СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 155
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 355
  • sofia
Helena S,къде е този хубав пясък и синьо наситено море😀 Колко български плажове проучвах и нещо не мога да направя избор.

# 2 356
Учила съм и аз по зеления и оранжевия, но на курсове. После една година учих в САЩ, в гимназия.
Не се смилиха да пуснат класирането снощи. Този път не се бях настроила, за да не се разочаровам. Още два дни някак ще издържа...
А това е първият ми учебник по английски.

Този  е и моят. Още е вкъщи. Разпаднал се е на части. Дори децата първо по него сричаха.

# 2 357
  • София
Azzy, четвърто класиране е нещо съвсем отделно.
Още на трето  е различно - авантюристи, силно желаещи дадено училище, ново редене. На трето и четвърто може и да се качи бала, но това не променя статистическите очаквания на второ.

Разбира се. Затова и цитирам мнението на другата дама, която отговаря на въпроса за разликата между сигурните първо и второ класиране.
За трето класиране не видях публикувам документ от ФЕГ за миналата година. Но би ми било интересно.

И генерално играта на трето и четвърто класиране ми е интересна. Теоретично съм наясно, че е рискова, само, че не успях да си отговоря на въпроса практически как става, ако някой има опит, ще съм щастлива да ми сподели.

# 2 358
На трето е през платформата на МОН, виж, на четвърто е интересното😀

# 2 359
Трето е като първо, само че се участва за останалите незаети места.
На четвърто ( то не е точно четвърто, защото може да има и пето, шесто и т. н. до запълване на паралелката) се кандидатства във всяко училище поотделно, като правилата за класиране са определени от директора.

# 2 360
Без опит, от проследяване на миналогодишната седмокласна само.
"Аномалията" идва от това, че губиш място от второто класиране, ако отидеш на трето, и зависваш. Много не посмяват и затова бала дърпа надолу. Ако си с по-малък бал и теоретично си в по-неапетитно училище, не губиш съществено, ако го замениш с друго не толкова апетитно, а може да спечелиш само.

# 2 361
  • София
Благодаря, дами, но аз това го знам. На трето, една приета девойка е с 428 бал. На четвърто, изведнъж с появяват още четири деца с драматично по-нисък бал.
Аз мога и поименно да ги изброя тези деца, защото те в класовете си ги знаят, само, че така и не разбрах директорите продават ли си ги тези директорски места, или се раздават като бонус на парламентарно ниво.

# 2 362
Както виждаш, има публикувано официално класиране. Тези деца и техните родители са имали достатъчно кураж да играят за свободните места и са спечелили. Други нямаха този късмет. Разбира се, има начини да се въздейства на класирането, всъщност не на самото класиране, но да се заобиколят някои правила или пък да бъдат променени в движение. В миналогодишната тема има достатъчно интересни примери.

# 2 363
  • гр.Пловдив
Здравейте. Ние все пак подадохме за второ класиране , за Руската. В понеделник ще видим на кой желанието ще се удовлетвори. По-напред в темите коментирахте какви книги четат децата ви. Някой спомня ли си в коя тема беше, че не намирам.

# 2 364
Малко извън темата, но бяхте споменали поресица романи да момичета. Може ли отново?

# 2 365
  • София
Както виждаш, има публикувано официално класиране. Тези деца и техните родители са имали достатъчно кураж да играят за свободните места и са спечелили. Други нямаха този късмет. Разбира се, има начини да се въздейства на класирането, всъщност не на самото класиране, но да се заобиколят някои правила или пък да бъдат променени в движение. В миналогодишната тема има достатъчно интересни примери.

Благодаря ти. Ще я погледна, стана ми любопитно.

# 2 366
# 2 367
........ На четвърто, изведнъж с появяват още четири деца с драматично по-нисък бал.
Аз мога и поименно да ги изброя тези деца, защото те в класовете си ги знаят, само, че така и не разбрах директорите продават ли си ги тези директорски места, или се раздават като бонус на парламентарно ниво.
                  Тъй ,като балът им е "драматично нисък" тези деца не губят нищо,като кандидатстват на 4-то.Предполага се ,че в у-щата,в които са били приети пак ще ги приемат или най-лесно е да останат в тези,в които са били до 7 кл.Ако имаш и близък в у-щето ,за което кандидатстваш и ти пусне инфо какви са баловете на кандидатите за 4-то изобщо не поемаш риск.Мачът вече е свирен!
                  Ние миналата година кандидатствахме на 4-то,защото у-щето не искаше оригинал и се кандидатстваше с копие на свидетелството.В този случай риск няма.Не се отписваш и дори да не те приемат мястото ти е сигурно в у-щето от второ класиране /в нашия случай/.На 3-то обаче не рискувахме,защото беше задължително отписването и....загубихме.... балът беше с около 35 т по-нисък от нашия.Или това дете не е било прието в нито едно от желаните у-ща или до 7 кл си е учило в същото и си го познават.

# 2 368
  • София
googlish, снимката е от плажа на ММЦ в Приморско. Винаги съм била на мнение, че нашите плажове са много хубави, което не ми пречи да харесвам и други, чужди, разбира се.

И днес пак до мен на плажа познати водят диалог - на първо класиране по първо желание ли е прието детето? 😂 😂 😂 Малее, не било по първо желание, щото в ТОХа в Бургас, аюа за толкова стигнал бала. Имам чувството, че извън София ако не си приет по първо желание, се счита за невероятния провал. Ей, убиха се да качват снимки и да се хвалят по фейсбук, скрийншот от сайта на МОН, как са приети на първо желание. Ще падна просто.....

# 2 369
  • софия
Учила съм и аз по зеления и оранжевия, но на курсове. После една година учих в САЩ, в гимназия.
Не се смилиха да пуснат класирането снощи. Този път не се бях настроила, за да не се разочаровам. Още два дни някак ще издържа...
А това е първият ми учебник по английски.

Този  е и моят. Още е вкъщи. Разпаднал се е на части. Дори децата първо по него сричаха.
И моят. Мария Савова ми беше учителка до 3 клас. За кратко и синът й беше учител.
И по зеления и оранжевия учебници съм учила. Кой не е, ако е учил английски Grinning
В Алианса учехме и по една черна книжка Вълшебни приказки (Fairy tales). Голяма мъка беше.

Общи условия

Активация на акаунт