СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 103
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 580
  • София
Призма, вярно е! Wink

# 2 581
  • София
Който от сега знае в каква област ще се развие детето му след 5 години - евала. Аз нямам представа.
Даже големият ми син, който е в художествено училище още не се е ориентирал баш конкретно с какво ще продължи.

И аз не знам. Затова гледам към училища, в които този избор/съответно преориентация да може да бъде направен възможно най-късно. Поради което не гледам към професионални гимназии.

# 2 582
Вярно е без " вероятно". Със сигурност ще има ДЗИ и върху ПП, и върху ООП. Към момента всички ДЗИ са върху задължителната подготовка и не виждам това да е проблем за чуждестранните университети, което естествено не означава, че тенденцията ще се запази и в бъдеще. И пак да напомня, че ФУЧ може да окажат изключително полезни по отношение на хорариума, въпреки че няма оценка.

# 2 583
  • София
На мене ми се подкосиха краката от тази информация за Делфт.
От половин година уж проучвам принципно въпроса със следване в чужбина след професионална гимназия, защото СГСАГ Архитектура ни беше бекъп вариант.
В момента отдъхвам с облекчение, че не стигнахме дотам, защото можехме и да го напишем на позиция за възможен прием.

# 2 584
  • о`майна лунна нощ е
Хора, аз пак да питам😄 Какво медицинско предствавихте при записването? Имаше ли специално упоменато нещо за цветоусещането. Нашето медицинско ни го направи личния, сложи няколко печата, взе 20 лв. и товя беше, не ни праща по специалисти....

В специалности с електротехника искат. В ТЕТ-а в Пловдив изрично беше посочено на сайта им, че медицинското трябва да има преглед и за цветоусещане.

# 2 585
  • София
Забелязахте ли, че Т. Живков не е можел са учи в Софийски университет, защото е завършил техникум.

Забелязах много добре Stuck Out Tongue Winking Eye Явно в Царска България нещата са били такива, каквито сега се опитват да направят, а в други държави все още е така. Колелото се върти ...

# 2 586
Blanc, благодаря за таблицата сега и аз дълго няма да мога да спя.Не разбирам какви са тези високи балове на 3то кл.

# 2 587
  • София
Преди 3 години на баткото ни му отказаха прием в Холандия, ТУ. Завършил е ТУЕС, и директно отказаха да приемат дипломата му. Независимо, че има 5, 96 на матурата по МАТ. Така че, има истина в това, за съжаление.

Точно за ТУЕС щях да питам. Мерси за информацията. Значи профилирана паралелка СХН изглежда по-разумен избор в този аспект?

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:48 от bazel

# 2 588
Простичко е. На трето класиране може да участва всеки, който не е записан.
Примерно някой с доста висок бал, внезапно решава, че не му се учи немски, а английски като първи чужд език. Кандидатства, приемат го. Балът става по-висок от този на второ класиране.

# 2 589
  • гр.София
Blanc, благодаря за таблицата сега и аз дълго няма да мога да спя.Не разбирам какви са тези високи балове на 3то кл.
Зависи, в 1 АЕГ така силно пада,че се опитах безуспешно да прокарам идята за 3-то класиране.

# 2 590
  • София
Да, googlish, това са основните причини за немския. Само че никой не си дава сметка как се следва в Германия, какво като образованието не е толкова скъпо, колкото в Англия например.
Е, чак пък никой да не си дава сметка.. И деца , и родители си дават в масовия случай  много ясна сметка всъщност, че в Германия лесно се влиза в университет (изключение са една-две-три специалности), но безобразно трудно се излиза, особено в инженерните специалности/информатиката/математиката и физиката... Затова и най-много прекъснали, върнали се, отказали се, сменили специалности, незавършли в срок има точно в Германия.. А не в Англия, Австрия, Холандия..

Само да кажа, че това е валидно и за университетите във Франция.  Лесен прием и много трудни първи 2 години. След тях продължават нагоре само 50-60 % (не говоря само за българските студенти, а за всички). По моето време единици бяха тези, които не повтаряха първата година, но това е разбираемо за мен и не виждам някаква чак толкова голяма драма.

Пък както каза по назад някой, има студенти, които се отказват и  връщат, не защото не могат да се справят с ученето,  а със средата, носталгията и т.н.

# 2 591
Едно време в УАСГ от всеки поток ПГС след втори курс отпадаше по 1 група, т.е. 1/4 отпадаха само след втори курс. Накрая от 300 приети завършихме доста под 100 човека на първа сесия за защита за дипломни работи.

# 2 592
Слънчевата вече писах имейл на интеграл за да разбера как стои въпроса. Ще го публикувам за да сме полезни на родителите. Но все пак някак ми е невероятно, че Делфт и Айндховен поканиха сина ми на изпит и приеха дипломата му от АГ без матура по мат, а тази от ТУЕС ще приемат с резерви.

# 2 593
  • София
На мене ми се подкосиха краката от тази информация за Делфт.
От половин година уж проучвам принципно въпроса със следване в чужбина след професионална гимназия, защото СГСАГ Архитектура ни беше бекъп вариант.
В момента отдъхвам с облекчение, че не стигнахме дотам, защото можехме и да го напишем на позиция за възможен прием.
Както казва една известна приятелка, отивай да палиш свещ! Няколко! JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 2 594
Има разлика да си учил проф. гимназия за програмиране и след това да искаш да учиш икономика, психология или социология. Най вероятно отказ се дължи на това. Иначе логика не виждам. И току що получих потвърждение. Нека да не психясваме от"една жена каза".

Общи условия

Активация на акаунт