Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 281
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме в район с нови случаи под средните за страната, но мен почна много да ме стяга шапката. Онзи ден бях в центъра към 5 - потискащо празни улици, затворени магазини, единствено пред Мак Доналдс народ. Почвам да се изчерпвам откъм активитис на открито, пък и става студено.

# 556
  • На острова
Нашият район е с мега много случаи. Ние започнахме отново рота по работа в къщи, на всичкото отгоре миналият петък бях в среща и стоящият до мен се оказа с позитивен тест за Ковид (в понеделник). Та сега вече цяла седмица се изолирам в къщи.. и още една седмица ме чака.

# 557
При нас всичко е нормално, няма нещо необичайно, дори казаха, че сме един от трите региона, където случаите намаляват като брой положителни. Но това може и да се дължи на факта, че трудно се букват места да те тестват или ти дават на часове път разстояние.
На една позната, детето и на 2г и е с положителен тест, кашля лошо о след всяко закашляне има момент на трудно поемане на въздух. Тя, мъжа и и петгодишното дете дихателни симптоми, мъжът и е с мнпго неприятен обрив. Кой го е хванал, не се знае, тя работи в аптека, голямото дете е ресепшън, а малкото не ходи на градина, вкъщи си е. Сега чакат резултати и за останалите от тях.

# 558
Мами, коментирали сте сайтове от където могат да се поръчат БГ книжки. Хрумна ми идея за коледен подарък, но имам въпрос. Ако се плати с българска карта има ли някакви такси, освен превалутирането разбира се. Ако някой знае, моля да сподели Simple Smile

Зависи от условията на банката. На едната ми карта имам такси.

Аз поръчвам книги от Бг на бг адрес, обикновено на намаленията и предварителна заявка на новите заглавия. Правя голям колет и ми го пращат. Като видя надценката в тези сайтове и веднага я обръщам в книги, които мога да купя с тези пари. Да не говорим, че повечето търсени от мен заглавия ги нямат.

Бързо оздравяване на болните! Green Heart

Ние сме в 4-я по заболяемост район, но е спокойно. Работим, учим, излизаме сред природата. Грам идея нямам кръчмите работят ли, но и не ме засяга.
При мъжа ми има 6 болни, които са се заразили в стаята за пушене. Хем им е забранено да влизат по повече от 1. Сега ще им орежат бонусите за наказание и ще им се плати болничен само на минимум.
В универистетите имаме 800 положителни и от миналата седмица учат дистанционно.

# 559
Здравейте, моя близка иска да си намери временна неквалифицирана работа в Европа. Но има много български агенции, които предлагат такава. Повечето обяви са измама или за пари.
Някой от опит да знае сигурна и коректна българска агенция за намиране на работа в чужбина?

# 560
  • Манчестър
Мами, коментирали сте сайтове от където могат да се поръчат БГ книжки. Хрумна ми идея за коледен подарък, но имам въпрос. Ако се плати с българска карта има ли някакви такси, освен превалутирането разбира се. Ако някой знае, моля да сподели Simple Smile

Зависи от условията на банката. На едната ми карта имам такси.

Аз поръчвам книги от Бг на бг адрес, обикновено на намаленията и предварителна заявка на новите заглавия. Правя голям колет и ми го пращат. Като видя надценката в тези сайтове и веднага я обръщам в книги, които мога да купя с тези пари. Да не говорим, че повечето търсени от мен заглавия ги нямат.

Бързо оздравяване на болните! Green Heart

Ние сме в 4-я по заболяемост район, но е спокойно. Работим, учим, излизаме сред природата. Грам идея нямам кръчмите работят ли, но и не ме засяга.
При мъжа ми има 6 болни, които са се заразили в стаята за пушене. Хем им е забранено да влизат по повече от 1. Сега ще им орежат бонусите за наказание и ще им се плати болничен само на минимум.
В универистетите имаме 800 положителни и от миналата седмица учат дистанционно.

Книгите онлайн нямат надценка....цената в лири е горе долу колкото ще платиш в левове в БГ.
Плюс ангажираш някой с хамалогия да праща колет + цената за доставка като теглиш чертата, излиза едно и също.

Специално от българан сайта, питах за книги, които ги няма обявени, но не е проблем да ми ги намерят и добавят.

# 561
Ave, погледнах няколко случайни и в двата сайта, определно са много по-скъпи. Може и на късмет да съм хванала такива.

# 562
Тук е ужасно депресивно откакто наложиха последните рестрикции, празно по улиците, тъкмо лека-полека беше започнало да се нормализира. Ако не ми мине черна котка път утре ще замина малко на север, малко курортно градче, там не е толкова стриктно, май само правилото за групи от 6 важи. Имаше протести тези дни, но нищо не постигнаха, собственици и персонал на заведения правиха мирен протест, изсипвайки лед, който няма да използват две седмици. Ние все още работим, но всеки ден обмисля затваряне, макар да хотелите да няма рестрикции, но то като няма заведения и ивенти хората канселираха, кой турист ще дойде, за да си стои в стаята...Не знам ако затвори дали ще ни компенсира, за заведенията ще има обезщетения 😒

# 563
  • Оптимист по принуда
Много интересно как добавиха скъпите гръцки курортни острови в коридора малко преди халфтърма.
Ама пуста България няма да е сигурно още една година безопасна. Вече бяс ме хваща от тези политически игрички.

# 564
  • Истински се вижда само със сърцето.
М да после ще обявят колко полета със заразени са се прибрали.
Ще ми се скоро да се събудим от тоя кошмар....
При нас уж е ок за сега положението, децата са на училище, ние на работа. В нашата фирма имаше един случай, но в друго подразделение и само близките контакти пратиха в къщи.

# 565
  • София
Момичета, имам два въпроса относно application for UK passport under 18 child ако може някой да сподели:

1. Може ли ако детето е в UK от по-малко от 5 години да кандидатства за UK passport ако родител има вече такъв?
2. Може ли родителят да кандидатства за UK passport веднага след като получи settled status? В gov.uk пише следното:
To apply for citizenship with settled status you must usually have lived in the UK for 12 months after getting it. - usually не предполага да е задължително, по преценка на кого е това?

# 566
За първото да, за второто можеш да подадеш молба за натурализация година след като си получил сетъл статус и имаш сертификати от двата изпита.

# 567
  • Манчестър
Момичета, имам два въпроса относно application for UK passport under 18 child ако може някой да сподели:

1. Може ли ако детето е в UK от по-малко от 5 години да кандидатства за UK passport ако родител има вече такъв?
2. Може ли родителят да кандидатства за UK passport веднага след като получи settled status? В gov.uk пише следното:
To apply for citizenship with settled status you must usually have lived in the UK for 12 months after getting it. - usually не предполага да е задължително, по преценка на кого е това?

Паспорт и натуразлизация са две различни неща. Паспорта е само документ за пътуване.

Детето трябва трябва да мине през натурализация, без значение къде е родено. Минимум 2 г да е живяло в УК.

# 568
Днес от Eden Project

# 569
Аз мисля, че има предвид натурализация на всички е ясно че документа е паспорт след това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт