Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Ако видите с какви кецове тип плавници влязох да раждам... С тях ме и изписаха. Като клоунски обувки. Едва тази седмица не са ми надути краката

# 616
  • София
Същия случай съм с краката. Аз бях писала веднъж още преди 10-тина дни че пръстите на краката ми приличат на кебабчета. Нищо не мога да обуя освен маратонки и едни единствени сандали, чиито каишки се регулират. Като цяло цялото ми тяло се е подуло, имам чувството че бидонче от 10 литра вода може да източи човек от мен. 😀 От утре ще опитам поне 3 литра вода да пия, ще опитам и идеята на Марая с лимонена вода, надявам се са има някакъв ефект.

От 3 дни насам не мога да си намеря място от киселини. По принцип имам много спокоен стомах, цяла бременност да съм имаша 2-3 пъти, обаче не знам какво стана от 3 дни насам е ужасно. Явно нещо се е притиснал стомахът, ама ще стискаме зъби какво да се прави.

# 617
Уф и моите крака “пораснаха” с един номер и добре че е лято,та основно си ходя с чехли. Зимните мами не знам как слагат ботуши .. направо страшно ми се струва.

# 618
TS25 и Габитооо, честити бебчета! Да са живи и здрави, и вие също! Да растат щастливи и да имат много късмет и хубава съдба!

Едва сега успях да изчета всички страници. От около седмица се опитвам Blush
Миналата седмица пътувах три часа за изпит и се притеснявах да не взема да родя там (макар че не бях решила окончателно къде ще раждам), но добре че се размина, а и изпита мина успешно. Най-сетне да си отдъхна и аз в това отношение Simple Smile

Verchy, аз също се надявам бебка да си изчака термина Simple Smile

doniy, съжалявам за проблема! Аз все си мислех, че в Германия наистина всичко е уредено!
Аз също имах проблем със записването в болницата в Бг, в която съм решила да раждам, но днес вече се проясниха нещата. Надявам се и при теб да се оправи всичко!
Макар че при мен - аз съм си виновна донякъде, защото явно е трябвало преди излизане в 45-дневния отпуск да сменя гинеколога от ЖК с някой от болницата, където ще раждам, но вече няма значение - важното е че се намери решение.

Днес бях и на тонове.
Казаха ми, че магнезия се спира 14 дни преди термин, когато раждането ще е нормално, ако е секцио - малко по-късно се спира. Та от днес вече не пия магнезий и Прегнакеър Плюс (нали и те имат малко магнезий).

Относно киселините - от април ме мъчат много. Напоследък намаляха, но като си спазвам диетата за гастрита - всичко е ок, обаче раздразня ли стомаха с нещо и после имам киселини дори от недразнещи стомаха храни.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 01:27 от __milena__

# 619
Да, започват да се усещат всички "благинки" на бременността. Аз имам ужасни режещи болки при движение на малкия от 3 дни, вечер като легна, отделно лицето ми е в тъмни петънца и имам огромни сенки под очите, появиха ми се много бенки и папиломчета по тялото. Като цяло допреди месец карах една красива бременност, сега обаче нещата взеха рязко да загрубяват. Дано се поизчистя като родя, че хич не се харесвам. Не се оплаквам, ще изтърпя всичко само малкия да е добре, просто споделям, за да успокоя тези, които имат същите проблеми. Иначе за теглото 2750 г - малко е, защото допреди 2 седмици качваше минимум по 230 гр на седмица и вървеше напред, а сега едвам по 10-15 гр на ден.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 02:16 от TheSearcher

# 620
И аз преди няколко дни ви се оплаквах от силно подуване в краката, така се бях уплашила. Обаче следващите дни намалих движението и седенето права и нещата се нормализираха. Да, пак се подуват като поседя правя, но е нормално. Явно онези 2 дни им разказах играта. Пръстите също се подуват, особено нощем. Даже сутрин са ми схванати.

От няколко дни голямо втърдяване в корема, пак предимно вечер. Снощи едвам си намерих място в леглото, а съм 36 седмица, рано ми е. Имам си дата за секцио, до която все още има време, АГ ми е в отпуск, леглото не е сглобено, абе хич не ми се ражда още. Надявам се тоеа да са тези "подготвителни контракции". Болки нямам, само леки бодежи, но са ми се случвали едва 2-3 пъти. Даже снощи като се опитах да легна по гръб и не можех, болеше ме, иначе мие удобна поза.
Днес пак съм кукуряк от 4,30..сега е 5,30ч, хич не ми се спи 😒

# 621
  • Köln
И аз преди няколко дни ви се оплаквах от силно подуване в краката, така се бях уплашила. Обаче следващите дни намалих движението и седенето права и нещата се нормализираха. Да, пак се подуват като поседя правя, но е нормално. Явно онези 2 дни им разказах играта. Пръстите също се подуват, особено нощем. Даже сутрин са ми схванати.

От няколко дни голямо втърдяване в корема, пак предимно вечер. Снощи едвам си намерих място в леглото, а съм 36 седмица, рано ми е. Имам си дата за секцио, до която все още има време, АГ ми е в отпуск, леглото не е сглобено, абе хич не ми се ражда още. Надявам се тоеа да са тези "подготвителни контракции". Болки нямам, само леки бодежи, но са ми се случвали едва 2-3 пъти. Даже снощи като се опитах да легна по гръб и не можех, болеше ме, иначе мие удобна поза.
Днес пак съм кукуряк от 4,30..сега е 5,30ч, хич не ми се спи 😒
Това ранно ставане ще ме побърка. От една седмица ставам в 4:20😵 без да броим среднощните ставания до тоалетна.
Поне после като се роди бебето няма да имам проблеми🤣😂🤣

# 622
  • Denmark
Същия случай съм с краката. Аз бях писала веднъж още преди 10-тина дни че пръстите на краката ми приличат на кебабчета. Нищо не мога да обуя освен маратонки и едни единствени сандали, чиито каишки се регулират. Като цяло цялото ми тяло се е подуло, имам чувството че бидонче от 10 литра вода може да източи човек от мен. 😀 От утре ще опитам поне 3 литра вода да пия, ще опитам и идеята на Марая с лимонена вода, надявам се са има някакъв ефект.

От 3 дни насам не мога да си намеря място от киселини. По принцип имам много спокоен стомах, цяла бременност да съм имаша 2-3 пъти, обаче не знам какво стана от 3 дни насам е ужасно. Явно нещо се е притиснал стомахът, ама ще стискаме зъби какво да се прави.
Ако обичаш, разни зелени смутита (ябълка, краставица, киви, ананас, лимон, мента, магданоз) също помагат според мен, но за жалост имам проблем със стомаха и още не съм прибягнала до там.
+1 за отбора на бидончетата 😂😂 баджаците ми са така подути, че кожата ми е червена и имам чувството, че мога с игла да се спукам. 😂

Милена, честито за изпита! 😊

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 07:51 от Marayah

# 623
  • Sofia
Добро утро, днес в Лидл пуснаха бебешки бидита и ромпъри.

# 624
  • Sofia
Момичета, имам едно въпросче. Знаете ли за някакъв документ за бащинство, който трябва да се издаде от болницата, за да може бащата да си използва 15 дни бащинство?
Peacock , вие взехте ли такъв и дали знаеш каква е процедурата!

# 625
На нашият татко в отделението му го дадоха документа за бащинство. Започва от денят на изписването.

# 626
Peacock , вие взехте ли такъв и дали знаеш каква е процедурата!
Да. Мъжът ми е в бащинство в момента. Единствено дадох данните на фирмата и написаха нещо от типа на служебна бележка в уверение на това, че съпругата му е родила син на дата Еди коя си и той се води бащинство от дата Еди коя си- датата на изписването. От работата му му дадоха да попълни документ и това е. Изплаща се от НОИ , доколкото знам

# 627
Здравейте, мамита!
И аз съм в очакване, термина ми е на 03.08.20, първа бременност и вече нямам търпение, но вчера бях на преглед и докторката реши да ме провери за разкритие. Не ме заболя, а просто рефлекс подскочих докато се отпусна, а тя почна да ме убеждава, че аз как ще раждам нормално, ако така правя...ако ме било страх по -добре секцио. Аз й казах изрично, че ще си раждам нормално. Не мога да разбера какво е това поведение, вместо подкрепа от страна на лекаря, той прави обратното кара те да се съмняваш дали ще успееш и те навива за операция - Е, няма да стане !

# 628
Аз винаги подскачам само като си помисля, че ще ме гледат за каквото и да е. Пък камо ли като ме проверяваха. Слава богу, този път само веднъж са ми вземали секрет. Нито са гледали за разкритие, нито нищо.
Не знам , явно има лекари , на които секциото си им е песен и за това драпат да е секцио. В болницата , в която раждах държаха на нормално. Секцио се прави в краен случай

# 629
Аз винаги подскачам само като си помисля, че ще ме гледат за каквото и да е. Пък камо ли като ме проверяваха. Слава богу, този път само веднъж са ми вземали секрет. Нито са гледали за разкритие, нито нищо.
Не знам , явно има лекари , на които секциото си им е песен и за това драпат да е секцио. В болницата , в която раждах държаха на нормално. Секцио се прави в краен случай

И аз съм на това мнение! Ще раждам в Майчин дом, и тя ми каза : "Ооо, там ако така правиш, никой няма да те чака, а ще те срежат бързо, бързо..." като го чух това направо не можах да повярвам, мъжът ми беше в кабинета и щеше да й тегли една!

Общи условия

Активация на акаунт