СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 433
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 005
От две години формално не съществува такова нещо като служебна бележка с оценките от НВО, тъй като резултатите са вписани в един достатъчно официален документ, наречен свидетелство за основно образование. В Наредба 10 са изброени необходимите за записване документи, д-р Кастрева също е публикувала официално съобщение и въпреки това тези бележки продължават да бъдат изисквани и издавани.

# 1 006
  • Sofia
Гледам, че повечето записвате заедно с децата.
Моето не е в Сф, нали няма да ми направят проблем, че съм без него?
Знам, че въпросът е патешки, но сроковете са кратки и ако поискат дете, няма да имам време да реагирам.

за ФЕГ пишеше, че записването е в присъствието на детето, а при заявление за 2 етап -  може и само родител...
не е имала определена роля при подаването, но отиде, защото се вълнува...
не вярвам да има проблем, ако е само родител..., важното е документите да са подписани.

# 1 007
  • Бургас
Гледам, че повечето записвате заедно с децата.
Моето не е в Сф, нали няма да ми направят проблем, че съм без него?
Знам, че въпросът е патешки, но сроковете са кратки и ако поискат дете, няма да имам време да реагирам.
При нас (в Бургас) със сигурност може и без детето. Няколко майки записаха децата си без те да присъстват, а на сайта на РУО Бургас има следното съобщение:

Дата: 13.07.2020 г. 13:07

Във връзка с увеличения брой карантинирани ученици и техните родители и запитване за начина на записване в неспециализираните училища за учебната 2020 - 2021 г. на места по държавен план-прием съгласно НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование Ви информирам следното:

Родителите на ученици, които са под карантина, упълномощават лице за записване/ подаване на заявление за участие във втори етап на класиране на ученика в училището. Упълномощеното лице представя в училището необходимите документи.

Упълномощените също ще отидат без децата, но може би всяко училище си има собствени изисквания, както е и с документите за записване.

# 1 008
за ФЕГ пишеше, че записването е в присъствието на детето,
Ясно, при нас не пише такова нещо на сайта.
Ще видя на място как е.
Благодаря за отговорите.

# 1 009
  • о`майна лунна нощ е
Докладвам за Пловдив.
Подадох заявление за второ класиране, без детето да е физически с мен.
На първо класиране е приет в Хуманитарната гимназия и ходих до нея. Голямо чакане обаче. Една комисия приемаше всичко. Бяха осигурили няколко места за попълване на документи, но като цяло ми отне 45 минути да влезна и оставя предварително попълненото ни заявление. В интерес на истината имаше доста хора отпред и повечето чакаха за записване, респ. имаше една камара бланки, които пишеха на място. Над 30 човека бяха, което разхвърляно за изчаканото време е по 3-4 минути отделени на всеки.

# 1 010
Здравейтеее! Как смятате с колко може да падне бала за второ класиране? Съпоставяте с колко е падал предните години ли? Итересува ме за ЕГ Иван Вазов - Пловдив (Руската). Девойката е с бал 421,5, дали ще падне толкова в паралелката с АЕ.
Някой може ли да разясни какви са всъщност тези иновативни паралелки. Интересува ме пак за същото училище. Четох в интернет, че миналата година такава е била паралелката с ФЕ. Рових се в сайта на училището и не мога да намеря, тази година кои ще са иновативните паралелки. След таз годишното ДО хич не ми харесва идеята за такъв вид обучение.
Ще падне.
Иновативни... Всички стават такива с ДО 😁
Модерна дума с не много пълнеж... Нещо като монтесоритата в градините.
Сега къде е приета?
В Английската с АЕ, което е второ желание. Руската е първо, на което тя много държи. Ако обаче и при нормални обстоятелства пак ще учат дистанционно и ще висят по цял ден на компютри и таблети, направо да се записваме в Английската.

А какви са ви съображенията да изберете първо Руската? Аз бих ги подредила по обратния ред.

# 1 011
Хепи, имам да те черпя! Много е готино като очакваш бая вехта сграда и неоправна администрация. И изведнъж се изненадваш приятно Simple Smile. Старичка е сградата, но не е нещо фрапантно, особено отвътре. Записването става много бързо, всички бяха много любезни. А жената на входа и през маската й личи, че се усмихва като ти говори.
За нас одисеята свърши по възможно най-добрия начин. Успех на всички останали! Ще ви следя, не си тръгвам, ако така звучат последните изречения Simple Smile.

# 1 012
Ааа не си видяла двора Joy

# 1 013
  • София
Тази бележка с резултатите не знам как не ги е атакувал някой родител-юрист. Та там има паролата на детето, не разбирам защо е нужна на тази бележка и откъде накъде трябва да я дам на училището. Точките ги има на дипломата, а профилът на детето си е негов и не следва да го предоставям на което и да е училище. НГДЕК я искаха електронно, пратих я сканирана и с посивена парола. Класирали са детето без проблем.

Сега пък сме в тежка дилема м/у НГДЕК и ЧАГ "Иван Апостолов", много е далече НГДЕК, след нея е само табелата за Белград. Ще освободим мястото в 133 ФЕ/РЕ.

# 1 014
И ние днес се записахме.
Директорът приемаше заявленията.
За нас сагата приключи.

Успех на всички!

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 21:19 от Biserka_a

# 1 015
Силно започвам да завиждам на групата за ФЕГ. Жалко, че въобще не беше в полезрението. Така ми се иска да се образува такава група и за 31-во. С една мама вече се запознах онлайн, чакам още. Ние сега ще ходим да се записваме , щерката ще дойде с мен от любопитство.

# 1 016
  • София
И ние се записахме.Наистина сградата на 18-о е ракзошна.Няма как да  останеш безразличен към обстановката.Бяха много любезни.Засякохме една девойка от същия клас преди нас, която се записваше, но в суматохата и зад маските забравихме да се запознаем.Аманда, забравих да попитам за  момчетата като бройка.Това, което казваш ти като цифра за целия випуск ли е?Искат и копие от акта за раждане, който не носих.Тия дни ще го представим допълнително.Еми- това е.Нека ваканцията започне сега!

# 1 017
Абе, не знам как звучат думите на Happy за ФЕГ, ама изпрати една трета от форума там.

# 1 018
А представи си ако почна да ги хваля Joy

# 1 019
  • столицата
Ако някъде много решат, че държат да присъства и детето, вземете едно назаем.

Общи условия

Активация на акаунт