СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 178
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 110
Да, в чуденка съм да пробваме ли второ класиране, а по-горните ни желания са само 2АЕГ.
В НТБГ има втори език от догодина, обаче рандъм - както приеме педагогическия съвет. Вариантите са немски, френски или руски.
От 11 клас първия изучаван език е вече тясно профилиран - тоест финанси. Това е плюс.
Имат доста бизнес комуникация часове. Не знам какво влагат в гръмкия термин обаче.
Математиката учудващо не е с крайно завишени часове, което очаквах.

# 1 111
При нас на място не са взимали размери, но препоръчаха още тази седмица да отидем до фирмата да купим униформи. Трябваше и декларация да подпиша, че ще осигуря униформа на детето. Интересно ако учат ДО , защо да купувам униформа.

Статус "записан" фигурираше още на обяд  - записана е към 10.30 ч. в тетрадка.

# 1 112
При нас на място не са взимали размери, но препоръчаха още тази седмица да отидем до фирмата да купим униформи. Трябваше и декларация да подпиша, че ще осигуря униформа на детето. Интересно ако учат ДО , защо да купувам униформа.

За да можете да си я показвате на екрана и да изпитвате съпричастност към общото дело.

# 1 113
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам, опитвам се да се ориентирам по плановете, има факултативни часове, оставам с впечатлението, че ще могат да се избират да са по ОПП. Не знам дали и на място ще могат да ми кажат какво ще се случва в 11 и 12 клас. Иначе са обявили, че по време на записването ще има щанд с униформи, може да се купят направо или да се поръчат. Похвално, че са се организирали толкова бързо, а и така ще им е ясно кои деца са "сигурни" в избора си.

# 1 114
  • София
Отчитам се и аз с едно записано дете - Николета в СМГ с АЕ, което и беше и първото желание. Там следващите пет години изглеждат ясни. Записала се е и без документа за резултатите от НВО, тъй като така и не успя да го отрие Simple Smile
Утре ще ходим да подадем документи и за второ класиране за Ваня в 125-то и другият понеделник вече ще има малко повече яснота. Извадих минималните балове дотук за всички подадени заявления за нея, сравних ги с нейният бал и очакваните спадове спрямо миналата година за второ и резултата е че има шанс само за 127-мо двете нови паралелки - природни науки и математическата, както и евентуално НФСГ - Търговия НЕ , дуална, като тя е по-напред от другите две паралелки. Второто и желание е в 127-мо с НЕ като миналата година има обявени 3 свободни места преди четвърто класиране. Тъй като ще имам възможност да я запиша до четвърто някъде при сестра и в СМГ мисля, че можем да си позволим и да рискуваме и с четвърто дори. Имаме малко по-голям избор и свобода благодарение на сестра и.

# 1 115
Здравейте,

По молба на дъщеря ми Лора направих група във Фейсбук за бъдещите осмокласници в Първа АЕГ - София. Идеята  й е децата да се запознаят още преди началото на учебната година. Ако някой иска да се присъедини, групата е Първа АЕГ - 8 клас 2020/2021.

# 1 116
Интересно ако учат ДО , защо да купувам униформа.

За да можете да си я показвате на екрана и да изпитвате съпричастност към общото дело.
В 7-ми клас само учителката се показваше, те си дремеха по леглата в полусънно състояние, аудио също се включваше уж само при изпитване, но от време на време разни папагали вземаха думата.

# 1 117
На всички Мами,здравейте!Днес подадохме заявление за второ класиране.Приети сме в 127СУ.НФСГ ни е по-горно желание и ни делят 6т от желаната специалност.Моят син току що реши,че иска да си остане в 127СУ.Мн му харесвало училището и портиерът с арт шалче,който ни посрещна днес.Ще полудея от тоя пубер.Та въпросът ми е,мога ли да оттегля заявлението за второ класиране и директно да се запишем?

# 1 118
Интересно ако учат ДО , защо да купувам униформа.

В 7-ми клас само учителката се показваше, те си дремеха по леглата в полусънно състояние, аудио също се включваше уж само при изпитване, но от време на време разни папагали вземаха думата.

Сега ще е по...- иновативно - ще се гледат всички, да се знае поне кой присъства и най-вече - има ли упрятен вид.

# 1 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Aila, браво за Николета. Мисля, че на 3 и 4 класиране и Ваня ще успее да се предвижи в желанията си. Според мен е по-добре всяка да върви по своя път. Не искам да съм на мястото на Ваня в тази ситуация и все да ме сравняват със сестра ми. Извинявай, че изобщо взимам отношение, вие ще си прецените по-добре.

# 1 120
На всички Мами,здравейте!Днес подадохме заявление за второ класиране.Приети сме в 127СУ.НФСГ ни е по-горно желание и ни делят 6т от желаната специалност.Моят син току що реши,че иска да си остане в 127СУ.Мн му харесвало училището и портиерът с арт шалче,който ни посрещна днес.Ще полудея от тоя пубер.Та въпросът ми е,мога ли да оттегля заявлението за второ класиране и директно да се запишем?
По-скоро не, но се обадете в училището и говорете с директорката, може да направят изключение.

# 1 121
  • София
Мили дами,

Незнайно защо, съм супер спокойна. Както вече ви споделих, моята девойка с бал 311 не е класирана никъде. Въпросът ми е, ако следващият понеделник профилът й в МОН генерира същото съобщение,  следва да подадем заявление за трето класиране, да пиша ли в него повече училища /дори и в момента, кандидатстваме и за паралелки в нейния балов сегмент/? Тя дори снощи ми звънна да ми каже, че има 1206 некласирани и тя= 1207. Разтревожена е да не остане без училище.
Познато дете е с бал 492. Ще отиде на второ касиране, въпреки че още от самото начало са взели решение, че ще учи в частно училище.

# 1 122
  • Пловдив
Гина, пишете училищата, в които има обявени свободни места. Колкото повече, толкова по-добре - според мен.

# 1 123
Здравейте!
Благодаря за споделената информация, таблици, предположения, опит! И ние днес се записахме във 2 АЕГ, желая много успехи на всички дечица!

# 1 124
Ние се надяваме на италиански в Руската в Пловдив. Това че са едносменен режим е голям плюс, а и само там има италиански в Пловдив. Какви са прогнозите - дали ще падне бала с 3-4 точки на второ класиране в Руската?
Ако са ви само 3-4 точки - там сте.
Ако имате по-предни желания, може да го прескочите това...

Общи условия

Активация на акаунт