СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 173
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 960

И първа пералня е с чисто нова сграда. Между двете училища няма особена разлика, тук вече идва може би въпрос за по-добра локация...
                   Не съм убедена,че само в локацията е разликата! Yum Готова ли е новата сграда?
                   Когато голямата кандидатстваше ходеше на курсове в 1 -ва и самите учители,които водеха курсовете, дадоха съвет да избере 2-ра! Мотив - много от добрите им колеги са се преместили на работа във 2-ра.Можеше да избира ,защото влизаше и в двете ,но....избрахме 2-ра ,защото по това време 1-ва не можеше да се сравнява с 2-ра,а и като локация ни беше по-удобна т.с. по-близо и с по-удобен транспорт.

# 961
Няма как човекът да има две места едновременно  -едното - на което е класиран след първо класиране и второто - на което е преминал на второ. Щом е преминал на второ по-напред, първото отпада. Щом не е преминал по-напред - запазва си мястото само от първото класиране, понеже до друго не се е добрал. Лесно е.
Освободеното от него място от второто класиране остава като свободно за трето класиране.

# 962
То и министърът го е написал някъде през 2016.
Чл. 65. (1) Класирането се извършва централизирано на областно ниво от комисия в регионалното управление на образованието в три етапа.
.........
(3)  Всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране.
(4) След всеки етап на класиране ученикът, който се е записал и след това е изтеглил документите си, не запазва мястото си.

Понятието " пази" се използва условно в смисъл, че няма как ученикът да " падне" под мястото, на което е приет на първо класиране. Обяснявано е сигурно хиляди пъти в темата, че ученикът или ще се придвижи нагоре по реда на желанията, или в най-лошия случай ще бъде прекласиран в същата паралелка.

# 963
Хората казваха, че се "пази" в смисъл, че ще се класираш пак на него, а не някъде назад, ако не мръднеш на по-предно желание. Ако си си подредил правилно желанията, нищо не губиш при участие във второ класиране, можеш само да спечелиш.

# 964
  • Пловдив
Няма как човекът да има две места едновременно  -едното - на което е класиран след първо класиране и второто - на което е преминал на второ. Щом е преминал на второ по-напред, първото отпада. Щом не е преминал по-напред - запазва си мястото само от първото класиране, понеже до друго не се е добрал. Лесно е.
Освободеното от него място от второто класиране остава като свободно за трето класиране.
така,де...аз това исках да си изясня...ама понеже масово другото се твърдеше, та сега ми светна Simple Smile
Лошото е, че много хора на опашката дошли за второ се стреснаха и върнаха заявленията, понеже и в началото не са мислили и не харесват по-горните желания.

# 965
Цитат
Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре
Разбира се. Запазва се мястото от първо класиране при второто само ако детето не е мръднало нагоре по желанията. Ако е, няма как да се запази мястото от първото, тъй като е удовлетворено негово по-предно желание и то се класира на него.

така, де ама аз сега го разбрах...тук и другаде навсякъде де тръбеше, че мястото се пази, независимо дали мърда или не...и аз не престанах да се чудя каква е логиката да е така, ама щом масово го трълдяха си замълчах.
                 Никой не е твърдял,че "мястото се запазва"...При подаване за второ НЯМА промяна на кандидатстващите и на баловете им - всичко е константа. Ако паралелката е с бал 400-350 например ,а детето ви е с бал 385 всички кандидатстващи за тази паралелка на 2-ро класиране са с бал по-нисък от този на последното /350/ .При освобождаване на място в тази паралелка може да влезе дете с бал под 350,ако това дете е имало по-голям бал то ще е прието още на 1-во класиране.Така,че вашето дете с бал 385 не може да бъде изместено от дете с бал по-нисък от минималния за паралелката и в този случай ,ако детето ви не отиде на по-предно желание отново се КЛАСИРА на същото място,на което е било прието.
                  Това е "запазването" на мястото.
                  При 3-то вече има промяна на кандидатстващите - желания,бал и т.н. и за това се поема риск.

# 966
  • София
На "Служебна бележка за резултатите от НВО след завършен 7. клас" имате ли изходящ номер и печат?

# 967
Ай стига с хвалбите за 2 пералня, че аз за там чакам
Никакви другарчета не сте
Аз се чудя как ще се отразят сменените срокове тази година, места от деца отишли в НГДЕК и АК ли само ще се освободят? Накъде другаде да се освободят места? Ще се освободят ли места изобщо, всички се записвате Sad

# 968
Аз се чудя как ще се отразят сменените срокове тази година, места от деца отишли в НГДЕК и АК ли само ще се освободят? Накъде другаде да се освободят места? Ще се освободят ли места изобщо, всички се записвате Sad
                  Аз,лично,хваля САМО сградата и материалното осигуряване.По другите въпроси си имам лично мнение,но не искам да коментирам.Отбелязвам,че комфорта на детето не се определя само от сградния и материален фонд. Yum

# 969
  • София
Хепи, дели ви 0,5 т от желанието! Вътре сте! Да му мислят тези, които чакат за 2т в СМГ, че там голямо струпване има... Stuck Out Tongue Winking Eye  Моля те, спри да се паникьосваш!
Вие не сте ли писали и другите паралелки, за които ти бях писала, че сте вътре още на първо класиране? Сега щяхте да чакате една идея по-спокойни...

# 970
  • София

Абе отдавна се чудя, защо на двете АЕГ казвате "перални"?

Ще се освободят места за 2 класиране от
- избрали АК
- избрали друго ЧУ
- НГДЕК (класирането излезе снощи)
- не зная дали има и др училища с отделен прием към МК, за които не са минали сроковете
- ученици от др. области, които нямат намерение да учат в София , но имат висок бал и са искали да пробват докъде биха им стигнали силите тук

Та има шанс, Happy, пожелавам ти първа да се похвалиш на 20-ти Simple Smile

# 971

Надписът...

# 972
  • sofia
Didia, правилно ли те разбрах, че някое от твоите внучета е ходило на курсове при учители от 1 АЕГ и те са го съветвали да се запише във 2 АЕГ, защото техните напуснали колеги били отишли там? Може би пропускам нещо...

# 973
Благодаря, от резервен вариант ни стана основен, а шока да не е приет беше голям.  Не сме написали всички паралелки, защото изрично отказа да пише няколко профила и аз съм се съобразила с желанието му. Дали съжалява в момента, не знам. И да съжалява, свирено е. Надявам се половин точка да падне и децата нагоре да се раздвижат Simple Smile достатъчно, да влязат в желаните места, и ние след тях. Притеснено ми е.
После ще почне драмата със средата, ДО и т.н....паникьорка съм си, знам. Сградата не е всичко, то е ясно! Колко дъвкахме сградата на ФЕГ...
Назад няколко хора в тази или друга тема са писали за езикови курсове за деца от АЕГ, но тази тема също сме я дъвкали. Четох стари теми за АЕГтата, не е идеално като навсякъде.

# 974
  • sofia
Happy, дай го по- хепи😀 Половин точка е нищо работа и ще се изпари на второ класиране, средата ще е страхотна и ДО никъде не е толкова хубаво, че да компенсира учене на място😉

Общи условия

Активация на акаунт