СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 815
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 280
  • София
Здравейте, имам един лек спор с две познати. Техните деца са във “въртележката” в момента и от кварталното им бивше училище са им казали, че имат право на само 5 желания. В следствие на това едното дете се е закачило на косъм, а другото не е прието никъде. Преди 2 години когато кандидатствах с каката нямаше ограничение, не вярвам и сега да има. Но все пак да питам. От малък окръжен град сме. Много съм озадачена

Боже, как може да има толкова малоумни хора, които дават такива абсурдни съвети! Как им го е родила главата  това "само 5 желания"?!

# 2 281
Мария, може да погледнеш и в Американския Център Към Столична библиотека съботните занимания по английски език с Кристабел Лерма

# 2 282
  • София
И сигурно 4 от тия желания трябва да са във въпросното училище...Ей, полудявам с тия изцепкиИ при нас са агитирали да си останат в училището.хем им е близо,хем е познато Сякаш са слепци и ще ходят пипнешком по коридорите Другият ми любим бисер е че няма значение дали учиш АЕ в пералните ,Ломоносов или кварталното .Едни също било.И в тоя момент избухвам,защото те вярват дори че са им толкова тъпи и наивни възпитаниците,че да повярват на всичко това

# 2 283
  • София
По-неприятният момент е, че хората сляпо се доверяват на подобни "инструкции".
Миналата година имаше случай тук, в който от училището на детето, в което то искаше да продължи да учи, им бяха "гарантирали", че ще бъде прието. Съответно те бяха написали едно единствено желание и накрая естествено бяха попаднали извън класирането. Вероятно са играли на 3-то и 4-то, обаче беше безобразна ситуацията.

# 2 284
Аз бях бясна преди 5 години,като правиха този номер в старото училище. В крайна сметка се оказа,че то се разви в добра посока и сега има наплив Wink, но да си кажем честно,това си е прецедент Wink Вече не го правят Simple Smile

# 2 285
  • София
Това е другото нещо, което мен не спира да ме удивлява. За важни неща, като образованието на децата си, хората се доверяват на някой, който бил им казал нещо (вярно че, ако чуеш нещо от учител, си мислиш, че няма как да те подведе), а не вземат да прочетат наредба, правилник, някой официален документ. Най-малкото да отворят сайта на МОН или РУО.

# 2 286
Е то не може вечно да четеш наредби и да се съмняваш в училището Sad
Но пък тука поне има указания на сайта:)

# 2 287
  • София
Че нашата учителка по математика до последно обясняваше някакви пълни глупости и за желания, и за класирания...
Да не говорим за това как щяла да пише резултата от НВО като годишна оценка.

# 2 288
  • sofia
Има не малко хора, които битието и проблемите така са ги завъртели, че НВО не ги вълнува по никакъв начин. Нямат  представа за точки, курсове, класиране, статистики, отиват в училището да подадат заявление и правят , каквото им кажат. До известна степен ги разбирам. Вярват в институцията. За тях животът е подготвил други предизвикателства, различни от НВО.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 10:39 от googlish

# 2 289
  • гр.София
lila, и аз ги разбирам.Като се разровя в сайта на МОН и РУО и се изгубвам.Да не казвам колко пъти не ми се е отваряло РУО-то по някаква причина.
Тук го намирам сдъвкано .
Деца с родители в дълбока провинция няма и да им хрумне да четат официални източници.
А точно в училищата трябва да са най-добре информирани.И им вярват.
Като да отидат при лекар.
Ето,школите дават консултации.А който се готви сам и не знае къде да търси-увисва.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 10:37 от blanc

# 2 290
Здравейте !
Опитах да открия някъде назад , при подаване на заявление за второ класиране , това отразява ли се по някакъв начин в профила на детето в сайта на МОН, обаче много страници , явно не уцелих точните  ? Още първия ден подадохме заявлението , получихме входящ номер , изчаках срока и сега като погледнах - нищо ! В раздел "желания " , всичко си е както преди първото класиране - всички паралелки подред и съответно балът за тях . Никакъв статус не видях - незаписал се , учестващ на второ класиране или .... ? Трябва ли да има нещо отразено в този смисъл ?

# 2 291
  • София
Промяната в статуса се отразяваше в раздел Класиране, който в момента не е активен преди второ класиране. Затова не виждате нищо.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 10:41 от green_dawn

# 2 292
Има не малко хора, които битието и проблемите така са ги завъртели, че НВО не ги вълнува по никакъв начин. Нямат никаква представа за точки, курсове, класиране, статистики, отиват в училището да подадат заявление и правят , каквото им кажат. До известна степен ги разбирам. Вярват в институцията. За тях животът е подготвил други предизвикателства, различни от НВО.

Случаят е точно такъв. Макар че едната майка е детска учителка. Повече ме напрегна това, че не ми повярваха. Казаха 5 желания и това е. Колко обяснявах....

# 2 293
Дори да предположим, че не четеш и не се интересуваш, ако подаваш заявление през системата е достатъчно да се опиташ да въведеш повече от пет желания. Ако наистина има ограничение, същата тази система просто няма да приеме шестото желание.

# 2 294
  • София
Хората са в Гърция, явно
Само аз съм на работа, в София и чакам класиране...явно Joy Наистина не знам какво може да ме успокои на този етап
Може да се включа със спомени като извадим грозните учебници по немски...
Добро утро Simple Smile

Аналогичен случай при мен, дремя си в София и си ходя на работа. Нямам обаме никакъв спомен къде са ми учебниците от 91, беше преди хиляда години... Със сигурност си пазя всякакви речници, защо не е ясно.
След 20-о младежът не иска и да чуе вече за НЕ и сега сме в очакване къде ще продължи - в СМГ или в НПМГ, естествено с АЕ Smile

Общи условия

Активация на акаунт