. Имам същите съображения, като вашите миналата година, но аз съм удовлетворена от класирането /настоящето/и бих казала- спокойна. Отидохме на второ класиране по нейно настояване, бори се за първото си желание. Вярвам в интуицията на дъщеря си, колкото и налудничаво и несериозно да звучи това и бих направила тази стъпка, ако има тази възможност, бих я използвала. Не, защото не съм удовлетворена от нейното класиране, а защото бих искала да я подкрепям в преследването на желанията и.

# 2 384
  • София
Мария,може линк за клипчето, разясняващо обучението по френски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт