Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Нашия татко ни чакаше навън. Аз слязох с акушерката, която му подаде детето

# 226
Jamily, до колкото разбрах сега в пандемията няма фризьор, тъй като няма и изписване. Но ти попитай за всеки случай, като отидеш. Иначе то и фотограф имаше преди на разположение, сега и него го няма.

# 227
Не знам как ще стане тая работа мъжът ми да издържи до изписването, за да види детето.
Просто си представям какво ще му е.
Поне изписването ще е наистина емоционално, както едно време нас са ни показвали на бащите ни през прозореца и са ни виждали чак на изписването.

# 228
Момичета, не знам дали сте го споменавали, но за пловдивските майки има "бонус" : https://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2019/Normativni-aktove … programa-deca.pdf Предполагам, че и по другите общини ще има подобни.
Обичам да чета, винаги и навсякъде взимам книга. И подплънки за кърма съм сложила в багажа. Козметиката е в малки шишенца от комплект за пътувания, в една чанта за тоалетни принадлежности. Само за бебето ще са в оригиналните опаковки.
Таткото ще го прежаля, но ми е жал за малкия....за това искрено се надявам раждането да мине нормално и без проблеми, за да лежа минимума в болницата.

# 229
Нашият татко ще си е с нас ,дори може да остане да спи при нас, ако е секцио също може да присъства . Дори иска да снима цялото раждане ама ше видим 😁

# 230
Аз още не съм виждала големият ми син. Почти две седмици.. много ми е домъчняло за него.

# 231
Аз още не съм виждала големият ми син. Почти две седмици.. много ми е домъчняло за него.
Съчувствам ти! Той как го понася?

# 232
Той е при баба си и е доста добре, защото той е цар там. Но на мен ми е трудно. Не говорим по телефона, защото аз една дума не мога да кажа. Застава ми буца на гърлото. А е на 2 пресечки от нас. но е болен и чакам да с еоправи, за да го прибера

# 233
  • София
Jamily, до колкото разбрах сега в пандемията няма фризьор, тъй като няма и изписване. Но ти попитай за всеки случай, като отидеш. Иначе то и фотограф имаше преди на разположение, сега и него го няма.
Значи просто ще ударя една преса да не ми хвърчи косата и това ще е Smile
Нашият татко не е от най-нетърпеливите, така че няма да има драма. По-скоро на мен ще ми е тъпо, че няма свиждане, но ще го преживея понеже и аз съм малко социопат, а и само като си представя майка ми как ме разревава и ми става лошо. Тя просто не може да се сдържа Wink

# 234
Аз говорих с майка и татко през прозореца. Странно е, но ми вдъхнаха много кураж и се почувствах по-спокойна. Иначе пращах снимки постоянно на родата. Докато лежах, съквартирантката ми ходеше да снима бебо, за да го виждам как е Simple Smile

# 235
  • Sofia
Може ли един малко тъп въпрос.. Защо си изчислявате майчинство на 610лв.? То не е ли 90%от брутната заплата? Или аз нещо съм пропуснала..?

Иначе , аз преди не излизах без грим, лек-молив, спирала, фон дьо тен, но сега, от както съм болничен, ме мързи да слагам и махам грим. Ама ще взема поне спирала и молив за изписването. В тая жега не мисля, че ще сложа фон дьо тен. Толкова ми е добре без него...

# 236
  • София
На мен ми стана адски криво като върнаха по-строгите мерки в болницата преди 1 седмица. Точно бяха възстановили ритуала по изписването, имаше си фотограф, бяха позволили след отрицателен тест на бащите да присъстват на раждането или поне веднага да могат да видят детето след като се роди и изведнъж...край, връшаме се на нивата за сигурност от преди 2 месеца. Направо не мога да сенпобера в кожата си.

Иначе така или иначе за изписването не планирам някой друг освен ММ, майка ми и   свекърите ми. Ще семпостарая да се гримирам поне малко. Надявам се съм в състояние и да се изкъпя, защото за съжаление моята коса пък след забременяването започна често да се омазнява и вече на 3-тия ден на нищо не прилича.

# 237
Аз се надявам да няма изписване. Не ми трябва цялата рода в болницата, отново. Голям цирк са. Бебето ми беше спокойно в болницата, но вляза ли в банята започваше да мърка и така и не можах да си измия косата. Много рядко слагам грим и това може да прескоча 😄 Когато съм бременна съм най-красивото си аз, постоянно получавам комплименти, че изглеждам много добре. Дано и сега на третия ден след раждането да се задържи красотата 😅 С първото снимките ми са прилични.

# 238
Добро утро! И аз да се причисля към раждащите в Плд, но за сега се глася за Торакс. Вчера се приключи сглобяването на кошара + скрин. Сега съм казала на бебока да изчака и матрака другата седмица, за да мога да му дам вече зелена светлина, ако не му се чака до 04.08 😁 Относно прането - бебешката програма на пералнята е безумна - дълга, високи градуси, предпранета... То ако ще си я донастройвам всеки път - ще си пускам тази за дневното пране по-добре - 40-50-60 мин. и 40 градуса. Както и да е. Вече приключилите с упражнението пране, как процедирахте? Отделно ли пускахте цветове, дрехи, пелени, одеала, спално бельо и т.н? Или всичко на едно? Аз се колебая дали да не бутна абсолютно всичко бебешко заедно, не е проблем, нали? Че иначе пералнята ще си помисли, че се шегувам с нея, ако започна да деля 😄 Тук ли го четох това за 45 дневния не помня, но моят е от 20.06, което значи Август, че ще бъде преведен ли? Благодаря 💐

За сега е това, остават детайли 😁

# 239
Anichkata, да права си майчинството за първата година е 90 % от брутната заплата, но само за първата година. Но, не може да е по- малко от Мин.Р.З, и явно повечето момичета се водят на нея. За втората година майчинството е фиксирано за всички е към 420- 440 лева.
Всъщност при мен плащат болничните на някъкви етапи и аз не мога да ги схвана, имам месеци с по няколко преводи и такива само с един. Нямам ПИК и се чудя само, но по- важното е че идват пари.

Общи условия

Активация на акаунт