Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 295
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Bristol
Блу, избираш дестинация, която не слага в карантина пристигащите от UK и от която не слагат пристигащите в UK в карантина 🤪 и се надяваш да не канселират полет...

# 136
Търси се спешно квартира в Кеймбридж за работещ млад мъж. Само с брокери ли или има и сайтове където са директно от собственици?
Отоплението и топлата вода предполагам са на газ, но изскачат и някакви изцяло на ток. Странно ми е, затова питам.

# 137
В gumtree и openrent има директно от собственик, zoopla и rightmove са обяви от агенции. Различно е с отоплението, има изцяло на газ, изцяло на ток и смесено.

# 138
Из фейсбук групите понякога също има обяви

# 139
  • Истински се вижда само със сърцето.
Оф днес за първи път от локдауна насам отидох в Теско и повече няма да стъпна. Отидохме заради щанда с риба а те го затворили. Нещата които си купих можех и онлайн да поръчам, вместо да чакам на опашка за да отида.
Май продължавам с малък шопинг в Алди и ако се наложи нещо онлайн ще поръчвам.
На работа ни задължиха и нас с шлем или маска, смешното е че е само за шопфлора офисите без.... разбирам тези които са сами, демек шефовете, но политика на фирмата, успокояваме, че поне в грипния сезон може имаположителен ефект всичко Simple Smile

# 140
Аз пък предпочитам Теско пред Асда. Но Асда ми е на 6-7 мин пеша, а за Теско ми трябва кола, та затова ходя на Асда. В нашето Теско даже бяха махнали стрелките миналата седмица. Поне можех да ходя без да съм забила поглед в земята, че по тея стрелки обикалям двойно повече стелажи, докато стигна до онова, което търся. Събота и неделя избягвам да пазарувам, точно защото има хора. През седмицата вече почти няма хора, и към 10 и към 12 и към 14 да отида не чакам опашки и минавам на селф чекаут.
Умряха ми надеждите, явно ако си ходим ще сме под карантина. Вече взех да е дразня на всички гръцкопочиващи, дето се юрнаха да си правят тестове. И на факта, че в началото, когато плъзна вируса, никой не правеше тестове и бройката заразени беше ниска. Ако бяха тествали навреме, сега графиката щеше да е съвсем различна.

# 141
То и тук нямаше стрелки, но просто не виждам смисъл когато няма нещата които искам Simple Smile. Аз през седмицата не мога да ходя до там, смяната ми е от 10 до 18.30, в 9 оставям детето на градина и нма за кога да ходя да пазарувам, Алди ми е на път от работа и ако се наложи минавам от там. Аз обичам да пазарувам рано сутрин, обаче днес се наложи да работя от 6 до 12 и точно на обяд в събота в магазина.
Добре че се отказахме изобщо да пътуваме където и да било.

# 142
Доволна съм, че махнаха стрелките в Теско. Реално ако искаш да ги спазваш, обикаляш повече и се раминаваш с повече хора. Но един възрастен на количка беше много добра идея.
Не знам защо толкова го умуваха това въвеждане на задължителни  маски в затворени помещения. Вероятно от възможните други рискове, когато не се вижда лицето на човека.
Мислехме до Франция да отидем за няколко дни. Но като изключа ниските цени на самолетните билети, на всяка друга стъпка има нещо специфично, различно, усложняващо...  Не сме се отказали съвсем окончателно, поне аз, но вероятно няма да отидем сега. Лятото съм го отписала, помечтавам си периодично, но вече повече ме притеснява какво ще ни донесе есента.

# 143
Вкараха и Испания в списъка на държави, подлежащи на карантина..

# 144
  • UK
Всички магазини махнаха щандовете прясно за месо, сирене и риба. Единствено в Уайтроуз има още от тези щандове.
Аз до сега не съм слагала маска, утре ми е би ще ми се наложи да ходя до Сейнсбъри, не мисля че ще ми е проблем, ако пазарувам с аппа им, ми отнема не повече от 20 мин голям седмичен пазар. Напоследък забелязвам, че почти няма опашки пред хранителните магазини в района, но в четвъртък се виеха опашки пред магазините за дрехи.

И аз се бях засилила за Франция, докато гледах вили в Англия изведнъж ми попаднаха чудни къщички на Френското крайбрежие, а като проверих билетите под 100 паунда на човек. ММ обаче бързо ми попари мераците и ми припомни че се разбрахме да не пътуваме тази година.

# 145
Да, а ние ходихме до Уайтроуз преди няколко седмици и си мислех, че навсякъде са ги отворили тези щандове. По никакви магазини не ми се ходи вече, но имам още някои неща за детето да купувам и може да отидем до близкия шопинг център някой ден двете.

Аз исках уикенд поне да организирам някъде из страната и от това се отказах.

# 146
  • UK
Аз забравих, че исках да питам за дечицата които тръгват ресепшън, правихте ли ваксината за морбили?
Мислите ли да я сложите?
Аз все забравям да се обадя в поликлиниката да питам.

# 147
Това допълнителна ваксина ли е ? Последно сме правили това което се слага на 3 години и 4 месеца и мисля че нямаше друго за тази година в календара.

# 148
  • UK
Да, за  pre-school booster говоря.
Не е слагана на дъщеря ми, а се чудя сега дали е подходящ момент.

# 149
Да, за  pre-school booster говоря.
Не е слагана на дъщеря ми, а се чудя сега дали е подходящ момент.

Идеален е момента. Ваксини се биеха и насред пандемията.

Общи условия

Активация на акаунт