СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 101
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 530
  • sofia

Явно не си ме чела до сега внимателно,защото поне на 100 места казах,че голямата ще е 12 клас и става дума за кандидатстване през 2015.Тогава такъв съвет ни дадоха точно от 1 АЕГ.Там ходеше на курсове по БЕЛ и МАТ.
Didia, може би има някакво леко разминаване, защото в 1 АЕГ се провеждат курсове от школа "Междучасие". Не съм чувала 1 АЕГ да организира курсове за подготовка за НВО на седмокласници, така че да съветват някого да отиде при конкурента. Но всеки с късмета си.

# 1 531
Това, че хората, завършили в чужбина са по-пробивни си е също клише от което страдат децата, решили да останат да учат тук. р
                  Напълно подкрепям мнението за клишето.Веднага мога да дам пример с двамата ми племеници.И двамата бяха луди по самолети и подобна техника.На единият бащата беше един от най-добрите ни специалисти по радио-локационни съоръжения и може би малкия покрай него знаеше много неща и си мечтаеше за подобна специалност.Другият явно от филмчета и картинки се влюби в самолетите.Двамата обаче кандидатстваха една и съща специалност в БГ.Този с филмчетата изкара на изпитите оценки над 5.90,другият - 3.50.Е,какво стана - първият завърши авиотехника и след това РВД,при това работеше в една от известните компютърни компании за да разполага със собствени пари.Сега е един от най-добрите на софийското летище.Другият замина да учи в Германия и до сега....няма данни за успешна реализация.За жалост майка му почина преди 2 години и бащата изобщо не знае къде е и какво прави.Говори се за диплом,но...и за извънземни се говори. Yum
                 Така,че моето убеждение е ,че който си е кадърен,упорит и знае какво иска няма проблем с реализацията и няма значение къде е завършил.

# 1 532
  • Пловдив
Дидиа, благодаря за споделеното мнение. Аз, честно казано, тайно и в мечтите си искам набора да е РВД. 🤣🤣🤣🤣 Поздраления за детето, избрало да се развива в тази посока, много е трудно и се иска голяма психическа издръжливост, но е прекрасна професия. Браво!

# 1 533
Didia, може би има някакво леко разминаване, защото в 1 АЕГ се провеждат курсове от школа "Междучасие". Не съм чувала 1 АЕГ да организира курсове за подготовка за НВО на седмокласници, така че да съветват някого да отиде при конкурента. Но всеки с късмета си.
                 Записа я майка и и изобщо не съм се интересувала дали е школа "Междучасие" или курс на 1-ва.Знам само,че преподавателите по БЕЛ и МАТ още преподават в 1-ва. А дали са и преподаватели в "Междучасие" - не знам.Знам и кои преподаватели от 1-ва са се преместили във 2-ра,но за мен няма особено значение,защото за един може да са прекрасни,а за друг-не! Казах,че с една учителка имаше проблем,но може тя за другите деца да е била идеалната,но аз се интересувам от моето и как се чувства то.Може да е егоистично разсъждението ми,но си мисля,че всеки се интересува от детето си , а не от проблемите на други деца.Разбира се ,ако не рефлектират върху неговото.
                И като виждаш и тук на първо място е проблемът за собственото дете,но това не пречи да си съпричастен и добронамерен към всички останали.

# 1 534
  • София
Днес имах много работа и нямах време да влизам, но сега попрехвърлих и се зачудих дали съм в седмокласната или в дванадесетокласната тема? Университети, стратегии и т.н. Става въпрос за 13-14 годишни деца все пак. Факт профилите ще имат значение при тях иза това аз лично много се радвам, че като цяло не се избират още сега, а в края на 10 клас. Поне при повечето гимназии е така.
Звънче, ще намери готини приятели твоето момиче в АК., не се притеснявай. Важното е, че е успяла да сбъдне мечтата си и това е най-важното.  Защото няма нищо по-хубаво от усмивката и удовлетворението на собственото ти дете. Искрено пожелавам успех на вече записалите се деца и късмет на чакащите второ класиране.

# 1 535
  • София
Mислех, че сме в темата за кандидатстване след 7 клас, а то какво било. Планове за висше кроят някои. И набор 2001 имаше планове, ама как се извъртяха нещата само за 3 месеца. И не говоря само за кандидатстване в чужбина. И съм съгласна с мнението, че завършилите в чужбина ги взимат от раз, е клише. Доста завършили тук се реализират успешно навън.

# 1 536
  • sofia
Didia, благодаря ти за информацията, в момента ми е доста полезна. Може ли да кажеш кои са тези учители по БЕЛ и МАТ от 1 ЕАГ, които са водили курса? Ще ми бъде от полза и кои са се преместили, ако искаш да споделиш.

# 1 537
Ей ме на и мен тук. Не съм чела назад и не знам кой къде е приет, но честито на всички успели на първо класиране и късмет на тези, продължаващи с второ.
Митко е приет по второто си желание след ФЕГ – 133 СУ, френски и руски. Ще участваме и на второ като чакам с нетърпение да видя колко е минималния бал на момчетата и има ли шанс. Така или иначе съм доволна и той, и аз и дори и да не стане във ФЕГ, 133-то много ми допада, а и имам добри отзиви за френската паралелка там. Поуспокоих се поне на този етап!
С какъв бал сте?
[/quot.
Здравейте, детето е прието на първо класиране ,,в 32ро у-ще, ае + не,,но 133то  му е предпочитано желание, ае+ре и затова подадохме за второ, .Бал 403,момче, за ае+ре мин.бал на първо кл.е 410.5, а за фр+ ре -386(това за 133то), за Фег не съм запозната, не ни е в желанията. Дано съм била полезна и УСпех желая!

# 1 538
  • София
Didia, благодаря ти за информацията, в момента ми е доста полезна. Може ли да кажеш кои са тези учители по БЕЛ и МАТ от 1 ЕАГ?
Аз знам за Кирил Тодоров - БЕЛ. Един от най-именованите преподаватели в 1 АЕГ, но моето дете нищо не попи от него. Подозирам, че яко е спал в часовете по БЕЛ в Междучасие. Joy

# 1 539
Mислех, че сме в темата за кандидатстване след 7 клас, а то какво било. Планове за висше кроят някои. И набор 2001 имаше планове, ама как се извъртяха нещата само за 3 месеца. И не говоря само за кандидатстване в чужбина. И съм съгласна с мнението, че завършилите в чужбина ги взимат от раз, е клише. Доста завършили тук се реализират успешно навън.

Клише е, подкрепям.

Като живяла 1/3 от живота си извън БГ, искам да споделя впечатлението, че най-трудна е реализацията в БГ. Всеки, който се е реализирал успешно в БГ, много успешно се реализира И в чужбина. В този смисъл, за мен е важно детето ми да може да се реализира в БГ, извън нашата мила родина е много по-лесно да постигнеш нещо.

Ще застъпя и едно много непопулярно мнение - АК е абсолютно излишен разход, освен ако твърдо не е решено от родителското тяло детето да учи (и да бъде издържано) в САЩ. Децата се подготвят за различни условия на социум и труд. Една АЕГ (ако езикът е целта) е отлична алтернатива.

За протокола - не сме нито в АЕГ, нито в АК - просто споделям впечатления.

# 1 540
  • Отвъд алеята зад шкафа
Когато моето дете кандидатстваше мин година, той и много негови съученици се ръководеха и от профилите(за профилирани училища), както и за професиите в проф паралелки. Истината е, че докато не дойде ред 2003 набор да се изправи пред кандидатстване, нищо не е предвидимо.
Разсъжденията, че тъй като кандидатстващите в България са по-малко от вузовете, то всеки прием би бил безпроблемен, според мен са малко... в сферата на вероятностите. Докато не е ясно "черно на бяло", няма как да се знае. Обаче на база дадености, може да се напрови реалистична прогноза..
Да кажем, медицина. Знае се, че традиционно това е високобалова специалност. И така, X, завършва ЕГ, какъвто и да е език с профили БИОЛОГИЯ, , ХИМИЯ. Друго дете завършва с мат и ИТ. Произволен пример. Ами няма как една високобалова университетска специалност да ги сложи "на равна нога", просто не е реалистично. В балообразуването едва ли равностойно ще участват оценките от първи и втори гимн етап, това би обезсмслило изцяло идеята на профилите във втори гимназиален етап. Но все пак, докато не завършат 2003, нищо не се знае. Което пък не пречи поне да се прогнозора с доза реализъм.

Иначе наистина е рано на 14 за университети, но не е рано да се направи преценка какво едно дете учи със страст и увлечение, какво-защото нечии очаквания са такива и какво-защото махалата или приятелският кръг е казал.

И последно--моята сфера е подчертано хуманитарна. Колегите около мен са на сериозна възраст и добре реализирани. От чисто любопитство мин година направих покрай кандидатстването на сина ми своеобразно интервю с 3-ма завършили МГ. как са се преорентирали. Искрените им отговори:
-Бях приета в Немската(в годините на отделни изпити), но реших, че няма смисъл да уча година повече
-Исках да кандидатствам  в "Немската", но баща ми се противопостави и каза, че в МГ е по-перспективно
-Бях приета в АЕГ, но всичките ми приятелки отидоха в МГ и затова

Дали тези "деца" към 14 си година не са имали яснота за желания и възможности, дали чак след средното са се завъртели в друга посока, не е трудно да се прецени. "Децата" към момента на "интервюто" бяха на 40+-50+ Joy

Докато основната тежест е в изпита по Биология и Химия в самия университет, то оценката по двата предмета от дипломата е просто проформа необходимо условие за участие в класиране ( както при мен - искаха просто оценка от дипломата). Ако МУ реши, че приема само по оценки от диплома ( което не вярвам да стане някога), тогава може да има значение дали са от 10 клас, или.от 12 клас.

# 1 541
  • София
След като вече имаме яснота с датите на записването, току-що резервирах моренце Stuck Out Tongue Swimmer Nature Sunrise .

# 1 542
Didia, благодаря ти за информацията, в момента ми е доста полезна. Може ли да кажеш кои са тези учители по БЕЛ и МАТ от 1 ЕАГ, които са водили курса? Ще ми бъде от полза и кои са се преместили, ако искаш да споделиш.
                Съвсем умишлено не цитирам имена.Вече казах,че нашето мнение може да е едно,но другите да не са на същото и за това не искам да създавам предварителна нагласа относно качествата на конкретни хора.Това от личен опит - бяхме настроени доста негативно спрямо един човек,но се оказа,че сгрешихме.Точно този човек ни оказа неоценима подкрепа в необходимия момент.
               И малко да разтоварим напрежението! Yum
               За тези,които биха се отклонили от темата и .... спам! Нашата японка!

Скрит текст:

# 1 543
Еха, какви красиви  и талантливи момичета ще има в училището на детето:heart_eyes:
Тъкмо навреме, че  бях почнала да се сдухвам от последните дискусии...

# 1 544
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз Неда я знам отдавна, чудесна млада госпожица.

Общи условия

Активация на акаунт