Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 033
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Честита да е бебе Теа и бързо възстановяване на мама 🥰

Момичета аз съм притеснена, понеже ми откриха кондиломче на шийката на матката, което веднага ме наведе на мисълта, че второто ще бъде секцио..Днес обаче се чух с лекаря, който ми прави прегледа д-р И. Димитров, който се е консултирал със завеждащия отделението д-р Ослеков и неанотолозите в болница Надежда и съответно те са отговорили, че това не е предпоставка за секцио. Съответно веднага се свързах с неанотолозите в болница Токуда и там ми отговориха отново, че не пречело за нормално раждане. Да но аз постоянно го мисля дали няма да навредя на бебчо по някакъв начин, предвид и това, че минава през родовия канал...дали да им се доверя на думите..някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен казус..моля ви за съвет 😞🙏🤧

# 526
Честито бебе Теа Heart
Аз още не съм си избрала екип, първо защото нямам никой на предвид и всеки ще ми е непознат и второ, защото ще трябва да му звънна през ноща евентуално и дали ще го намеря. А и аз съм за края на август, което означава, че най-вероятно може и средата на месеца да се случат нещата, та 100% ще е отпуска. Лошото е, че време не остана, а аз още се мотам и си правя оглушки Joy
Иначе преди две седмици пуснахме МБ и беше чиста, но от тогава като че ли се засили уж нормалното течение. Искам да пусна пак другата седмица, за да съм сигурна, че няма да има нищо непосредствено преди раждане.
Обсъждахте секса, но не успях да се включа. При нас е мираж от както съм забременяла. Искаме, доктора каза че може, но нас ни е страх и решихме да чакаме. Трудно стана бебето и ще издържим още малко. (Онзи ден говорих с една продавачка дали да си взема протектори за зърна и тя ми каза, че ако са ми нормални и изпъкнали няма да имам нужда от тях. Питам вечерта ММ дали са такива и той ми вика „ми по спомени май са такива” Joy Та забравихме се с него Joy )

# 527
Честита да е бебе Теа! Да е здрава и много щастлива! 🌸💓🌸

Аз как съм го измислила😄: ако започне раждане при мен отиваме в болницата, а дежурния като ме прегледа и установи, че наистина е започнал процеса чак тогава да звъня на моята лекарка, или пък те да и звънят.
Просто понякога може да си мислим, че е започнало, а то да е фалшива тревога.
Да вметна и нещо друго- падането на слузестата запушалка и изтичането на предните води са предвестници на раждането. Ако сте първораждащи време ще имате за душ и отиване в болницата. Бебето няма да тръгне мигновено след това, така че няма да родите вкъщи или в колата. Вече при второ и трето раждане нещата се случват много по-бързо, така че мамите си имат едно на ум.

# 528
Момичета аз съм от Плевен. Дойдох на 12ти в Бургас тъй като моят лекар се премести преди година да работи в Бургасмед.
Страх ли ви е от упойката при секцио?
Има ли нещо, което ви притеснява в самата операция.?
Аз нещо съм се притеснила. Сега съм в 36 седмица. Идните дни ще решим кога ще се ражда бебчо.
Засега е добре вътре и му се радвам на всичко, което прави през деня и нощта.

# 529
Не ме беше страх от упойката. Просто първият път не уцели къде да я сложи ( онеже съм по-пухкава) и усетих все едно минава ток по десния ми крак. После я сложиха и за минути легнах и пристъпиха към подготовка и операцията

# 530
  • Sofia
Честита да е бебе Теа и бързо възстановяване на мама 🥰

Момичета аз съм притеснена, понеже ми откриха кондиломче на шийката на матката, което веднага ме наведе на мисълта, че второто ще бъде секцио..Днес обаче се чух с лекаря, който ми прави прегледа д-р И. Димитров, който се е консултирал със завеждащия отделението д-р Ослеков и неанотолозите в болница Надежда и съответно те са отговорили, че това не е предпоставка за секцио. Съответно веднага се свързах с неанотолозите в болница Токуда и там ми отговориха отново, че не пречело за нормално раждане. Да но аз постоянно го мисля дали няма да навредя на бебчо по някакъв начин, предвид и това, че минава през родовия канал...дали да им се доверя на думите..някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен казус..моля ви за съвет 😞🙏🤧
Не съм се сблъсквала с такъв казус, но мисля, че може да се довериш на лекарите Simple Smile Особено щом имаш две независими мнения.

# 531
С първото, когато ми изтекоха водите хукнах към болницата. Беше зима и не се бях подготвила с обезкосмяването 😄 и дори не се сетих за душ. Контракциите започнаха след 3часа, родих след 18часа.
Сега ако започне с изтичане на води мислех да не бързам за болницата. А ако започнат само контракции, или ми падне само тапата (която досега не съм виждала) . Не знам какво да правя. Утре ще питам АГ какво да очаквам и колко да бързам 😀

# 532
Честито, да е жива и здрава малката Теа!

Има ли някой друг като мен, който ще ражда с избор на лекар и се притеснява как ще му се обади ако раждането започне през ноща? Моята лекарка е много мила и отзивчива и въпреки това все си мисля как ще чакам до последно преди да и звънна ако е през ноща 😁
Аз съм с избор на екип и естествено раждане... доста по-спокойно ми се вижда секциото като си имаш дата...
Притеснявам се ще ме.чуе ли, ще дойде ли... притесненията ми са от неизвестното.

# 533
Аз пък се притеснявам да не отида твърде късно в болницата и да взема да родя по пътя някъде в колата ахахах. Явно гледам много клипчета в ютюб. 😁 Имам самочувствието,че прагът ми на болка е много висок и за това.
Относно избор на екип още се чудя ...

# 534
Честити да са бебчетата Тодор, Никол и Теа - здрави и безкрайно щастливи да са те и семействата им!💙❤❤

deronii, не съм имала такъв казус, може да пробваш да намериш отговор в друга група, ако тук няма. Аз лично бих се доверила на д-р Димитров и д-р Ослеков. Следя втора бременност в Надежда и им се доверявам за всичко. Ако имаш притеснения - сподели ги с д-р Димитров, сигурна съм, че ще ти обясни защо според тях не е опасно.
Относно темата за секса - помня кога последно правихме - на 21.12.2019 г. и имаше моменти през бременността, когато мнооого ми се правеше. Заради миналото преждевременно раждане обаче сме толкова наплашени, че изобщо не сме си и помисляли. А то заради хормоните явно, имах периоди с едни сънища - леле, леле...беше ме срам после да си ги спомням, камо ли да ги споделям 😂😂😂😂😂

# 535
И моя уж го беше страх след 8ми месец  и беше казал след като родя ама оная вечер ме изненада приятно хахах

# 536
  • Sofia
Честити да са бебчетата Тодор, Никол и Теа - здрави и безкрайно щастливи да са те и семействата им!💙❤❤

deronii, не съм имала такъв казус, може да пробваш да намериш отговор в друга група, ако тук няма. Аз лично бих се доверила на д-р Димитров и д-р Ослеков. Следя втора бременност в Надежда и им се доверявам за всичко. Ако имаш притеснения - сподели ги с д-р Димитров, сигурна съм, че ще ти обясни защо според тях не е опасно.
Относно темата за секса - помня кога последно правихме - на 21.12.2019 г. и имаше моменти през бременността, когато мнооого ми се правеше. Заради миналото преждевременно раждане обаче сме толкова наплашени, че изобщо не сме си и помисляли. А то заради хормоните явно, имах периоди с едни сънища - леле, леле...беше ме срам после да си ги спомням, камо ли да ги споделям 😂😂😂😂😂

Оо, ето още една мама, която ще ражда в Надежда 😊. За първи път ще раждам, но ми се струва, че там са наистина добри и може да им се вярва.
bebiflebi, вие кога очаквате бебечето?

# 537
anichka, даже когато ти беше хоспитализирана и аз бях...както и сега, с което никак не се гордея🙄.
Терминът ми е на 26.08., надявам се да избутам девети месец, че от 4-ти само лежа и въпреки това все изскача нещо, за което да се тревожа.
Много са добри лекарите, аз си имам отдавна любимци сред тях, както и сред акушерките и сред санитарките...с което също не се гордея 😄😄😄😄
Поне имам два отрицателни pcr теста, с които мога да се гордея!
И, да - много са съвестни и човечни, кой по-внимателен, кой по-груб, но всички са добри професионалисти, а това е най-важното.

# 538
Сега бях на преглед бебчо си е все с главата надолу, само че вече е от ляво не от дясно пораснали сме станахме вече 2.740гр. Взеха ми секрет и ми казаха всяка седмица да ходя на тонове спират ми магнерота плавно, но иначе всичко е наред Simple Smile дано така да е и последния месец

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 09:58 от Александра Димитрова 672411

# 539
  • Sofia
anichka, даже когато ти беше хоспитализирана и аз бях...както и сега, с което никак не се гордея🙄.
Терминът ми е на 26.08., надявам се да избутам девети месец, че от 4-ти само лежа и въпреки това все изскача нещо, за което да се тревожа.
Много са добри лекарите, аз си имам отдавна любимци сред тях, както и сред акушерките и сред санитарките...с което също не се гордея 😄😄😄😄
Поне имам два отрицателни pcr теста, с които мога да се гордея!
И, да - много са съвестни и човечни, кой по-внимателен, кой по-груб, но всички са добри професионалисти, а това е най-важното.
О, значи може би сме се видяли Simple Smile
Ще успееш да изкараш до 9ти месец, не се тревожи! Всичко ще се нареди Blush

Общи условия

Активация на акаунт