СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 095
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 595
  • София, Лагера
Честито на всички празнуващи! Hug

И благодаря за отговорите за руския лицей!

Аз много обичам да правя планове за бъдещето. Поне да се информирам за възможностите. Като съм наясно, че могат да се променят. Няма да ми падне позлатата, ако съм си направила труда да проуча нещата (независимо по какъв въпрос )

# 2 596
  • София
Cool Baby, единият ти син е по старата система, при това с диплома от ЕГ, приемана безпроблемно в европейските университети, другият - по новата. За втория е  трудно да се предскаже как точно ще стоят нещата с чуждите унита след завършена професионална гимназия, никой още няма опит Simple SmileТа не знам какво точно потвърждение си получила, казвам го с най-добро чувство, понеже и фирми като Едланта, Интеграл и сие няма как да имат актуално инфо за това как ще е стои въпросът с приема в  едикой си холандски, немски, австрийски, френски университет, понеже нещата помежду им се отличават така или иначе сериозно. Те и самите университети вероятно още не знаят, на дневен ред им е по-скоро да се борят с тазгодишните кандидатстуденстки кампании/приеми/записвания в тези променени условия с Ковид 19.

Попея,  единици са тези, които от 7 клас знаят какво и къде  искат да следват, още по-малко пък са тези, които и задържат този си интерес непроменен до 12 клас. Та ми се струва малко пресилено през пост-два да напомняш, че си написала едикакво си,  а хората в темата са го подминали и омаловажили като съвет....При вас е било така, ок, при други - не.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 14:00 от пенсионирана русалка

# 2 597
Има разлика да си учил проф. гимназия за програмиране и след това да искаш да учиш икономика, психология или социология. Най вероятно отказ се дължи на това. Иначе логика не виждам. И току що получих потвърждение. Нека да не психясваме от"една жена каза".
Само че Мими написа, че са му отказали от ТУ в Холандия, където се съмнявам да ги има тези специалности.

# 2 598
Има разлика да си учил проф. гимназия за програмиране и след това да искаш да учиш икономика, психология или социология. Най вероятно отказ се дължи на това. Иначе логика не виждам. И току що получих потвърждение. Нека да не психясваме от"една жена каза".
Какво потвърждение получихте? Как ще е след 5 години? Дори децата, които догодина ще завършат не са като нашите. Няма как отсега да знаят какво ще е.

# 2 599
  • София
Да, защото на лични написах и, че имаме отказ и от Тилбург за икономика, а от Ротердам поискаха изпит по МАТ. Но това е нещо от преди 3 години, сега не знам как е. Аз също смятам, че не е рано да мислим за УНИ, просто защото нищо не се знае на този етап.

# 2 600
Само че Мими написа, че са му отказали от ТУ в Холандия, където се съмнявам да ги има тези специалности.
Мими ми писа, че отказа е бил като е кандидатствал икономика.

# 2 601
  • Пловдив
Момичета, аз много благодаря за развилата се дискусия. Вашите насоки много ми помогнаха в избора на бек ап вариант също, за това и предпочетохме език, и аз смятам, към 10 клас вече децата да са ориентирани и да си изберат профил, в който искат да се развият. Сега е малко рано.
В този ред на мисли, като казахте ФУЧ, тази година са рисуване и музика във ФЕГ Пловдив. Бихте ли ми помогнали, за какво биха били полезни нататък? Син ми категорично отказва да записва, той рисува като 4 годишен, с музиката е същото, и аз не мога да помисля, че може да му трябва. Освен, вероятно, някаква архитектура ако иска да следва, ама той с това рисуване няма да му мине през акъла.... Та, да не пропусна нещо, като не ходи на тези часове? Няма и какво друго да се избере, вместо тях ...

# 2 602
  • София
Cool baby, ето ти изискване на ТУ Айндховен, към настоящия момент...
Това трябва да отговори на много от въпросите ти и да спреш да вярваш на Интеграл. Явно и те не четат много!

# 2 603
И във ФЕГ София са 2 часа хор или 2 часа живопис и графика. Ния след 3 години хор в смг не желае да чуе за хор, а аз съвсем. Но хорът на фег бил супер и ходели по турнета (в едно по-добро време без ковид). Въпреки това отказва. Но много иска рисуването. За нищо не им трябва, освен за отмора. За момичета мисля, че е много полезно рисуването. Има много хубави креативни професии, които са супер за момичета (и за момчета, но те рядко ги избират).

# 2 604
  • София
Е, ама те имат много як хор във ФЕГ и адски готини неща пеят!

# 2 605
  • София
Хорариумът от ФУЧ се вписва в свидетелството за завършен първи гимназиален етап. И аз бях във възторг от това, защото точно по въпроса с хорариумите и профилите, ФУЧа би могъл да издърпа кораба, в един момент. Супер много се изненадах и аз, но приятно.

# 2 606
  • София
Academic stream -> профилирана гимназия ли се има предвид?

# 2 607
  • София и там където не се пуши
За Холандия си зависи кой университет

# 2 608
Опитах се да кажа това, което е казала Слънчевата. Ако не ти достигат часове по даден предмет от ООП, тези от ФУЧ може да ти допълнят хорариума. Та не е съвсем без значение.

# 2 609
За музика и рисуване имах предвид, че за нищо не им трябва. Освен ако нещо не се кандидатства с изкуство.

Общи условия

Активация на акаунт