СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 268
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Е как защо да е гадно - води до едни такива раздвоения... Grinning
Аз съм от първия випуск на Втора АЕГ, завършихме в старата сграда в Захарна фабрика.
И друг път съм писала - това бяха най-хубавите ми 5 години. Simple Smile
Човекът е ужасно адаптивно същество.
Участваме в ремонт на елитна столична гимназия (в която не кандидатстваме) - миналата година като влязхохме вътре почти припаднахме от това колко е гадно. На третото ходене вече съвсем нормално и даже приятно ни изглеждаше всичко - преди ремонта. Simple Smile
Та по други и по-рационални критерии редихме желания; пък и най-вече девойката постанови в какъв ред да ги напишем. А аз на нея все повече доверие имам, често по-добре ги преценява нещата от нас, при това без излишни емоции.

# 946
  • София
Здравейте, някой знае ли какъв е балансът между приетите на първо класиране момчета и момичета в паралелката СХН в НПМГ.

# 947
  • о`майна лунна нощ е
При подаване на заявлението за второ класиране мястото, на което детето е прието, се запазва. На второ класиране то или ще дръпне нагоре в желанията или ще остане на същата позиция и трябва да реши - записва ли се или играе ролетката за трето/четвърто.
Това схванах от темата до сега.

Сега ще ходя да подам заявлението за участие за второ и няма да съм с хлапето. Ще докладвам после дали искат физическото присъствие на ученика при това. Виждам, че за София не, но на пловдивска територия не срещнах пост как процедират.

# 948
Добро утро!
Ние още домисляме дали ще чака второ или ще се записва на първо.
Документите, които искат - заявленията - ние ли си ги носим разпечатани от нас или на място ги разпечатват?

Няма как някой да каже с колко ще падне балът за дадена паралелка. За всяка паралелка всяка година е различно. Най-близък ориентир е с колко е паднал балът през 2019 за същата паралелка между първо и второ класиране.

Зеленият текст може да се болдва в ярко червено на шрифт 25.
Всяка година е различно, никой не може да ви каже със сигурност. Напълно е излишно да се гадае.
Затова си имате второ класиране - да се участва на него и да се види дали и какво конкретно се случва ТАЗИ година в училището/паралелката.
Затова си има и трето, и четвърто.
...
Нас ни записаха в една голяма книга, взеха ни свидетелството и служебната бележка с оценките от НВО, дадоха ни списък с учебници и издателства и - това беше. Нито вх. №, нито бележки други някакви ни дадоха.
Понеже отидохме рано, с отварянето, че аз имам работа - бяхме втори записани в паралелката.
По списъците за езиковите паралелки в училището бихме влезли все на едно и също място по ред.
През септември ще се купуват учебниците по езици само с обща поръчка. Това беше за сега.
А, да, за сега не се говори за стартиране с ДО, напротив, надеждата е да сме нормални тази година.

# 949
След 4 г., живот и здраве, ще се радвам да се присъединя към компанията на sanaka и на Мария из седмокласните теми. Simple Smile А дано и други от настоящата тема.

# 950
  • София
Преди 2 години, синът ми на първо на класиране беше приет във 2 АЕГ, но беше от онези деца, които знаеха къде ще учат. Joy
Отивам да подам заявление за второ класиране и го уговарям, да дойде с мен. Целите ми бяха съвсем прагматични. Преценявах ситуацията трезво, осъзнавайки, че може и да не му стигне бал за "неговото" училище, исках да свикне с мисълта, че и другаде може да се впише.
Той ми отказа твърдо, че не го вълнува 2 АЕГ. Ами, като влязох вътре, чак доволна останах, че не дойде с мен. Joy
За мен, възрастният и над суетите човек, беше впечатляващо, а за него не знам...

# 951
Здравейте , може ли някой да ми препоръча добър учител за индивидуални уроци по математика за гр.Варна ?

# 952
  • Бургас
След 4 г., живот и здраве, ще се радвам да се присъединя към компанията на sanaka и на Мария из седмокласните теми. Simple Smile А дано и други от настоящата тема.

Fifi, ще се съберем пак хубава група. 🙂

# 953
  • Sofia
Ех, тази 2 АЕГ, редовно оглеждам сградата през уикендите, когато минавам пеш оттам. А щерката от пети клас говори само за това училище, за съжаление няма никакъв шанс.

# 954
Много гадно това с хубавата обстановка. Simple Smile
И мене днес ме налегнаха терзания като влязох лично в сградата на Втора АЕГ.
                 2 АЕГ е най-новото у-ще в Сф.Моя приятелка имаше къща на мястото ,на което е построено преди около 20-25 години.Не помня точно колко.Май беше през 2011/12 година когато се премести в новата сграда.Преди беше някъде из Илинден.Обстановката е повече от добра.Видях им кабинетите ,когато записвахме голямата и мога да кажа,че има абсолютно всичко.Изключителна материална база.Така,че в това отношение няма забележки.Добавям,че кабинетите са оборудвани с всичко необходимо и даже малко повече.
                 В системата трябва да се отбележи ,че участва на 2-ро класиране.Не помня точно какво пишеше ,но си спомням,че имаше статус за участие.

И първа пералня е с чисто нова сграда. Между двете училища няма особена разлика, тук вече идва може би въпрос за по-добра локация...

# 955
  • Пловдив
При подаване на заявлението за второ класиране мястото, на което детето е прието, се запазва. На второ класиране то или ще дръпне нагоре в желанията или ще остане на същата позиция и трябва да реши - записва ли се или играе ролетката за трето/четвърто.
Това схванах от темата до сега.

Сега ще ходя да подам заявлението за участие за второ и няма да съм с хлапето. Ще докладвам после дали искат физическото присъствие на ученика при това. Виждам, че за София не, но на пловдивска територия не срещнах пост как процедират.
И аз така си мислех, ама се оказа друго...
Сега се връщам от училището в което е приет на първо. Отивам да подавам за второ. Приемащата ми обяснява след като питам, че Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре! Отива автомотично на по-горното място и това на което е приет в момента се освобождава...
Ако не мръднат точките, то тогава си остава на същото  - приет на първо.

# 956
Цитат
Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре
Разбира се. Запазва се мястото от първо класиране при второто само ако детето не е мръднало нагоре по желанията. Ако е, няма как да се запази мястото от първото, тъй като е удовлетворено негово по-предно желание и то се класира на него.

# 957
Аз лично няколко пъти написах, че не се избира. На никой етап не се избира. Винаги си приет само на едно място.

# 958
  • София
Приемащата ми обяснява след като питам, че Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре! Отива автомотично на по-горното място и това на което е приет в момента се освобождава...
Ако не мръднат точките, то тогава си остава на същото  - приет на първо.

А при това положение мястото, което се освобождава запълва ли се на второ класиране или се освобождава за трето?

# 959
  • Пловдив
Цитат
Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре
Разбира се. Запазва се мястото от първо класиране при второто само ако детето не е мръднало нагоре по желанията. Ако е, няма как да се запази мястото от първото, тъй като е удовлетворено негово по-предно желание и то се класира на него.

така, де ама аз сега го разбрах...тук и другаде навсякъде де тръбеше, че мястото се пази, независимо дали мърда или не...и аз не престанах да се чудя каква е логиката да е така, ама щом масово го трълдяха си замълчах.

Общи условия

Активация на акаунт