Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Bristol
Добро утро искам да попитам дали има друг начин освен в посолството, да извадя пълномощно на брат ми, който е в България? Живеем далече от Лондон и ще ми е трудно да отида до там.
Подготвяте двуезично пълномощно и може да се завери при нотариус тук. Офисите им предлагат и те да го легализират и изпратят в България. Офис на регистриран нотариус близо до Вас, може да намерите с търсачката в този сайт Simple Smile
https://www.thenotariessociety.org.uk/

# 466
  • На южния бряг
Добро утро искам да попитам дали има друг начин освен в посолството, да извадя пълномощно на брат ми, който е в България? Живеем далече от Лондон и ще ми е трудно да отида до там.
Подготвяте двуезично пълномощно и може да се завери при нотариус тук. Офисите им предлагат и те да го легализират и изпратят в България. Офис на регистриран нотариус близо до Вас, може да намерите с търсачката в този сайт Simple Smile
https://www.thenotariessociety.org.uk/

Много благодаря за отговора! Хубав ден

# 467
Нас ни завъртя лудницата работа-училище-градина и още не сме влезли в график.

Синът извади късмет с партито за РД вчера. Поканихме само деца от класа, с които са в балон. Всички бяха толкова щастливи и превъзбудени. Последното парти беше февруари и се раздадоха на макс. Две деца дори се разплакаха като свърши😂
В училище по новите правила не може да се носи нищо, но поне са му пяли Happy Birthday и е доволен.

С tax free акаунта на малката още имам проблем. Звънях миналата седмица и уж оправиха грешката, а акаунт още няма. 😤

Вие къде се губите? Как са учениците?

# 468
  • София
Pampers,  да ви е жив и здрав малкият! Да е много щастлив и късметлив! Heart
Merry,  много е полезна тази информация! Благодаря и аз!

И ние сме на въртележката. Децата започват да влизат в график. Чакаме тестовете за началото на годината, все още правят преговори. Вълнуват се за Хелоуин, но тази година няма да обикалят децата като преди мисля, ще видим... В някои магазини са извадили коледни стоки и моята дъщеря много се зарадва:) И ние някак имаме нужда от малко повече и по - отрано коледно настроение...

# 469
Моята беше болна, само след една седмица училище. Кашица, сополи, температура. Зарази и малкия. С ударни дози калпол, Нурофен, сироп за кашлица и инхалации, сякаш се закрепи положението.
Днес сутринта чух доста деца да кашлят и подсмърчат, даже очаквах да ми звъннат, но не се случи, май е почти излекувана.
Не знам зимата как ще я караме, училището иска тест или самоизолация ако имат кашлица децата, тя колкото ми е кекава и през две седмици болна, как изобщо ще се случва ходенето на училище..нямам представа. 😞
Ронка, Илейн, как са вашите госпожици?

# 470
Памперс, да ви е жив инздрав.
Мойта госпожица още е за по 2 часа на ден, още не може да усетим училището. Дутрин докато се оправи и отиде, да се завърти човек и станало време да я взимам. Тя няма търпение за повече, всеки ден повтаря как иска да обядва там. Засега и харесва, много от приятелите и от градината са в класа и, вкл и най-добрия и приятел и всички сме мнпго щастливи. От петък почва на нормално време.

# 471
  • София
Как така тест? Ако кашля или е със сополки - искат тест, така ли?

# 472
Докато бях в училищния офис да питам нещо, една от жените там говореше с родител, който явно е звъннал да каже, че детето е с кашлица.
Отговори му, “by the government policies we were advised if they develop a cough to be self isolating or have the test done”.
Не знам дали всяко училище си тълкува различно тези неща..Според мен ако има комбинация кашлица и температура ще искат тест.

# 473
  • София
Не ми се мисли... моите са големи, в Секъндъри, но зима идва - настинки, грипове понякога ... няма да е лесна тази зима за никого мисля.

# 474
  • някъде в орбита...
Памперс, честит празник на рожденника. И много се радвам че сте успели да направите хубаво парти Birthday
Ние сме още на филма с градината. Успях да отложа училището с година, сега борбата ми е да влезе в избраното от нас училище (не сме в catchment area), та ще го играем вашето следващия септември.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 23:25 от InaV

# 475
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс да ти е жив и здрав рожденника!

Моята госпожица е добре, ходи с голямо желание. Дадоха им book bag  вече и четем книжки и пишем в дневника. Всеки четвъртък ни пускат по някоя задачка за домашна, засега са все за мен .
По повод настинките една от майките от техния клас прави тест на децата, за 48 часа е готов, нейните са били с кашлица и температура. Беше отрицателен, жената го публикува даже в Уотс ап групата. Честно казано предпочитам тестове ако се наложи недай си Боже пред това да се наложи да затварят училища.

# 476
Благодаря ви! ❤️

Като гледам какво пускат училищата като схеми за реакция, при някой от симптомите - детето остава у дома до отрицателен тест.

# 477
Нашата кака е щастлива, вече има приятелчета, каза даже че не се притеснява и си говори с тях. Днес имаше домашно (от петък) да четем книжка. Изяви желание да чете, което ме изненада. След почивните дни, в които почти ни съсипа от претенции и мрънкане, вече минсе иска и събота и неделя да ходи на училище.
И при нас искат тестове ако някой кашля. Моля се да ни се размине, ама сама не си вярвам.

# 478
  • На острова
И двамата бяха една седмица на училище, радост голяма, и в петък баткото с кашлица, в неделя малката с температура (аз също с кашлица и зачервено гърло). Звъннах сутринта в скул офиса и ми казаха, да си стоят в къщи докато не им предоставя негативен тест. Което ми беше ясно, защото бях подписвала back to school agreement и това в процедурата - при кашлица и температура не се водят децата на у-ще.

И цяла сутрин бяхме в търсене на walk-through, пък сайта не работеше, пък телефоните не отговаряха, върнаха ни от един център, били спрели да приемат от днес без апойнтмънт, прибрахме се и в крайна сметка успяхме да букнем 4 слота за на около 5 мили от нас. Но пак с триста зора, много крашваше системата. Тестовете ти ги дават в плик и сам си взимаш натривка. Та чакаме резултати утре.

# 479
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Pampers да ти е здрав рожденика! 🎂

Секъндърито на голямата стартира учебната година на 09.09. На 11.09 в петък получих имейл , че имаме случай на дете с Ковид в У7  и карантинират всичките 160 деца в У7. Днес следобяд ... още 1 имейл в същия дух, дете с Ковид в У11 🤦🏻♀ Двата случая не били свързани. Моята щерка е У9, дребното - ресепшън , но ние сме още в къщи, защото късно се прибрахме от БГ. На голямата изпращат домашни онлайн, за малкия - нищо за сега. Интересна зима ни очаква.🤔

Успешна учебна година на вдички деца!

Общи условия

Активация на акаунт