СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 159
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Гледам вече има хубав почин за ФБ група на приетите в 2-ра АГ, да си направим и на ТУЕС?

Спретнах групата ТУЕС - осмокласници 2020/2021 - https://www.facebook.com/groups/269346221037711/
Пуснах заявка.

# 1 201
  • София
Звънче, честито! Много късмет на детето!

# 1 202
  • София
Моля ви, каже те ми каква е разликата между ИУЧ и ФУЧ?
Задължително ли е, ако в заявлението за записване има 3 бр. ИУЧ да се избират и трите, или ако има 2 бр. ФУЧ да се избират и двата?

# 1 203
  • София
Ох, без крака останах днес. Обиколихме три училища. 35-то, където е приет, за да подадем заявление за второ класиране/ не бях виждала отдавна училище което не е реновирано отвън, като изключим училищата в стари сгради - архитектурни паметници/, 133 - то, което аз лично предпочитам и френската. Навсякъде бяха много любезни и ни пуснаха да разгледаме. Дадоха ни входящ номер в 35-то.

# 1 204
Моля ви, каже те ми каква е разликата между ИУЧ и ФУЧ?
Задължително ли е, ако в заявлението за записване има 3 бр. ИУЧ да се избират и трите, или ако има 2 бр. ФУЧ да се избират и двата?
Би трябвало от самото заявление да става ясно. Предвид броя на часовете за ИУЧ в осми клас в различните рамкови учебни планове, едва ли трябва да изберете и трите. ФУЧ изобщо не е задължителен, дори няма оценка, но изберете ли, трябва да се посещава. Може да се окаже полезно по отношение на хорариума, но по-скоро за втори гимназиален етап.

# 1 205
Днес при записването на младежа в НТБГ ни обясниха, че е задължително да се взема лятната униформа, а за после и зимната. Особено за 8 клас държат на униформите. Много удобно са го направили, че можеш да пробваш и да си вземеш ако има размер или да ги поръчаш. Всичко става много бързо. Изненадахме се, че ще имат часове волейбол, но няма друг избор. Не му е от любимите спортове, но там искаше да учи и сега ще трябва да си го играе.
Късмет на чакащите второ класиране, а на записалите се да си намерят истински приятели и да останат доволни от избора си на училище.

# 1 206
Младежът само спорт трябваше да избира измежду футбол, баскетбол, волейбол и още нещо имаше. Избра волейбол. Аз бях в потрес. Дори не съм сигурна дали някога въобще е играл волейбол. Досега в училище играеха футбол или баскет. ИУЧ , ФУЧ и подобни не е избирал. Явно това остава за септември. Каза и че учебници вече си е договорил от приятел, който изкара осми клас в същата паралелка.

# 1 207
  • у дома...
Записахме се днес в 30-то ИЕ/АЕ/БЕЛ. Много ни хареса училището. И учителите, които приемаха документите. Девойката е още по-щастлива! Оххх, отдъхнах си!

# 1 208
  • Варна
Здравейте Simple Smile Отдавна ви чета и искам да благодаря на всички, за съветите и всеотдайността!
Успех на всички дечица!

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 21:03 от Andy33

# 1 209
Аз влизам само с бърз коментар по повод обсъжданата служебна бележка с резултатите от матурите. Просто днес разбрах защо е необходима.
Списъците, с които разполагат в училищата, нямат имена. Имат само входящ номер и бал. Името се попълва при записване. А входящият номер го няма в удостоверението за завършено средно образование. По бележката сравниха номера и това, че името в бележката съвпада с името в останалите документи. Та, не знам дали е отпаднала, както някой спомена преди дни, но определено си има функция тази бележка при записването според мен.

# 1 210
  • София
Здравейте,
Днес подадох заявление за второ класиране в НЕГ. Не ми дадоха входящ номер и ми е много притеснено. Има ли някой друг подал заявление днес в НЕГ? Дадоха ли ви входящ номер?

# 1 211
Аз влизам само с бърз коментар по повод обсъжданата служебна бележка с резултатите от матурите. Просто днес разбрах защо е необходима.
Списъците, с които разполагат в училищата, нямат имена. Имат само входящ номер и бал. Името се попълва при записване. А входящият номер го няма в удостоверението за завършено средно образование. По бележката сравниха номера и това, че името в бележката съвпада с името в останалите документи. Та, не знам дали е отпаднала, както някой спомена преди дни, но определено си има функция тази бележка при записването според мен.
Входящият номер го има и на служебната бележка, удостоверяваща мястото на явяване на изпитите.

# 1 212
  • у дома...
В 30-то списъците си бяха с имена.

# 1 213
В нашето училище си имаха пълен списък с имената по паралелки.
Служебната бележка изобщо не са я гледали. То не сме се и легитимирали. Кой си ти? В.Н. Търси го по списъка и го отбелязва. Обаче не разбрах списъкът по каква система беше организиран. Не беше нито по бал, нито по азбучен ред.

# 1 214
Аз влизам само с бърз коментар......
Входящият номер го има и на служебната бележка, удостоверяваща мястото на явяване на изпитите.
Така е. Предполагам, ако някой няма служебна бележка с резултатите от матурите, може да пробва да запише с тази за явяване. Но преди два дни дискутирахме въпроса и една дама сподели мнение, че било нелепо да искат служебна бележка, защото оценките от матурите ги има в удостоверението. Просто споделям, че бележката е необходима не заради оценките, а заради входящия номер. Който не е вписан в удостоверението.

Ston, може би всяко училище само решава каква информация да подаде на записващите. Не знам. Все пак, ако училището е записало служебната бележка като необходим документ, е добре записващите да имат едно на ум, че може наистина и да трябва. В някои училища не искат такава служебна бележка. Но в някои искат.

Общи условия

Активация на акаунт