СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 094
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Напълни ми сърцето това девойче....прекрасна....

# 1 546
  • София
Хубава, хубава Неда! Хубаво е да си млад, хубав и талантлив! Grinning

# 1 547
  • София
Didia, много хубаво и талантливо девойче! Flowers Rose

# 1 548
  • София
Страхотен глас има. Напълни ми душата.

# 1 549
  • Sofia
Страхотна ти е внучката, Didia:hugs:

# 1 550
  • София
Разкошно дете! Хубаво и талантливо. Да ви е жива и здрава, Дидиа. А кой пее в дует с нея? Също ми хареса.

# 1 551
Прекрасна Неда! Браво!

# 1 552
Разкошно дете! Хубаво и талантливо. Да ви е жива и здрава, Дидиа. А кой пее в дует с нея? Също ми хареса.
                     С нея пее чичо и! На зет ми брат,който е артист в Малък градски театър "Зад канала".
                     Благодаря ви,момичета,за топлите думи.Тук тя изглежда по-голяма ,а е дребничка и слабичка. Yum

# 1 553
Дидиа, страхотноа ти е девойката! (егати, телефонът те прекръсти първо на Sofia, после на Дидка 😂)
Явно детето си има интереси, има и талант, да си следва сърцето.

# 1 554
  • София
Страхотна Неда!!!! По повод талантите се сетих за извънкласните дейности.Нв зная какви предлага училището и дали се ползват? И за спорт никой не ни е питал нищо....Абе-намирам си теми за размисъл

# 1 555
22- ро с испански е супер, вижте резултатите от олимпиадите. Често са и по- напред от испанската. Ако детето има влечение към езици, бих избрала 22- то. Ако пък искате професионална насоченост, другото.
Didia, право си е детето  Heart Eyes Надали има по- красиво училище
Много благодаря за отговора.Ние в крайна сметка, отидохме  и подадохме заявление за второ класиране . Моята дъщеря знаеше още в началото на учебната година, че иска да влезе във ФЕГ. След нея каза , че държи и на 22-ро.  За френската  е ясно, няма абсолютно никакъв шанс. След като излязоха резулатите и видяхме какво е положението, тя каза ок , 22 си остава за нея като желано. И днес след подаването на заявлението ми каза,, Добре, че не позволих да ми промените желанието и мнението'' .Simple Smile
С какъв бал сте? И в коя паралелка на 22-ро сте приети?

# 1 556
  • София
Чета ви разсъжденията и прогнозите за бъдещето на децата, които ми харесват и припознавам в голямата си част, и нямаше как да не направя паралел със същите вълнения на нашите родители. Признавам си, радвам се какъв прогрес в положителна насока сме направили от тогава.

Аз завърших, братче, агрономия –
пратиха ме в село в АПК-то.
Но напуснах и сега какво ми е –
с чейндж се занимавам цяло лято.

Аз завърших висша математика
с диплома ей толкова голяма.
В някакъв си НИПКИРЕ ме пратиха,
но сега съм барман в „Панорама“.

Припев:
Бизнес, бизнес, ширпотреба –
диплома не трябва, братко!
За да си живееш днеска сладко,
занаят захващай, братко.

Лекарите карат Кооп-таксита,
биолози ни поправят печките,
синоптици мият ни колите,
а физици в цирка решат мечките, мечките!

# 1 557
  • София
Това, че хората, завършили в чужбина са по-пробивни си е също клише от което страдат децата, решили да останат да учат тук. Аз имам и примери :на близки познати детето завърши Публични  Комуникации в ЮК. Върна се, обаче иска да се занимава с маркетинг. Кандидатства наравно с деца, завършили М
маркетинг в България и добър английски, ама предпочитат нея. Защо??? Заради печата ЮК на дипломата. Друг близък завърши в ЮК, Лийдс, програмиране (никак не е доволно детето от обучението там, но това е друга тема), работи 1 година, върна се, още преди да си дойде си беше намерил високоплатена работа в сферата. Не е пробивен, нито напорист... На други познати детето завърши същото тук, една идея по-бавно и по-лошо платена работа намира. Разбира се, в сектора гладът за кадри все още съществува и е малко размито. Вземат дори и хора, които не са учили програмиране (имам и такова близко момче, и то завърши в чужбина, но маркетинг, сега учи право в България, но работи като програмист. Средното му е ЕГ. Той си е пробивен наистина, с и без висшето в чужбина, де). С две думи, чуждата диплома все още дава огромно предимство, независимо от сферата, в която е получена. Но все пак в 7 клас да говорим за висше, като не се знае дали ще искат въобще... На моята приятелка сина завърши МГ Пловдив миналата година паралелката с английски, успех над 5, и какво... Не иска да учи висше, не иска да работи, иска да стане богат някак си. Умен е, знае език и математиката му се отдава. Дали майка му преди 5 години си е мислила, че завършвайки МГ детето ще си остане със средно образование и безработен? Едва ли. Не казвам, че няма време да се поправи, но...

Според мен хората завършили в чужбина като цяло имат по-голям житейски,  социален и междукултурен опит, което се цени от работодателите.

Този пример го даваш за 2ри път и всеки път докато го чета и си мисля,  че ако детето е поставено пред избор - или учиш или работиш, защото спирам да те издържам, няма да чака да забогатее от въздуха. Не можем да ги накараме да учат на сила, но трябва да се научат да носят отговорност за действията и бездействията си.

# 1 558
  • София
Момичета, помогнете със следния въпрос (знам, че не е тук мястото на този въпрос).
Има ли тема на 164 Испанска гимназия?
Скрит текст:
имам учебници от 164 гимназия, които са купувани от библиотеката на 164 (копия са), но от 2011 година. Мога ли на някой да ги дам, че ми е жал да ги хвърля на боклука..., но май така ще стане

# 1 559
  • София
                     С нея пее чичо и! На зет ми брат,който е артист в Малък градски театър "Зад канала".
                     Благодаря ви,момичета,за топлите думи.Тук тя изглежда по-голяма ,а е дребничка и слабичка. Yum

Много е нежна и  със страхотно излъчване. Да ви е жива и здрава и много успешна "японката".

Общи условия

Активация на акаунт