Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 030
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Честито бебче Теа и от мен! Много здраве за цялото семейство! 😊

Относно притесненията със звъненето на АГ, моят излезна отпуска, но каза да му звънна, ако нещо ме притеснява. Каза, ако изтекат водите или започнат контракции веднага към болницата, а те вече ще му звъннат. Питах за тапата, той каза че това изобщо не означава, че започва раждане (каза "тапи", "запушалки" не означават, че раждането започва), но ако все пак мен ме притеснява нещо, да вървя към болницата. На тонове бях в петък, следващите са ми на 29 (сряда), след което следващата сряда. Тоест само тази седмица няма да ходя. Също каза, че ако има проблем с тях, ще му се обадят

# 541
Аз реална тапа не видях да пада, но имах по- обилно течение, преминаващо към жълтеникаво по- гъсто. Предполагам е нещо такова.

# 542
На мен при първата бременност тапата ми падна в средата на 9-тия месец, а родих след термин, т.е 15 дена си бях с паднала тапа Simple Smile изобщо не е гаранция, че раждането започва с падането на тапата.
Това със звъненето през нощта и мен ме притеснява, даже смятам в петък като отида на преглед да го поразпитам по-подробно кога и при какви обстоятелства да му звъня Simple Smile

# 543
Честити бебчета 😍 Да са здрави и много палави 🙈

Аз много се надявам да си дочакам датата за секцио, иначе ще питам доктора какво да правя ако нещо се случи, даже не знам какво и дали ще разбера, че раждам 😀 Надявам се на варианта да ида до болницата и оттам да го търсят.
Аз малко зачестих с тоновете, правех през ден, че нещо все не им харесваше, а то бебето постоянно ми върти номерца 🤨 През нощта е голямо скачане и мяткане, а през деня спи като пънче. Понеже съм с диабет, не ям сладко, ама преди прегледа хапвам 2 парчета черен шоколад и по време на тоновете пия вода, та то седи будно и се върти, последните 2 пъти така беше. Вчера толкова се възбуди, че чак измести тия неща за тоновете 😀 Аз гледам, пулса от 160 стана на 100, на 80, на 60, викам Боже, какво стана 😀 Направи ми впечатление, че през ден бебето се врътва и всеки път гръбчето му е на различно място, първо в ляво, после в дясно, вчера пак в ляво 😀 Вече нямам търпение, събуждам се постоянно към 3 и заспивам в 6, сигурно се настройвам на режима на бебето, хах.

От утре влизам в 36 седмица и постоянно се ослушвам нещо да не ме боли, да не тече, да не раждам, нямам никакво спокойствие. И да питам, само аз ли преди всеки преглед ходя с багажа си 🤣 След лошите тонове навсякъде го мъкнем, понеже сме малко далеч от болницата и решихме, че е добре да го взимаме, ако случайно ми кажат да оставам да раждам 😀

# 544
  • Köln
При първата бременност тапата ми падна следобед / при мен беше розово зацапване/
после към 22:00 започнаха леки болки, сутринта имах 2 см. разкритие и родих чак в 17:00

# 545
Така се надявам и при мен нещо дс се случи-я тапата да падне, я води да изтекат, че да разбера, че се почва.
Снощи слабините ме заболяха жестоко. Не можех да мръдна. Помислих си, че се започва, а днес нищо няма.

# 546
И аз  имам страх, че няма да разбера кога да тръгна към Майчин Дом Laughing
Момичета, да ви се похваля и аз съм готова вече със стаята на бебчо, последно от Икеа взех драперия, за да скрива разстоянието от матрачето до края на леглото,че стоеше странно

# 547
Нямам спомен да ми е падала тапата.....може да е ставало малко по малко. И аз се чудех дали ще позная родилните контракции..познах ги Simple Smile, събудих се в 4 сутринта и знаех, че идва момента. До към 06:00 устисках да не будя ММ и гледах ТВ, направих закуска, проверих багажа. После реших, че трябва да сготвя нещо, да почистя уж да ускоря раждането. Водите изтекоха частично, докато се къпех преди да тръгна за болницата( към 12:00). Тъй като не ми се лежеше на системи и бях с малко разкритие, с ММ си направихме разходка, хапнахме, поговорихме си, даже с някои колеги  успях да се видя.Разбрахме  се да ме проверят пак следобед, но пак бях с малко разкритие и пак се пошматкахме. Ходихме до един мол, където ме хванаха силни контракции в тоалетната. Така вече към 19:00 отидох и ми казаха, че вече трябва да ме настанят в предродилна. В 20:00 ми пукнаха мехура, с което започнаха адските болки в кръста....в 22:20 родих. За първескиня доста бързо мина всичко....дано и този път имам късмет да имам време да реагирам, да подготвя баткото, че ще влизам в болницата, за да се върна след няколко дни с бебето......

# 548
Нямам спомен да ми е падала тапата.....може да е ставало малко по малко. И аз се чудех дали ще позная родилните контракции..познах ги Simple Smile, събудих се в 4 сутринта и знаех, че идва момента. До към 06:00 устисках да не будя ММ и гледах ТВ, направих закуска, проверих багажа. После реших, че трябва да сготвя нещо, да почистя уж да ускоря раждането. Водите изтекоха частично, докато се къпех преди да тръгна за болницата( към 12:00). Тъй като не ми се лежеше на системи и бях с малко разкритие, с ММ си направихме разходка, хапнахме, поговорихме си, даже с някои колеги  успях да се видя.Разбрахме  се да ме проверят пак следобед, но пак бях с малко разкритие и пак се пошматкахме. Ходихме до един мол, където ме хванаха силни контракции в тоалетната. Така вече към 19:00 отидох и ми казаха, че вече трябва да ме настанят в предродилна. В 20:00 ми пукнаха мехура, с което започнаха адските болки в кръста....в 22:20 родих. За първескиня доста бързо мина всичко....дано и този път имам късмет да имам време да реагирам, да подготвя баткото, че ще влизам в болницата, за да се върна след няколко дни с бебето......

Ехе, звучи като на филм. Мечтаното раждане. Дай Боже на всички ни такова спокойствие и леко раждане 😊

# 549
Не беше съвсем като на филм...защото болеше повече, отколкото си мислех Simple Smile Този път съм по-притеснена....

# 550
Честита принцеска Теа, нека бъде много здрава,послушна и да радва мама и тати! 💕

penny много изчистена и красива стая 💙 , наистина тези обиколници стоят страхотно ,не съжалявам,че и аз си взех..

harista защо са ти пукали мехура,след като са започнали да ти текат водите увас 🤔? Да не би да се е спукал отгоре?

# 551
Момичета днес ми се случи интересна случка 😜
Лежах си в леглото с малкия и си разглеждам разни неща в телефона, изведнъж без никакво предизвестие ме напъна да повръщам 🥴 едва стигнах, набегом.... доста се понапънах и сега ме боли ниско долу коремчето... Разбираемо е в началото на бременността но, в 9-ти месец... 🤨 На
някоя друга мама да се е случвало ?

# 552

harista защо са ти пукали мехура,след като са започнали да ти текат водите увас 🤔? Да не би да се е спукал отгоре?
Най-вероятно.В банята доста време се оправях, усетих че изтича нещо на няколко пъти.....със сигурност не беше малка нужда, чудех се дали са водите или не, но нямаше как да разбера с тази вода около мен. Предполагам, че не им се е чакало цяла вечер и за това са го пукнали, защото като лежах в предродилна, а и през деня нямаше повече изтичане. Общо взето го пукнаха по-малко от час, след като ме приеха.

# 553
Аз няколко пъти повръщах в осми месец. При мен се получаваше от киселините. Сега внимавам да не ям тежки храни особенно вечер.

# 554
И аз  имам страх, че няма да разбера кога да тръгна към Майчин Дом Laughing
Момичета, да ви се похваля и аз съм готова вече със стаята на бебчо, последно от Икеа взех драперия, за да скрива разстоянието от матрачето до края на леглото,че стоеше странно

Пррекрасно бебешко кътче, може ли да попитам откъде мога да намеря такъв обиколник за легълцето тъй като търсих и не намирам...

Общи условия

Активация на акаунт