Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 026
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
На тоновете ми казаха без маска. Докато бях по гръб, нито едно движение не се отчете, като се обърнах на страни и започна да шава.

Много взех да се притеснявам, като ви чета. Още съм в 35 г.с.  Струва ми се, че ми се е смъкнал корема. На преглед съм чак края на другата седмица. Още не знам при кого ще раждам, как, къде, нищо не съм решила.

Отделно, майка ми дойде на гости уж да ми помага, но за 3 дена ми разби нервите. Вече не й говоря. За времето, което ми отне да се занимавам с нея, можеше сама да си оправя нещата. И постоянно се държи като жертва и ме кара да се чувствам виновна. Отпада ми като вариант да идва да ми помага за бебето. Нямам й доверие да й го оставя за секунда. Не знам какво да правя.

# 601
Daisy1123, не си сама  Sweat Smile След баня слагам бебешка пудра под гърдите, слабините и корема, малко помага.
Въобще не искам да знам колко е станало бебето, че ще се ме хване страх сигурно.
Никой не искам, освен бащата да ми помага. Не понасям суетня около мен, не ми харесва да ми се месят, дори ме дразни ако някой нареди измитите чинии по различен начин от мен....

# 602
Гадене и аз имам, а два пъти бях и в болница заради повръщане в 32 и в 34 г.с. Притискат се органите, стомаха, червата...казаха ми да не ям никакви трудносмилаеми, високоцелулозни, пържено, бобови и газирано. С нищо не съм прекалявала, всичко съм яла, но явно в края наистина всичко е притиснато и трябва да се внимава.
Днес бях на тонове и преглед - тоновете са ок, на прегледа бебето пак го измериха под 2 кг, ама на 27ми съм на доплер и ако решат, че няма място вече, ще ме индуцират в 36 г.с. Много искам до 37 г.с., но я крайна сметка правя всичко, което зависи от мен.
Шийката ми вчера беше 1 см, фуниевидна и ми сложиха песар, с надежда да подпира още колкото може и да помага на шийката.
На едно момиче на тоновете днес кръвното беше високо, както и тоновете на бебето учестени.  Пратиха я на спешния кабинет. Честно казано не знаех как се процедира, сега вече знам и споделям.

# 603
И аз днес бях на тонове за първи път 36+2 г.с при мен беше доста бързо защото той е много активен попринцип бях с маска свалих я само за малко сестрата като излезе за 10 мин бяхме готови нищо не казаха написали че е наред и това беше и аз имам такива меснтруални болки само 1 път на ден от миналата седмица но като ме заболи и не мога да се движа схващат ми се краката болката е силна не смея да мърдам и така 30 мин и после утихва и чак на следващия ден пак общо взето мисля че е нормално вече да имам някакви контракции нз дали е това, но да се надявам. И определено от 2-3 дена ми се хапва повече от попринцип чувствам глад почти постоянно Simple Smile но ще видим чакаме го нз кога ще реши да излиза и аз така като вас вече нямам търпение ☀☀☀

# 604
По принцип гледам да си правя 2-3 часа разходка на ден,но днес цял ден вардя дивана .. от сутринта направо ме съсипва кръста,но така ще е в последните седмици.
Охх търпение дами и скоро ще гушкаме слънчицата ни.

# 605
Да се отчета и аз, бях на тонове и вече ме викат през ден.

Ние сме една много нетърпелива група. 😄 Никак не се справям, само мрънкам и му се моля да излиза.

На мен всички ми повтарят тези дни, че момчетата най-често ги пренасяли мамите и аз съм CryConfused ...

Marayah, мисля, че съм единствената, която се моли бебо да не бърза и да си изчака термина Laughing Laughing

А момичетата с киселини, пиете ли нещо? Аз досега съм имала 2-3 пъти, пих вода с лимон и ми минаха.

# 606
Marayah, нямах никакви болки преди ДЕНЯТ, но течения разни, да. Постоянно гледах тоалетната хартия и водата, да не е изтекло нещо. Буквално бях изперкала. Понеделника, когато родих трябваше да ходя на изследвания , даже обмислях да извикам човек от лабораторията да дойде у дома да ги направи, защото не можех да стигна до там... Нищо, че е на 2 пресечки от нас..

# 607
  • Köln
Здравейте,
Искам да ви се оплача.
Живея в Германия /уж тук всичко е много уредено/
Преди 3 седмици ми беше последната ЖК, преди 1 седмица ми слушаха тоновете и ми дадоха направление за болница /която аз избера зараждането/
Избрах си най близката, но се оказа че понеже имам ГД не ме искат там.
Избрах друга болница и днес имах час за събеседване ... Само да уточня че моята гинеколожка излезе отпуска и ми каза че вече ще ме преглеждат в болницата. Да ама Не. Доктора каза че тях това не ги интересува и трябва моята гинеколожка да ме преглеждат всяка седмица. И от клиниката за диабета ме отсвириха.
Направо съм бясна.

# 608
Момичета, помагайте! До сега нямах такъв проблем въпреки жегите, но от два дни краката ми са нон стоп поддути, много и неприятно и ме боли като стъпвам. Пробвах вдигане на високо и да ги държа в студена (направо ледена) вода, но ефекта е нулев Sad  Какво мога да направя? Утре съм при АГ и ще питам и нея, но дайте някакъв съвет моля ви, сандали и чехли абсурд да сложа краката ми приличат на слонски, а в тия жеги с маратонки не ми е много ок...

# 609
  • Sofia
При нас пък се установи аритмия, на графиката тоновете изглеждат нормални, но по случайност докато лежах на апарата мина лекар и се заслуша и каза, че има аритмия...уж не било проблем, но на мен пак ми се стегна душата. Притискало си пъпната връв бебето и от това се получавало. На всичкото отгоре ми казаха, че капацитета на плацентата ми вече е изчерпан и реално бебето вече расте с по много малко. Та май ще го вадим скоро Sad Някой с подобни проблеми - 2750 гр. сме в 37 г.с и 1 ден.
Аз съм така. Днес бях пак на доплер в 37гс +5 съм, бебето за 9 дена не е качило нищо. 2500гр е горе долу DisappointedМерено е на същия апарат.
Във вторник съм на още една консултация и трябва да определят дата за предизвикване на раждане. Честно казано не съм много щастлива от този факт... А моят мъж чак ми се "сърди", че не ям и за това не наддава.

# 610
Нищо Sad Ще спихнат седмица след като родиш Sad

# 611
  • Denmark
Момичета, помагайте! До сега нямах такъв проблем въпреки жегите, но от два дни краката ми са нон стоп поддути, много и неприятно и ме боли като стъпвам. Пробвах вдигане на високо и да ги държа в студена (направо ледена) вода, но ефекта е нулев Sad  Какво мога да направя? Утре съм при АГ и ще питам и нея, но дайте някакъв съвет моля ви, сандали и чехли абсурд да сложа краката ми приличат на слонски, а в тия жеги с маратонки не ми е много ок...
Пробвай да отводниш тялото - лимонена вода с накисната краставица, някакъв чай, кафе... Sad солта и захарта задържат много.
От 2 дни спрях всякакви въглехидрати и сол и съм свалила повече от 2кг вода. При ме се надуваха пръстите ръцете болезнено, но сега са си моите и се родих.

# 612
Аз си взех охлаждащ спрей от дм за бременни,мисля че помага..

# 613
При нас пък се установи аритмия, на графиката тоновете изглеждат нормални, но по случайност докато лежах на апарата мина лекар и се заслуша и каза, че има аритмия...уж не било проблем, но на мен пак ми се стегна душата. Притискало си пъпната връв бебето и от това се получавало. На всичкото отгоре ми казаха, че капацитета на плацентата ми вече е изчерпан и реално бебето вече расте с по много малко. Та май ще го вадим скоро Sad Някой с подобни проблеми - 2750 гр. сме в 37 г.с и 1 ден.

Как така малко... днес бях на ехограф с абсолютно същите размери - 2750 и съм 36 и 6 дена. Жената каза страхотни размери, нито много голямо, нито малко, перфектно било 😁.

Относно киселините ... просто внимавам какво ям , не ям 4 часа преди сън, пия сироп против киселини само преди лягане.. нищо домашно не ми помага .. нито мляко,нито газирана вода , много е зле положението при мен, но се налага да издържа!

За подуването ,Ванеса според мен намали солта до минимум, пий многооо вода, яж диня, краставици(като цяло по-водни плодове и зеленчуци), аспержите също помагат за изхвърляне на излишната вода.. доматите и пъпеша също. Ако стоиш права, по-добре се движи, защото ако стоиш на едно място и кръвта ти се събира и ти се подуват краката още повече..

# 614
Преди 2 седмици бях същата, краката ми бях все едно надути с помпа. Пих по 4 литра вода+ чайове+ вани+ вдигане на високо... нямам идея от кое, но се оправиха.
В този ред на мисли, в момента краката ми не са подути, някак отпуснати са стъпалата, защото не влизам в нито една стара обувка. При вас така ли е?
Освен това онзи ден се натиках много много трудно в едни маратонки и пръстите ми опираха отпред, дупка щях да направя 🤔🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт