СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 107
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 565
Забелязахте ли, че Т. Живков не е можел са учи в Софийски университет, защото е завършил техникум. (не ми се връща да търся, за да цитирам. Беше забавна дискусия, но се впечатлих)?

Cool Baby, как разбрахте, че сте първа резереа след второ? Дори и на четвърт точка да сте, ако има равни с вашия бал и на последния, може да има струпване.
Беше със същия бал като последния приет. Най-много да е бил 2ра резерва. Затова прецених че риска си струва.

# 2 566
Момичета, някой знае ли какви са били баловете миналата год.на 3то класиране в 1АЕГ и 2АЕГ.

# 2 567
  • София
Poppea, да, точно с френски е приета. 7 години ги мъчих с руския - и двамата руската паралелка в 18то завършиха.... и не става и не става...и на руски им говоря вкъщи и пак...мъка...английски научи за нула време, но защо им е толкова труден руския нямам обяснение...Сина даже в Москва го водих за стимул - нъц...та тя мислеше,че се е отървала от руския...и я приеха в руското😅

Имам колега завършил точно с френски преди 12-13 год 133то. Каза че училището е супер и той много си го обича. После е учил и живял във Франция.

# 2 568
  • София
Е, щом въпросният университет прави собствен входящ изпит, за тези чиито дипломи не са ок, значи не е невъзможен приема. И други университети, като видят че не могат да пресеят достатъчно кандидати по диплома, ще направят нещо подобно.
Този университет, както и повечето, правят собствен изпит за специалности Numerus fixus, тоест с ограничен прием. Там цедката е още по-голяма. И за да бъде допуснат кандидат до изпита, трябва да е изпълнил останалите условия. Такива специалности са Компютърните науки, някои от био- инженерните специалности, и други. Грамотни хора сте в тази тема, информацията е достъпна в нета, на сайтовете на унитата. Който се интересува, може да прочете от първа ръка. Но така представена, е подвеждаща.

# 2 569
Cool Baby, как разбрахте, че сте първа резереа след второ? Дори и на четвърт точка да сте, ако има равни с вашия бал и на последния, може да има струпване.
Беше със същия бал като последния приет. Най-много да е бил 2ра резерва. Затова прецених че риска си струва.

Лошото е, че на трето класиране не взимат "резервите".  А може да се появят достатъчно на брой кандидати с по-високи бал, и да вземат свободните места в желаното училище. Голям риск е!

# 2 570
  • гр.София
Момичета, някой знае ли какви са били баловете миналата год.на 3то класиране в 1АЕГ и 2АЕГ.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1038481096

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:06 от blanc

# 2 571
Скрит текст:
Е, щом въпросният университет прави собствен входящ изпит, за тези чиито дипломи не са ок, значи не е невъзможен приема. И други университети, като видят че не могат да пресеят достатъчно кандидати по диплома, ще направят нещо подобно.
Този университет, както и повечето, правят собствен изпит за специалности Numerus fixus, тоест с ограничен прием. Там цедката е още по-голяма. И за да бъде допуснат кандидат до изпита, трябва да е изпълнил останалите условия. Такива специалности са Компютърните науки, някои от био- инженерните специалности, и други. Грамотни хора сте в тази тема, информацията е достъпна в нета, на сайтовете на унитата. Който се интересува, може да прочете от първа ръка. Но така представена, е подвеждаща.
Идеята на Куул, поне както аз я разбрах, беше, че е добре отсега да се мислят и гледат тези неща, а нейният случай беше даден като пример защо е необходимо това. Което аз напълно споделям и съм го писала много пъти, но явно този подход не е масово възприет и не среща разбиране Simple Smile
Това е така, но само в случай, че е възприет горния подход, тоест, че някой си направи труда сега да помисли за след 5 години. А не да го види постфактум и да се чуди как да се справи. Като гледам мненията тука, обаче,  масовият подход  е "абе какво ще му мисля отсега?!"
Но свят широк, хора всякакви....

# 2 572
Слънчевата, опитвам се да открия споменатото инфо за ограничен прием от проф. гимназии в Делфт. Може ли линк, ако искаш на лични, но ще е полезно да го видим всички. Аз не откривам подобно нещо.

# 2 573
  • sofia
Който от сега знае в каква област ще се развие детето му след 5 години - евала. Аз нямам представа.
Даже големият ми син, който е в художествено училище още не се е ориентирал баш конкретно с какво ще продължи.

# 2 574
  • София

Лошото е, че на трето класиране не взимат "резервите".  А може да се появят достатъчно на брой кандидати с по-високи бал, и да вземат свободните места в желаното училище. Голям риск е!
Ако в училището, в което си приет на първо/второ класиране има достатъчно свободни места за трето класиране и балът ти не клони към минималния от второ класиране за тях, рискът не е чак толкова голям.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:05 от sanaka

# 2 575
  • София
Делфт искат резултат от матурата по математика и/или физика за дадена специалност.
По новата програма профилираните гимназии могат да имат профил математика и / или физика тогава учениците да се явят на матури по тези предмети. Вероятно ще има и матура по математика и физика на материала от общообразователната подготовка, но тези матури ще са с разична степен на сложност от онези върху материала, изучаван в профилираните паралелки.
Предстои да видим чуждите университети как ще подходят в разграничаването и изискванията си за двата вида матури.
Не съм наясно с професионалните гимназии, но вероятно в тях няма такива профили и респ. възможност за явяване на по-сложните матури.

# 2 576
  • София
Cool baby, попитай в Интеграл.
Призма, искат и изучаване на конкретни предмети за последните 4 срока. Примерно физика... Не само в професионалните, ами и в профилираните няма да си я учил тази физика в 11 и 12 кл, освен, ако не е ПП.

# 2 577
  • София
Преди 3 години на баткото ни му отказаха прием в Холандия, ТУ. Завършил е ТУЕС, и директно отказаха да приемат дипломата му. Независимо, че има 5, 96 на матурата по МАТ. Така че, има истина в това, за съжаление.

# 2 578
  • София
Слънчевата, а това, което писах за матурите, вярно ли е или да го трия?

# 2 579
Имам чувството, че някои родители на големи ученици тотално са си изтрили спомените какви са децата на 13 години. Рядкост е някое от тях осъзнато да е избрало какво иска да следва и в коя държава. Те училище за догодина избират неубедено, вие искате да проучим университети от сега...
Достатъчно е да се знае разликата между профил и професия, както и възможностите сред това, които не са супер строго дефинирани при това. Достатъчно е да се избере водещ език и наличие на някакъв профил, който на този етап влече детето. И достатъчно е да се знае, че в 10 клас може да избере още 1 или 2 профила. Както и какви възможности има детето, ако сега не е попаднало в училище, което да е "неговото".

Общи условия

Активация на акаунт