СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 551
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 510
Някой успял ли е да влезе в РУО София-град?
Не, сайтът не работи

# 511
  • Варна
Приет е в МГ Варна - 462 бал .По четвърто желание. математика с информатика и английски. Ще чакаме второ класиране. Първите 3 желания пак са в МГ.

Ани, честито на Т. - не знам каква ви е поставената цел, аз като гледах спрямо миналогодишните балове с бал като неговия само паралелката с НЕ оставаше за второ класиране, но явно летвата се е вдигнала малко повече от очакваното щом имате три желания преди това.
Успех!
Първото му желание е софтуерни и хардуерни науки.  Мисли си , че там ще учат по-малко от тази гадна математика. Опитах се да намеря справка за бала, но за сега няма. Питах в МГ то , но много гадно ми се изрепчи една г-жа , че не било редно да има такава справка. Стана ми криво , защото трябваше явно да споря с нея , че има вече такива справки за други градове.

Виж на предната страница , пуснаха линк към статистиката и за Варна .

# 512
Честито на всички приети Hug на другите успех на следващо класиране:hugs:
Някой има ли от Благоевград? Статистика ме виждам в сайта на РУО, ако ви попадне ще съм благодарна!

И аз още не виждам статистиката за Благоевград,  сигурно по-късно.
За статистика мога да кажа, моят син е приет в ЕГ, паралелка НЕ - АЕ, първо желание с 396 точки.

# 513
  • sofia
Някой успял ли е да влезе в РУО София-град?
Не, сайтът не работи
Да вземе да проработи скоро, че всички само това чакат BlushStuck Out Tongue Winking Eye

# 514
Приета съм в 9ФЕГ- френски с немски,което беше третото ми желание. Имам бал 445т.

# 515
  • София
Здравейте,
не съм писала до сега, но активно следя темата, защото е много полезна.
Моят младеж е с бал 326 и се надяваме на второ класиране да го приемат в 30-то, паралелката испански с английски. Много ще се радвам, ако някои от приетите там споделят с какъв бал са.

# 516
Обаче и МГ Варна не лъже. Паралелката с немски е с максимум 500 и минимум 490.

Миналогодишният минимален бал е 475, сега очаквано (при високия брой максимални резултати по МАТ) са дръпнали.

Новата гимназия във Варна  по компютърно моделиране и компютърни системи също заема добри позиции - минимален бал 399, макс. - 479, догодина сигурно минималният ще е 450.

# 517
Може ли да ми препоръчате някое училище във Варна

# 518
# 519
Наистина не разбирам защо с такава клизма се случва всичко в София. От какъв зор г-жа Кастрева задължително трябва да се види по телевизията, като за всички е много по-важно да видят сухите статистически данни, а не нейната физиономия?

# 520
  • София
С тези недостижимо високи балове много добри математици ще останат извън СМГ след 7 клас Sad
Деца, които през последните три години полагаха много труд.
Не омаловажавам труда на новите деца, не ме разбирайте погрешно. Но нещо трябва да се смени в начина за прием, защото на практика сега ги отсяват по уменията по БЕЛ най-вече, защото по математика са с по 98-100 точки почти всички.

# 521
2169 деца са кандидатствали за паралелката с не и ае в 1 аег.

Чувствам се доста странно, като знам , че моето дете е едно от тези 26, което е прието

Честито за детенцето ви! Но иначе, тази статистика е доста объркваща, защото например моя син е приет по 4 то желание в 73 с НЕ и ФЕ (пьрвите две са СМГ и 73 НЕ и АЕ), но когато попьлвахме заявлението за кандидатстване и той отсече, че за него има само 2 училища (СМГ и 73 то), аз се уплаших, да е се обърка нещо и го накарах да напише още 2 училища - в случая бяха Пьрва и Втора английска. Така той влиза в бройката на желаещите тези училища, но реално, не е желаещ, защото не участва в тяхната класация... Според мен реално значение може да има само статистиката за минималните и максимални балове, колкото и не добра да е системата и мотивите за подбор на училищата 🙂

# 522
Може ли да ми препоръчате някое училище във Варна

Участваш за тези училища, които си записала като желания. Едва при трето класиране може да посочваш нови желания или да правиш нова подредба - единични все още свободни места се разиграват, като е много рисково.

# 523
  • sofia
С тези недостижимо високи балове много добри математици ще останат извън СМГ след 7 клас Sad
Деца, които през последните три години полагаха много труд.
Не омаловажавам труда на новите деца, не ме разбирайте погрешно. Но нещо трябва да се смени в начина за прием, защото на практика сега ги отсяват по уменията по БЕЛ най-вече, защото са с по 98-100 точки почти всички.
Съгласна съм с теб . Според мен , разбира се и още доста хора, гимназиите с някаква насоченост трябва да си имат отделен изпит, за да може наистина да бъдат отсети децата. В СМГ доста често се влиза с явлението “да не хабим бала“, за което сте писали доста . Все пак децата ни учат, а не родителите.

# 524
  • у дома...
Здравейте,
не съм писала до сега, но активно следя темата, защото е много полезна.
Моят младеж е с бал 326 и се надяваме на второ класиране да го приемат в 30-то, паралелката испански с английски. Много ще се радвам, ако някои от приетите там споделят с какъв бал са.
349, момиче.

Общи условия

Активация на акаунт