СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 204
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 095
И ние днес се записахме, не ни дадоха нищо, сега като погледнах в сайта на МОН, вече излиза, че е записан.

# 1 096
  • София
На нас ни написаха входящ номер на заявлението и ни го копираха, в ТУЕС. Обаче в системата още не е отразено. Надявам се да няма гафове. И да има, до 17-ти има време да сигнализираме.
Мога да си отдъхна, делят ме едни има няма 12 години от трети сблъсък с парния влак, наречен Седми клас.

# 1 097
И аз я записах днес в 1 АЕГ. Нужните документи за там са:

1. Свидетелството за завършено основно образование;

2. Служебна бележка за оценкитв от НВО;

3. Заявление - попълва се на място;

4. Справка за родителите - попълва се на място.

Дадоха ми служебна бележка за записването. В системата още не е подадена информация и стои статус на незаписан. Явно ще ги подадат накуп в края на деня.

# 1 098
На нас ни написаха входящ номер на заявлението и ни го копираха, в ТУЕС. Обаче в системата още не е отразено. Надявам се да няма гафове. И да има, до 17-ти има време да сигнализираме.
Мога да си отдъхна, делят ме едни има няма 12 години от трети сблъсък с парния влак, наречен Седми клас.

Про нас няма време за отдих: втора серия е догодина, а трета след още 3 години.

# 1 099
Здравейте, съжалявам че скачам така в темата, но нямам време да чета. Ако е приет ученика на първо класиране, но на последно желание, къде трябва да подаде документи за второ класиране?
На място в училището или отново през сайта на МОН.
Съжалявам, че е такъв въпрос, но трябва да разбера възможно най-скоро и нямам време да чета всичко, а никъде не намерих ясно обяснено.

# 1 100
В училището, в което е приет.

# 1 101
Значи отива на място, за да подаде заявление за второ класиране в друго училище?
Благодаря за бързия отговор.

# 1 102
Ние се надяваме на италиански в Руската в Пловдив. Това че са едносменен режим е голям плюс, а и само там има италиански в Пловдив. Какви са прогнозите - дали ще падне бала с 3-4 точки на второ класиране в Руската?

Днес с баща му са подали заявление за второ класиране в ПГЕЕ в Пловдив, където е класиран на второ желание Програмиране. Висяли са 40 минути на опашка, която се оказало, че е за взимане на размери за униформи 😁 После са свършили работата за две минути в правилния кабинет.
Вече е отразен в системата като заявил второ класиране.

За ЕГ Бертолт Брехт в Пазарджик, по мое време много и се носеше славата, учехме сериозно езика, имахме в класа и деца от София, Пловдив и Стара Загора. Сега няма представа как е положението.

# 1 103
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да попитам за лично мнение - НТБГ банково с английски или Втора АЕГ бихте предпочели?
Не познавам добре плановете, ясно, че ще е субективно...

И аз съм в същото чудене, с уговорката, че ако се пробваме за 2 АЕГ ще е на 4 класиране, евентуално. Вече започвам да размислям, защото детето много иска в НТБГ, а 2 АЕГ е повече мое желание. Сега реших да прочета по-подробно сайта на НТБГ и научих доста неща. Моята девойка иска да се ориентира към бизнес, икономика и явно неслучайно я тегли към НТБГ. Ето тук може да се види подробно историята и развитието на гимназията - https://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/N … istory_2018_1.pdf
 Видях, че имат съвместен проект за Банково дело с Френски с Франция и учат 4-5 от специалните предмети на френски език, а ние сложихме тази паралелка доста по-назад и вече я подминахме. Прочетох, че учениците участват в много извънучилищни събития, като това например - https://www.ntbg.bg/bg/page/nyu-york-2018 , а Ема иска да участва в точно такива мероприятия. Остава моето колебание за 2 АЕГ, която съм си харесала отдавна.

# 1 104

Участието за второ класиране се отразява в системата, така ли?

# 1 105
Някаква идея кога се променя статусът на "записал се"?
Вероятно щом свърши работното време на комисията по записване в съответното училище.

# 1 106
  • София

Участието за второ класиране се отразява в системата, така ли?
Нямам идея за второ класиране дали се отразява, ние записвахме директно.

# 1 107
  • Sofia
Да попитам за лично мнение - НТБГ банково с английски или Втора АЕГ бихте предпочели?
Не познавам добре плановете, ясно, че ще е субективно...

И аз съм в същото чудене, с уговорката, че ако се пробваме за 2 АЕГ ще е на 4 класиране, евентуално. Вече започвам да размислям, защото детето много иска в НТБГ, а 2 АЕГ е повече мое желание. Сега реших да прочета по-подробно сайта на НТБГ и научих доста неща. Моята девойка иска да се ориентира към бизнес, икономика и явно неслучайно я тегли към НТБГ. Ето тук може да се види подробно историята и развитието на гимназията - https://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/N … istory_2018_1.pdf
 Видях, че имат съвместен проект за Банково дело с Френски с Франция и учат 4-5 от специалните предмети на френски език, а ние сложихме тази паралелка доста по-назад и вече я подминахме. Прочетох, че учениците участват в много извънучилищни събития, като това например - https://www.ntbg.bg/bg/page/nyu-york-2018 , а Ема иска да участва в точно такива мероприятия. Остава моето колебание за 2 АЕГ, която съм си харесала отдавна.
Щом нейните наклоности са такива, записвайте НТБГ. Имаме много близко дете, завърши там миналата година. Страшно доволна, много й харесваше средата, предметите, имаха реални обучения. Английски донаучи добре, приеха я една година по-рано в УНСС.

# 1 108
Ние се надяваме на италиански в Руската в Пловдив. Това че са едносменен режим е голям плюс, а и само там има италиански в Пловдив. Какви са прогнозите - дали ще падне бала с 3-4 точки на второ класиране в Руската?

Днес с баща му са подали заявление за второ класиране в ПГЕЕ в Пловдив, където е класиран на второ желание Програмиране. Висяли са 40 минути на опашка, която се оказало, че е за взимане на размери за униформи 😁 После са свършили работата за две минути в правилния кабинет.
Вече е отразен в системата като заявил второ класиране.

За ЕГ Бертолт Брехт в Пазарджик, по мое време много и се носеше славата, учехме сериозно езика, имахме в класа и деца от София, Пловдив и Стара Загора. Сега няма представа как е положението.
honey, много благодаря!🌷

# 1 109
Какво ли стана с Недко? Жалко, че майка му спря да ни информира. Имаше потенциал.

Подадохме за второ класиране. Има входящ номер и е отразено в системата.

Общи условия

Активация на акаунт