Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 272
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, пиша отново тук, защото наистина съм на ръба на отчаянието. Мъжът ми има проблем с алкохола и вкъщи са ежедневни скандали. Детето ми е свидетел на ужасни неща. Аз съм студентка и получавам Universal Credit и засега не успявам да се изнеса от квартирата. Опитвам се да се свържа с Women's aid, но никой не ми отговаря. Веднъж вече виках полиция и те ме попитаха дали имам къде да отида с детето. Ами не, нямам. Не знам вече какво да направя. В капан съм и няма излизане от него. Притеснявам се, че ще го уволнят от работа, защото вече няколко пъти се случва да си тръгне, защото е пиян. Моля, дайте някакъв съвет.

# 571
Здравей, както споменах в хотела, в който работя настаняваме хора в нужда, които са изпратени от социалните. Има и жени в нужда, има и източноевропейки точно с твоя казус. Безплатно е за тях, социалните плащат нощувката. Чисто административно не знам от къде са тръгнали, но със сигурност имаш опция . С някакви социални работници не можеш ли да се свържеш?

# 572
  • Оптимист по принуда
Звънни на citizens advice bureau.

# 573
Детето на каква възраст е, има ли още хелт визитър или вече ходи на училище? Говори с ХВ, ще те свърже със социалните, детето живее в нездравословна среда, ще ви помогнат, няма да ти го вземат, не се тревожи. Women’s aid, имат и чат, сигурна ли си че звъниш на правилния телефон? Стискам палци да излезете скоро от тази ситуация.

# 574
[video][/video]
Говорила съм със социалните, но нищо не става. Заради кризата с вируса имам чувството, че никой не работи. Освен това се страхувам, че ако се разделим, той ще започне да ни преследва и заплашва. Същият кошмар преживяхме в България и дойдохме тук уж да започнем на чисто.

# 575
Свържи се с някои от тези:
https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/3FQFSnx6SZWsQn3TJYYlFN … rt-domestic-abuse
Опитай да не се връщаш в Бг, там наистина може да ви намери и преследва, тук сякаш вариантите за закрила са повече.

# 576
Свържи се с някои от тези:
https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/3FQFSnx6SZWsQn3TJYYlFN … rt-domestic-abuse
Опитай да не се връщаш в Бг, там наистина може да ви намери и преследва, тук сякаш вариантите за закрила са повече.
Много благодаря. Сега започвам да звъня. А България няма как да се приберем, защото там нямам нито работа, нито жилище. Родителите ми отдавна починаха и никой там не може да ни помогне.

# 577
  • Манчестър
[video][/video]
Говорила съм със социалните, но нищо не става. Заради кризата с вируса имам чувството, че никой не работи. Освен това се страхувам, че ако се разделим, той ще започне да ни преследва и заплашва. Същият кошмар преживяхме в България и дойдохме тук уж да започнем на чисто.

къде живееш?

# 578
Misi, опитах се да изпратя лс, но нещо не се получава. Как си, оправихте ли се? Аз писах снощи тук, но изтрих, че е натоварващо.
В момента съм на почивка в северна Шотландия и мястото предлага също и настаняване на хора в нужда, малко курортно селце, предимно източноевропейци живеят, не знам близо ли си. Има food bank, дрехи и всичко. Вече с училищата не знам как стоят нещата. 😢
Аз сигурно ще си тръгна днес, защото стана инцидент в хотела, в който аз работя в Глазгоу и колегите ми не са в състояние да работят сега, но ако имаш интерес ми пиши и ще ти дам контактите. Не е лукс, но има всичко необходимо.

# 579
Привет! Да се запиша и аз във вашата групичка! Вчера се преместихме във Fleet. Преди живяхме в Австрия.
Децата са мега надъхани, да видим как ще потръгне училището.Relieved

От Австрия , тази хубава и уредена държава да дойдеш тук трябва да има някаква мега причина. Аз чудя как да се преместя там.

Да, 7 години ни беше достатъчно там. Живяхме в едно градче до Виена. Всяко място си има и плюсове и минуси.
Да, подредено, лежерно...но!

Общо взето мога да напиша книга за проблемите и студеното отношение към децата ми особено. А те вече са големи и вече се усещат. Дискриминация, силно делене на приятелчета...грозни коментари какво ли не...

Живи и здрави да сме, стекоха се обстоятелствата така, че дойде добра оферта за работа, програмист съм. И ще пробваме тук!

За сега сме мега впечатлени от развитата училищна система, спрямо австрийската. Децата си намериха вече средата и се чувстват добре! Пу, пу!

Всеки си има различна история, някои са щастливи в Австрия, други в Германия и така нататък Relaxed

Misi_36 Disappointed Relieved Пиша ти на лично! Дано може да помогнем!

# 580
Как почиствате /перете/ саката от  училищните униформи ?Тук има ли химическо чистене ? Пък и да не струва , колкото ново сако.Как ли ще излязат от пералня /коя програма /. пък сушилня /пак коя програма / ?

# 581
Как почиствате /перете/ саката от  училищните униформи ?Тук има ли химическо чистене ? Пък и да не струва , колкото ново сако.Как ли ще излязат от пералня /коя програма /. пък сушилня /пак коя програма / ?

Аз ги пускам на бърза програма 30 минути на 30 градуса. Ако имаш регулатор на центрофугата 800 оборота, да не се намачка, пак зависи от пералнята де.

После хубаво ги опъвам и съхнат на закачалка. Не ги гладя.Smile

# 582
  • На острова
Еее, след толкова години тук най-накрая се реших и си направих шопинга онлайн (от Сейнсбърис). Ми то, game changer направо!
Камионът пред вратата, от вратата на кухненския плот, детето помогна да се сложи в хладилника, върнахме касетките и шопинг done. Не шофираш, не буташ тежки колички, не се луташ, няма опашки, товарене в багажника и разтоварване.. Hassle free, дето се вика.
Знам, че повечето от вас така пазаруват, но аз все не се наканвах и сега ме е яд, колко време съм загубила в горепосочените дейности.

# 583
хаха, Миа, добре дошла в отбора:)
Здравейте на всички!
Мама Зайка 1, моля те, когато имаш време разкажи първи впечатления и сравнения, ще е много интересно.
На хубаво място сте, близо до всичко, близо и до офиса на Габко:)

# 584
  • След завоя в дясно
Пера ги на 40С, 1200 центрофуга след това закачам на укачалка. Те са такъв изкуственяк ( поне на синът ми), не трепват и не трябва  гладене.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 16:11 от Ell

Общи условия

Активация на акаунт