СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 339
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не видях дали сте споделили линка към статистиката за София-град http://ruo-sofia-grad.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d … %b8%d1%8f-%d0%b1/ Успех на второто класиране! Според вас с колко може да падне бала на второ?

# 646
  • София
Хепи, седя в работата и си се смея пред компютъра. Не съм предполагала, че ще се стигне до допълнителн критерии, ама ей на ... За къде не стига половин точка при вас? Аз съм оптимист и мисля, че ще се случат нещата и при нас, и при вас! Явно още малко ще попием, твоят черен дроб явно си го знаеше Simple Smile

# 647
Подредих софийските балове по полове, че станахме разногледи:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTNU2MywCxMRVMBr … XcrBsqtyh/pubhtml

(Цъкни рефреш няколко пъти, ако не ти харесва как изглежда първоначално)

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 16:11 от Чефо

# 648
  • София
Коя беше Наредбата, за да прочета какво се взимаше при равни балове? Дидева, Мария хелп.

# 649
Мама Мони, естествено, че ще влезе детето на второ класиране! Изобщо не се притеснявай.

# 650
  • София
Коя беше Наредбата, за да прочета какво се взимаше при равни балове? Дидева, Мария хелп.

Според мен на второ класиране баловете ще паднат и ще ви приемат във ФЕГ.

# 651
  • столицата
По повод баловете и тяхното оползотворяване отново виждам 125 уч-ще Мат с АЕ с впечатляващия макс 482 и минимален 253.5. Тъй като клас от ученици с толкова голяма разлика ми беше интересен, държа да подчертая, че с изявените математици явно се работи сериозно и децата постигат успехи на олимпиади и мат. състезания. Наблюденията ми са От предходните набори. Открили са начина.

# 652
  • Бургас

Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

(3) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

(4) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

# 653
  • София
Много ме е яд, а знаех че точно това може да и попречи и да се окаже решаващо. По ИТ има пет от дипломата, а е балообразуващо за Елисавета Вазова. Съответно точно първото и желание там не е с толкова висок бал и би имало шанс да падне достатъчно на второ класиране, но ако беше с шест от дипломата. Сега с петицата и 11 точки по-малко бал няма как да пребори разликата. А по мат и бел е с шест, но те не са балообразуващи точно за това училище.  Някъде бях чела, че в това училище на четвърто класиране дават бонус ако си го писал първо, ще го мислим с нея след второ класиране явно.

# 654
Направо не е истина  - последното прието момче във ФЕГ френски/испански е с бал 407 колкото е и на моя! Явно се е стигнало до взимане под внимание на допълнителните критерии при равни балове. Надявам се на второ да мръдне напред!
Ура, ура, ура! Мама Мони ще е при нас Heart.
Кой печели шкафа сега Simple Smile)))

# 655
Сериозна група заформихте за ФЕГ❤

# 656
  • София
Аааа Мария, имаш жестока конкуренция от Доди Simple Smile Но споко има за всички.
momosho благодаря ти. Явно разликата идва от ал. 3. Ах, химията, химията .....Отказа да се бори там за 6 - стигала му петица, а госпожата искаше да го изпита, ама защо да се напъва ..... Сега като му кажа като се прибера ще има драми!

# 657
В София нямаше ли деца с бал 500?
Гледах статистиката, но не ги видях къде са.
Във Варна видях две деца с бал 500 - едното за МГ, другото - ЕГс немски.
Може и да не съм догледала добре, че не ме касае пряко, но ми стана любопитно.

# 658
Наредба 10. Взимат сбора от НВО, ако е равен, тогава оценките по всички "съществено" от раздел А.

# 659
  • София
Моята девойка е на 2,5 т. от 22ро с испански и 15, 5 от френски в 35то. Може би ще се класира за 22ро на 2ро класиране и ще освободим място в графичния дизайн на Елисавета Вазова.

Общи условия

Активация на акаунт