Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 310
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Истински се вижда само със сърцето.
При нас спазват правилата, на опашка сме сутрин, на дистанция и по един родител. Не виждам болни деца, но аз и не виждам всички.
Ние постоянно получаваме нещо, никой не ни снима нас или пратките, просто си има откачени куриери

# 496
  • Великобритания
Успяххх,  от 4 дена дебна на gov.uk  за домашни ковид тестове , поръчах 3 за всички ни , не че се съмнявам , ама ако поискат за детето или за мъжа ми на работа , че той все е съмнителен с алергията си към прах

# 497
  • Bristol
Успяххх,  от 4 дена дебна на gov.uk  за домашни ковид тестове , поръчах 3 за всички ни , не че се съмнявам , ама ако поискат за детето или за мъжа ми на работа , че той все е съмнителен с алергията си към прах
Погледни упътванията, но мъжът като поръчва преди месец, пратиха за цялото ни семейство и пишеше, до еди колко си дни да се направят и изпратят обратно. Иначе поръчката ставала невалидна. Може сега да са го променили, но го имай в предвид, да не се изненадате.

Ох, добре че нямам деца в праймърито, много ще се дразня и аз на такива неща. Сега поне не виждам какво правят, само дъщерята ми разказва... Много рядко и до магазин ходя и то само в офф пик. Срещам се с приятели само на открито в градините на заведения, паркове или дворове. От следващата седмица обаче по два дни ще ходя в офиса. Така ще ми се налага и градски транспорт да ползвам и в затворено помещение да седя, ще видим...

Не знам вие как сте, но много ми липсва и че не мога да планирам никакви пътувания за догодина, та все пробутвам в къщи разни идеи за кратки разходки тук, само времето да го позволява. Просто не ме свърта на едно място Sad

# 498
  • UK
Бръмм, не се напрягай толкова с тея куриери, нали си взела пратката.

В нашето училище засега нещата са добре организирани. Няма опашки, няма чакане,но при нас за KS2 всяка година има отделен вход, а и двора има три отделни входа. Само регулярно предупреждават да не идваш по - рано и да оставяш детето и да тръгваш. Аз даже успях да говоря ли е в лице с учителката и два пъти с асистента. Малко ме притеснява, че е У5, а учителката ми обясняваш че нямало какво толкова да наваксват от пропуснатия търм. Тя ходи на уроци и вкъщи допълнително засилихме упражненията за 11+, дано да има полза.
 Малката ходи една седмица за по час, два. Тази седмица е три дни по цял ден, от следващата тръгва редовно и много се вълнува. Вчера сутринта малко се разстрой като разбра че два дена само сестра и ще ходи.
От училище ни дадоха един лист със симптоми на грип, настинка и Ковид,че те повечето се припокриват, незнам как ще ги отсяват. Една позната беше звъняла в офиса, че детето и го боли гърлото, те и казали ако няма загу а на обуняние и вкус да го води, да не се притеснява. След няколко дни, на друга съученичка на дъщеря ми за гърло и бяха казали тест да прави.,майката така и не успя да намери тест и още са си вкъщи.
Аз от три години правя AAT, миналата беше последната, така се обърках нещата че и за мен годината е загубена. Изпуснах първия търм, че бях за няколко месеца в Бг, после се върнах успях само на един изпит да се ява и локдауна дойде, нищо не успях да наваксам тези месеци. Сега имам до Декември право да ходя на лекции, после ще трябва да плащам за модулите. Надявам се поне половината изпити да успея да взема.

Този есенно зимен сезон ще е доста динамичен и даже не мога да си представя какво ни чака. Надявам се само да сме здрави.

# 499
Благодаря, вече го забравих куриера. Нямам време да се занимавам. Както и да е.
В нашето училище с изключение на това че обикаляме из двора еднопосочно, няма други неща. Общо взето май не се впрягат много. Учителката я виждам всеки ден, когато имам нужда си говорим. Не е отказала на никой родител. Миналата седмица даже ми обясни домашното за да е сигурна че сме разбрали какво имаме да правим. Вчера са дали на дъшерята таблет  за да може да се ориентира в езика по лесно в час. Даже изтеглили бг клавиатура 🙂. Имат някаква система за оценяване на представянето на децата, нашата е на трето ниво, като имало деца над нея, а на първо никой. Тя заяви, че иска да е най-отгоре, явно върши работа начина за надъхване на децата на учат. Хвалят ми я по математика вече няколко пъти, а аз все се чудя дали не е от английска любезност, защото знам че учат умножение а нашата не знае таблицата. Малко мв съмняват хвалбите, де. Засега много й харесва в училище, тя е социална и обичаше да ходи и в бг. Надявам се само да напредне с езика, за да й е по лесно.

# 500
Аз мислех да пиша мейл на училището, в което е “малкият”. Слагам го в кавички, защото ще стане на 15 през Ноември, а вече е 180см. Разпределени са в кабинета по Science, на бар столове. Оплаква се от ужасни болки в кръста и гърба след цял ден в тая стая. Не знам... Разбирам, че училището е ограничено откъм варианти и стаи, но здравето на детето ми е по-важно.

# 501
  • Великобритания
Меrry - благодаря
моят тест ще го направя още днес като го получа , стига да  е преди 16 ч. , че тогава събирали червените кутии , на детето също - то всъщност тя е най важна де .. че хремата мина , сега кашля и ме притеснява да не слезе надолу, както винаги става при нея - слабото и место е гърлото
Мъжът ми е на работа до късно и сигурно ще го прави утре .

# 502
И в нашето училище всичко е много добре организирано. За сега видимо болни деца няма. На детето аверчето от вчера е у дома с кашлица и днес ще правят тест. Чакам с нетърпебие резултата че не ми се почват изолациите на класа от сега още.

В нашия район рязко скочиха болните и от утре сме със затегнати мерки и ограничения.

# 503
  • На острова
GreenP, значи си ми колежка 😉 И аз яко забатачих ААТ-то, аз съм Level 4, тамън щях да взимам Business Tax преди локдауна, те затвориха центровете за изпит, после подкарах MDCL, не мога да влеза в ритъм и да се явя ни на единия, ни на другия изпит, synoptic-a и той чака, май ще е за догодина 😣

Тестовете са ни негативни, изпратих децата днес на у-ще, но аз трябва 48 часа да си остана в къщи преди да се върна в офиса след теста, което е абсолютно добре дошло за мен.

Иначе ние се пооправихме - инхалации, клееви тинктури, Самбукол, фрешове, Виброцил намерих един пратен от БГ и така.

Иначе и в нашия район скочиха доста случаите. В училище според мен имат добра организация също.

# 504
  • UK
Миа, и аз съм L4, MDCL е единствения изпит на
 който се явих тази година и не го взех. Аз късно почнах годината, изпуснах първите два предмета и се бяхме разбрали да ги взема заедно със Синоптика тази учебна година. Но по време на локдауна ми беше невъзможно да уча и сега трябва всичко да навксам до Декември.

# 505
  • Bristol
Първи ден на есента е днес 💕  Първият ден на пролетта беше в началото на локдауна...

# 506
  • ENGLAND
Е, ние от днес пак сме в локдаун, само дето не е като предния, топло е и всички са навън.

Честит Ден на независимостта.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 13:33 от Doret

# 507
  • някъде в орбита...
Мери, снимката е страхотна!

# 508
Момичета, моля за съвет. Синът ми имаше българска шофьорска книжка. Когато имаше право си я замени с английска. Не може да я открие и смятам, че е изгубена. Може ли да бъде преиздадена нова английска или ще се наложи да изважда отново българска? Ако някой знае, моля за съвет. Благодаря предварително!

# 509
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета, моля за съвет. Синът ми имаше българска шофьорска книжка. Когато имаше право си я замени с английска. Не може да я открие и смятам, че е изгубена. Може ли да бъде преиздадена нова английска или ще се наложи да изважда отново българска? Ако някой знае, моля за съвет. Благодаря предварително!

Ето тук https://www.gov.uk/apply-online-to-replace-a-driving-licence

Общи условия

Активация на акаунт