Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 256
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
На мен пък прибирането на продуктите в хладилник, фризер и шкаф ми е най-досадното от цялото пазаруване. А сега като мия повечето неща - съвсем. Пазарувам по списък, не се лутам, избягвам пиковите часове. Последно в Теско ми бяха сменили хляб, който трябва да е в затворена опаковка с такъв в отворен плик. Половината хляб беше отвън върху мръсната касетка. Не го взех, но да питаш защо изобщо в разгара на пандемия, хляб, който не е продукт, който миеш или задължително минава термична обработка, се предлага в отворена опаковка. Ще кажете, че не знам и опакования хлаб дали не е падал. Не знам и затова почнах да го препичам.

# 586
  • някъде в орбита...
Блу, би трябвало да имаш опцията да зададеш на кои (или всички) продукти да ти пращат substitutes. Обикновено при мен всички са забранени, и само за определени стандартни съм разрешила (който и да хвана за ушите от рафта са все еднакви).
Миа, още една в нашия отбор Grin Редувам си pick up и доставка според удобството, и недоволствам ако трябма да мина през магазина за повече от един хляб  например Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
  • Оптимист по принуда
Блу, точно като теб съм. Тъкмо снощи го играх това с покупките. Много ме напряга.

# 588
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета бихте ли ми казали syllables гласни ли са и как ги броят в думите тук, че нещо се обърках, а имаме домашно да броим в думички Simple Smile

# 589
  • Оптимист по принуда
Сричка е това.

# 590
Блу, би трябвало да имаш опцията да зададеш на кои (или всички) продукти да ти пращат substitutes.
Е, имам. И съм избрала да не ми подменят продукти. Но акцента не беше върху подмяната, а върху начина, по който съхраняват и транспортират хляб, особено в подобна обстановка.

# 591
  • някъде в орбита...
Но акцента не беше върху подмяната, а върху начина, по който съхраняват и транспортират хляб, особено в подобна обстановка.
За това съм съгласна Hands Plus1

# 592
  • София
И аз така ги пера саката - 30 градуса и на 40 съм ги пускала и нищо им няма, после на закачалка да съхнат уикенда. Бързо става, защото материята е изкуствена. И върху радиаторите съм ги слагала - не се мачкат. Само не смея в сушилнята да ги пускам, да не се свият.
Аз съм на онлайн пазаруване от много време, никак не обичам да се блъскам в магазините.

# 593
  • Манчестър
И аз така ги пера саката - 30 градуса и на 40 съм ги пускала и нищо им няма, после на закачалка да съхнат уикенда. Бързо става, защото материята е изкуствена. И върху радиаторите съм ги слагала - не се мачкат. Само не смея в сушилнята да ги пускам, да не се свият.
Аз съм на онлайн пазаруване от много време, никак не обичам да се блъскам в магазините.

Нищо им няма в сушилнята. Пера и мятам в сушилнята, опция пълно изсушаване и без намачкване. Вадя и е готово за обличане.

Основно пазаруване от години онлайн само, но си ходя в магазин отвреме на време за дреболии.

# 594
Благодаря на всички за прането на училищните сака.
Мама зайка , разкажи за училищата в Австрия , какво не харесваха децата ?

# 595
  • Bristol
Ох, аз в началото се тюхках какво ще правя със сакото 😂 Обаче то такъв изкуственяк, че го връткам с останалите дрехи на 30 градуса. След центрофугата си излиза почти сухо. 30 мин на простора навън и воала, както викат французите 😁

Online пазаруването е супер, пести не само време, но и пари Wink Аз ги оставям да ме изненадат и заменят каквото нямат, така откривам нови продукти. Но ако не ми хареса замяната, връщам я още с касетите и не ме чарджат за този продукт. Аз преглеждам и датата на годност на месата и млечните продукти в момента на доставката. Само онлайн обаче не може. Отскачаме и до магазина, но само, за да допълним няколко неща. Така че може с колелото и раница на гърба, като разходка Simple Smile

Есента дойде и необичайно за мен, нямам планове за февруарската ваканция и не мисля и да правя. В последния момент ще чакам да видя дали ще има страни, двустранно отворени, за ски ваканция от тук 😔 Не знам на Вас дали Ви тежи, но на мен липсата на възможност за планиране на пътувания страшно ме потиска 😔

Как ли ще е Халоуина тази година 🎃 🦇 Нашият квартал обикновено се оживява и раздаваме много бонбони, но тази сигурно няма да е така 😔

# 596
Благодаря на всички за прането на училищните сака.
Мама зайка , разкажи за училищата в Австрия , какво не харесваха децата ?
Привет!
Ами като цяло системата им е близка до БГ училището. Децата имат по много домашно на ден(в нашето училище, нормално начално VS). Бяха записани на следобедна занималня "Hort". Понякога им оставаше за вкъщи, тоест към 18-19 вечерта пак пишат, смятат да довършат. Даже още пишат на дъска с тебешири при някои часове. Не знам как се започва тук, но първо пишат с моливи, после минават на писец с мастило. И най-накрая на нормален химикал.
Почти нищо нямат онлайн, всичко е писане на ръка, много разпечатани домашни, части от книги и прочие.

И не на последно място...ако много питаш те смятат за едва ли не глупав. Всичко е праволинейно, не може да мислиш "извън".

В гимназията е по-модерно, но това което чувам от майките е писане на домашни до 8 вечерта и прочие.

За онлайн пазаруването: И ние от доста време ползваме такова. От време на време отивам до sainsburys за дреболийки и cupcakes Relaxed Heart DecorationHeart Decoration

# 597
За сега съм много доволна от тукашното училище. Макар малката да беше назад с материала по математика (тук умножават мисля от миналата година), доста бързо запопна да умножава и дели. Харесва ми, че за разлика от в бг, тук ги учат на метода, а не наизуст. По език, разбира се, беше много назад. Вече й дават книжки за вкъщи за четене, които тя чете с удоволствие. Системата с насърчаване на ученето действа изключително при нея. Послушна е много в училище, учителката много я хвали по математика, което ме кара да се чудя искрена ли е или е любезна по английски маниер. По английски език всички са изумени, колко бързо напредва,  преди няколко дена е получила похвала от директора лично плюс стикер, за това, че е съчинила текс сама. Получила е помощ само за изписването, там явно все още не е самостоятелна. Та, сега всяка сутрин хвърчи към училище, а събота и неделя съжалява, че не е на училище 🙂🙂
Пазаруването все още ми е разходка. С бебе само се чудя къде да се мотая. Та, не пазарувам онлайн.

# 598
  • София
Харесва ми, че за разлика от в бг, тук ги учат на метода, а не наизуст.
В България децата също се учат на метода, а не наизуст. Извинявам се за вметването, но темата ми е много присърце.

# 599
Мери, и аз се чувствам като теб. Почти нищо нямам планувано напред. Имам само едно събитие тази зима, всичко друго е отменено😭 И дядо Коледа няма да посетим...А така го обичам тоя сезон.

Детето ваканцията ще е с мен в офиса от немай къде...

От нашето училище станаха фенове на приложенията. Сложиха едно за комуникация и точки. Едно за домашни по математика и едно за домашни по английски. Вторите две под формата на игри.

В нашето училище класовете от У6 са в карантина от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт